?>

ALS hastasının 'uçma' hayali gerçek oldu

İzmir'de hayatını yatağa bağımlı sürdüren ALS hastası Ali Var'ın uçma hayali, motorlu yamaç paraşütü ile gerçeğe döndü.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

İzmir

İzmir'de hayatını yatağa bağımlı olarak sürdüren ALS-MNH hastası Ali Var'ın çocukluk hayalim dediği uçma isteği, pilot Metin Pehlivan'ın kullandığı motorlu yamaç paraşütü ile gerçek oldu.

Buca ilçesinde yaşayan bir çocuk babası emekli grafiker 36 yaşındaki Var'a 2003 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Bölümünde ALS-MNH teşhisi konuldu.

Hastalığın ilerlemesi nedeniyle zamanla vücudunun tamamını kullanamaz hale gelen Ertürk, 3 yıl sonra hayatını yatağa bağlı olarak sürdürmeye başladı.

Var, çocukluk yıllarından itibaren gerçekleştirmek istediği uçma ve fotoğraf çekme arzusunu hastalığı nedeniyle uzunca bir süre ertelemek zorunda kaldı

Hayallerinin peşinden koşan Var, tekerlekli sandalyesine sabitlenen makinayla fotoğraflar çekerek bu hayaline kavuştu.

Çektiği fotoğraflarla Türkiye'nin birçok kentinde sergiler açan Var, geçen yıl hayatını Irma Sokhadze Var ile birleştirdi.

ALS-MNH Derneği İzmir Şubesi, uçma hayalini öğrendikleri Var'ı evinden derneğe ait özel minibüsle alarak Çiğli ilçesindeki Kent Ormanı'na götürdü.

Pilot Metin Pehlivan tarafından uçuş ile ilgili bilgilendirilen ve özel kıyafet giydirilen Var, motorlu yamaç paraşütüne taşındı.

Pehlivan ve Var'ı taşıyan motorlu yamaç paraşütü, 30 dakika boyunca 200 metre yükseklikte İzmir semalarında tur attı.

"Kendimi havada bir kuş gibi hissettim"

Uçuşun ardından duygularını eşinin yardımıyla aktaran Ali Var, fotoğraf çekme hayalini gerçekleştirdikten sonra uçma hayaline de ulaştığını söyledi.

Evinden uçuşun yapılacağı alana gelinceye kadar çok heyecanlandığını belirten Var, "Çok mutlu oldum, güzel bir gündü. Çocukluktan bu yana gelen uzun bir hayaldi. Kendimi havada bir kuş gibi hissettim. Hayatta hiçbir şey engel değildir." dedi.

"Ali'nin gökyüzündeyken yüzünde gülümsemeler vardı"

Pilot Metin Pehlivan ise şimdiye kadar 5 yaşından 70 yaşına kadar yaklaşık 400 kişiyi uçurduğunu, Var'ın uçma arzusunu bir arkadaşı vasıtasıyla öğrenince bunu gerçekleştirmek istediğini anlattı.

Pehlivan, "Onunla uçmak benim için de çok güzeldi. Uçuşumuz harika geçti. Ali çok büyük heyecan duydu bunu hissettim, zaman zaman arkama dönüp onu kontrol ettiğimde yüzünde gülümsemeler vardı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Otomobil dereye uçtu: 3 yaralı

2019-05-06 06:17 - Asayiş

Milli Savunma Bakanı Akar: '28 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi'

2019-05-04 23:32 - Siyaset

Doğal iplikten üretilen halılar görücüye çıktı

2019-04-30 17:17 - Ekonomi

Küresel piyasalar ticaret savaşı endişeleri ile negatif seyrediyor

2019-05-06 14:07 - Ekonomi

Beşiktaş’ın 11’i belli oldu

2019-05-05 21:44 - Spor

Milli Savunma Bakanı Akar şehit ailesini ziyaret etti

2019-05-06 01:55 - Genel

Süper Lig'de gol kısırlığı

2019-04-30 13:57 - Spor

ABD'den İran'a uçak gemisi ile gözdağı

2019-05-06 12:46 - Genel

Beşiktaş şampiyonluk yolunda yara aldı

2019-05-06 01:17 - Spor

Galatasaray son dönemde derbi kazanmakta zorlanıyor

2019-05-02 14:32 - Spor

İlgili Haberler

Kuraklıktan etkilenen Maden Deresi'nin suyla buluştuğu an vatandaş tarafından kaydedildi

21:12 - Çevre-Hayat

Alanya'da caretta caretta yavrularının denizle buluşma yolculuğu görüntülendi

18:22 - Çevre-Hayat

Safranbolu'nun "ağaç tüneli", misafirlerine yeşilin içinde yolculuk keyfi yaşatıyor

14:23 - Çevre-Hayat

Satranç tutkunu anne ve kızı aynı turnuvada ter döküyor

12:48 - Çevre-Hayat

20 yıllık bağımlılığından sigara bırakma polikliniğinin desteğiyle kurtuldu

12:42 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Batı Şeria'daki baskınlarında 24 Filistinli yaralandı

04:47 - Dünya

İsrail basını: Washington ile Hamas arasındaki görüşmeler yeniden başladı

04:43 - Dünya

İsrail ordusunun Batı Şeria'daki baskınlarında 17 Filistinli yaralandı

04:23 - Dünya

Tunuslu bir adam, dünyada ender bulunan teknesini Küresel Sumud Filosu'na bağışladı

02:32 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'nun Tunus’tan Gazze’ye doğru yola çıkması çarşamba gününe ertelendi

00:47 - Dünya