?>

Amazon.com 'Türk ev tekstili' için geldi

Türkiye pazarına giriş hazırlıklarını sürdüren dünya e-ticaret devi amazon.com'un Avrupa lokasyonundan alım heyeti, Denizlili ihracatçılarla bir araya geldi.

Ekonomi - 8 yıl önce

DENİZLİ

Dünya e-ticaretinin önde gelen şirketlerinden Amazon.com'un Avrupa lokasyonundan alım heyeti, Türk ev tekstili ürünlerini incelemek üzere Denizli'ye geldi.

Lüksemburg merkezli Amazon Europe'un üst düzey yöneticileri, Shibu Thrakan, Otavio Alves, Krishna Murali ve Gül Sönmez’den oluşan heyet, Denizli İhraçatçı Birliklerinde (DENİB) ihracatçılara sunum yaptı.

Heyet adına açıklama yapan Shibu Thrakan, Amazon'un dünya yapılanması ve bu platformda ticaret yapma yöntemleri hakkında bilgi vererek, Türk firmalarıyla nasıl iş birliği yapabileceklerini anlattı.

Türk firmalarının Amazon markasıyla veya bu platform için özel geliştirdikleri marka ve ürünlerle ağa dahil olabileceklerini anlatan Thrakan, bugün sağladıkları irtibatlar sonrası firmalarla doğrudan görüşme aşamasına geçebileceklerini ifade etti.

Thrakan, Türkiye'nin lojistik anlamda ağa dahil olma konusunda eksikliğinin bulunmadığını, Avrupa'nın hemen yer yerine her gün lojistik transferin mümkün olmasının önemli bir avantaj olduğunu dile getirdi.

Fabrikaları gezip iş yapma yöntemlerini anlattılar

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı desteğiyle nitelikli alım heyeti organizasyonu kapsamında ağırladıkları Amazon EU'nun Denizli'den yapacağı alımların ileriki dönemde hızla artmasını beklediklerini söyledi.

Türk ev tekstili ürünlerini "Turkish towel" adı altında pazarlamaya çalıştıklarını, dünya genelinde bilinir bir marka haline geldiklerini aktaran Kocasert, geleneksel dağıtım kanallarındaki başarıyı e-ticarette de geliştirmeyi planladıklarını anlattı.

Havlu, bornoz, ev tekstili fabrikaları ziyaret edildi

Bu kapsamda önde gelen e-ticaret portalı Alibaba'nın ardından Amazon'u da ağırladıklarını bildiren Kocasert, firma yetkililerinin kentte havlu, bornoz ve ev tekstili fabrikalarını ziyaret ettiğini, üretim teknolojisi, kalitesi ve servis hızını yerinde görme imkanı bulduğunu anlattı.

Amazon Europe'un şirketin küresel yapılanması içinde farklı bir konumunun bulunduğunu, kendi markaları altında üretim yaptırarak bir nevi "internet üzerinde perakendecilik" yaptığını kaydeden Kocasert, şöyle devam etti:

"Amazon'un Türkiye'ye bakış açısında son dönemde çok olumlu gelişmeler var. E-ticaret açısından çok yüksek potansiyeli barındırıyoruz. Amazon da bunu fark etmiş durumda. Sanıyorum doğru üretici ve doğru alıcı iyi bir platformda bir araya geldi, çok kısa zamanda iyi çıktılar alacağız. Günün sonunda Amazon'un Türkiye'den çok memnun ayrılacağını ve sonuç olarak Türk ev tekstili ürünlerinin bu platformdan ciddi bir pay alacağına inanıyorum."

Kocasert, dünyada e-ticaret hacminin hızla büyüdüğünü, Türkiye'nin ise henüz emekleme aşamasında olduğunu belirterek, bu konuda ihracatçıda farkındalığın oluştuğunu, internet ortamında markalaşma konusunda birçok firmanın çabasının bulunduğunu aktardı.

Muhabir: Tolga Albay

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tarihin en kanlı olaylarından 'Sabra ve Şatilla Katliamı'

2017-09-16 17:32 - Dünya

Herakles Lahdi Antalya'ya getirildi

2017-09-15 00:22 - Kültür Sanat

Sivas merkezli ByLock operasyonunda 11 gözaltı

2017-09-15 00:07 - Gündem

Modası geçmeyen ayakkabı

2017-09-14 17:42 - Gündem

Dünyada 40 milyon 'modern köle' var

2017-09-19 23:54 - Genel

İstanbul'da dev uyuşturucu operasyonu!

2017-09-15 12:17 - Asayiş

Koza-İpek Holding davası başladı

2017-09-20 14:22 - Gündem

İnternette 'en tehlikeli ünlü' Avril Lavigne

2017-09-19 14:13 - Genel

Kruvaziyer Liman Projesi ihaleye hazır

2017-09-16 17:22 - Ekonomi

Denizli şehidini uğurladı

2017-09-19 18:12 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye ile Kuveyt arasında 4 anlaşma imzalandı

15:32 - Ekonomi

İstanbul İhracatçı Birliklerinden yılın 9 ayında 9,2 milyar dolarlık ihracat

14:53 - Ekonomi

Altının ons fiyatı ticaret gerilimlerinin azalmasının ardından kar satışlarıyla geriledi

14:47 - Ekonomi

Antalya Havalimanı'na 77 metre yüksekliğinde yeni kule

14:42 - Ekonomi

SunExpress bu yıl 13 milyondan fazla yolcu taşıdı

14:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İletişim Başkanı Duran'dan, "Yeşil Vatan Seferberliği" paylaşımı

15:53 - Gündem

İstanbul Orman İnovasyon Haftası'nda yangın yönetimi ve bilinçlendirme ele alındı

15:47 - Gündem

UAD, UNRWA'nın yasaklanması hakkındaki danışma görüşünü yarın açıklayacak

15:47 - Dünya

Xabi Alonso'dan Arda Güler ve Kenan Yıldız'a övgü

15:43 - Spor

TÜGVA'nın düzenlediği "Türkiye Münazara Yarışması" başladı

15:38 - Gündem