?>

Amasya'da "Atalarımızla Ata'mıza özlem" etkinliği yapıldı

Amasya'nın Suluova ilçesinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla "Atalarımızla Ata'mıza özlem" etkinliği gerçekleştirildi.

Çevre-Hayat - 8 ay önce

Amasya

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Halk Kütüphanesi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte Şehit Yüzbaşı Alper Kalem Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Suluova Hacı Muammer Koca Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleriyle bir araya geldi.

Programda öğrenciler huzurevi sakinlerinin ellerini öpüp yakalarına Atatürk resmi taktı, çiçek verip 10 Kasım ve Atatürk konulu şiirler okudu, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküler seslendirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet çocuklarının Atatürk'ün izinde olduğunu, Atatürk'ü her yönüyle öğrenme ve yaşatma yolunda yürüdüklerini söyledi.

Programı büyüklerin gençlere Atatürk'ü anlatması ve Atatürk'ü daha iyi tanıtması için gerçekleştirdiklerini vurgulayan Davu, "Gençlerden büyüklere, büyüklerden de Ata'ya özlem programı çerçevesinde bir araya geldik. Öğrencilerimiz, Atatürk ile ilgili anıları dinleyerek geçmişe yolculuk yaptı." dedi.

İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Gizem İnan da huzurevini, ​​​​​​​101 yıllık Cumhuriyet'in değerleri ile Atatürk'ün ilkelerini yaşatacak gençlere aktaran büyüklere şükranlarını sunmak, anılarını dinlemek amacıyla ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Huzurevi sakinleri Atatürk'ü anlattı

Huzurevi sakinlerinden 93 yaşındaki Ayhan Gökal ise öğrencilere, çocukluğunda Atatürk'ün vefatını öğrendiği günkü duyguları ile cephede Atatürk'ü gören babasının anılarını anlattı.

Atatürk vefat ettiği gün sokakta oynadığını belirten Gökal, "'Atatürk ölmüş' dediler. Hepimiz evimize koştuk. Atatürk ölmüş diye üzüldüm, ağladım. 7-8 yaşlarındaydım. Okula gittim sonra, yakalık takmadık Atatürk'ün vefat günlerinde, kurdele takmadık, yas çektik senelerce." diye konuştu.

Babasının cephede Atatürk'ü gördüğünü, anılarını kendilerine anlattığını aktaran Gökal, "Çok anlatıyordu, mahallenin çocuklarına hep savaşı anlatıyordu babam. Atatürk'ü görmüş savaşta. Babam 10 sene askerlik yapmış. Öyle anlatırdı." diye konuştu.

73 yaşındaki Ali İhsan Çöpellev de çocukluğunda okulda 10 Kasım'da tören düzenlendiğine işaret ederek, "Bayrak yarıya çekildi, İstiklal Marşı okundu. Bir amca bütün öğrencilere o günün parasıyla 25'er kuruş verdi. Süleyman amca, 'Atatürk'ün ruhu için çocukları sevindiriyorum' dedi." ifadesini kullandı.

78 yaşındaki Dudu İnanç da öğrencilerin Atatürk sevgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 10 Kasım dolayısıyla düzenlenen program için teşekkür etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İzmir'deki fabrika çıkan yangın kontrol altına alındı

2024-11-06 11:53 - Asayiş

Fed politika faizini 25 baz puan indirdi

2024-11-07 22:27 - Ekonomi

İsrail, Suriye'ye saldırı düzenledi

2024-11-05 19:52 - Dünya

İŞKUR 10 ayda 1 milyon 200 binden fazla kişiyi işle buluşturdu

2024-11-09 10:38 - Ekonomi

Düzce'nin 1830 rakımlı Kardüz Yaylası'na kar yağdı

2024-11-07 19:06 - Çevre-Hayat

Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış, Orta ve Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı

2024-11-04 12:53 - Gündem

Fenerbahçe'de Bright Osayi-Samuel, Süper Lig'de dalya demeye hazırlanıyor

2024-11-09 12:43 - Spor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın AZ Alkmaar'a konuk olacak

2024-11-06 09:45 - Spor

Ampute Futbol Milli Takımı'nda yeni hedef 2026 Dünya Kupası

2024-11-04 12:03 - Spor

46. İstanbul Maratonu başladı

2024-11-03 10:28 - Spor

İlgili Haberler

7 Temmuz Dünya Değişim Günü Türkiye'de ve dünyada kutlanacak!

11:33 - Çevre-Hayat

Kapadokya'da "At Güzellik Yarışması" düzenlendi

20:13 - Çevre-Hayat

Konya'da 500 bin metrekare arazinin hasadından elde edilen gelir hayır işlerinde kullanılacak

16:17 - Çevre-Hayat

Denizli'de down sendromlu Gülizar ve Selma'nın gelin olma hayalleri temsili düğünle gerçek

16:13 - Çevre-Hayat

Siirt'te özel bireyler hobi bahçesinde yetiştirdikleri böğürtlenlerin hasadını yaptı

14:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail ordusu, Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenledi

01:07 - Dünya

Hazine 1 tahvil ve 1 hazine bonosu ihalesi düzenleyecek

00:58 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Fidan, Brezilya'da İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

23:42 - Dünya

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

23:38 - Gündem

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

23:28 - Asayiş