?>

Amasya'daki trafik kazasında yaralananlardan üçü taburcu edildi

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, tiyatro oyuncularını taşıyan minibüs ile kamyonun çarpışması sonucu üç kişinin öldüğü trafik kazasında yaralanan sekiz kişiden üçünün taburcu edildiği, beş kişinin tedavisinin ise sürdüğü bildirildi.

Gündem - 3 yıl önce

Amasya

Çorum Devlet Tiyatrosu Salonu'nda dün akşam "Başbelası" adlı tiyatro oyununu sahneledikten sonra Samsun'a dönerken Amasya'nın Merzifon ilçesinde trafik kazası geçiren ekipte, yaralananlardan Uğur Şalvarcıoğlu, Sergen Deveci ve Özgür Ayaz'ın Samsun'da, Ceyhun Fersoy, Burak Gülçebi'nin Amasya'da tedavileri sürüyor.

Kazada yaralananlardan, Melis İşiten, Filiz Özbek ve Aykut Bektaş ise tedavilerinin ardından taburcu oldu.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yaralılar Ceyhun Fersoy ve Burak Gülçebi'yi ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı.

Vali Masatlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çorum'dan hareket eden Jest Tiyatro ekibinin Merzifon'da kaza geçirdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu kazada maalesef üç insanımızı kaybettik. Yaralı vatandaşlarımızın Samsun ve Amasya'daki hastanelerde tedavileri devam ediyor. Birisinin durumu kritik. İleri bir tedavi için belki başka bir hastaneye de sevk edebiliriz. Ceyhun Fersoy Bey'le de görüştüm. Şu an için kendisinin durumu iyi. Sadece ayağında tendonlarda bir sorun varmış. Diğer taraftan vücudunun farklı yerlerinde çok önemli olmayan birtakım yaralar var. Birkaç güne kadar kendisini buradan taburcu ederiz."

İlk incelemelere göre, tiyatro ekibini taşıyan minibüsün süratli olduğunu ve bu sürat neticesi aynı yönde seyreden kamyona arkadan çarpması sonucu kazanın meydana geldiğini ifade eden Masatlı, incelemelerin devam ettiğini kaydetti.

Karadeniz turnesi kapsamında Çorum'da son oyunlarını sahneleyen tiyatro ekibinin içinde bulunduğu, Aykut Bektaş idaresindeki 52 ADK 527 plakalı minibüs, Merzifon'un Çaybaşı köyü mevkisinde aynı yönde seyreden Hacı Ahmet Kılıç yönetimindeki 42 FES 27 plakalı kamyonla çarpışmış, kazada minibüsteki Özgür Karataş, Tolga Güleryüz ve Burak Topçu hayatını kaybetmiş, sürücü Bektaş ile minibüste bulunan Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Filiz Özbek, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu ve Ceyhun Fersoy yaralanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Brent petrolün varil fiyatı 86,97 dolara geriledi

2022-11-21 10:09 - Ekonomi

Ankara Valiliğinden kuvvetli rüzgar uyarısı

2022-11-16 23:13 - Asayiş

Ücretli çalışan sayısı eylülde yıllık bazda yüzde 7,4 arttı

2022-11-15 10:29 - Ekonomi

Bingöl'de kar etkili oldu

2022-11-17 10:02 - Gündem

Hatay'da 270 bin ton zeytin rekoltesi bekleniyor

2022-11-19 14:13 - Ekonomi

Kocaeli'de 16 bin çiftçiye hibe mazot desteği

2022-11-18 20:03 - Ekonomi

Evde Bakım Yardımları hesaplara yatırılmaya başlandı

2022-11-16 11:18 - Gündem

Emtia piyasasında resesyon endişeleriyle negatif bir seyir izlendi

2022-11-21 11:29 - Ekonomi

"Sakin şehir" Perşembe karavan tutkunlarını ağırlıyor

2022-11-21 13:09 - Çevre-Hayat

İran, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı kararına karşılık vereceklerini duyurdu

2022-11-19 16:18 - Dünya

İlgili Haberler

Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel yangını davasında sanıklar savunma yaptı

03:02 - Gündem

Hatay'da çıkan örtü yangını söndürüldü

00:52 - Gündem

Manavgat Belediyesine düzenlenen rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonunda 6 kişi tutuklandı

21:47 - Gündem

Milli Savunma Bakanı Güler, metan gazından zehirlenen askerleri hastanede ziyaret etti

21:37 - Gündem

Akdeniz'de 5 büyüklüğünde deprem

21:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Netanyahu: (Filistinliler) Kalmak isterlerse kalabilirler, ayrılmak isterlerse ayrılabilmeliler

04:47 - Dünya

Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel yangını davasında sanıklar savunma yaptı

03:02 - Gündem

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

02:03 - Dünya

Rusya: İran'a zenginleştirilmiş uranyumun işletilmesi konusunda yardımcı olmaya hazırız

01:03 - Dünya

Hatay'da çıkan örtü yangını söndürüldü

00:52 - Gündem