?>

Almanya'da şiddetli yağışlar ve su baskınları sebebiyle insanlar evlerinden tahliye edildi

Almanya'nın Aşağı Saksonya ve Thüringen eyaletlerinde şiddetli yağışların yol açtığı su baskınları sebebiyle bazı yerleşim birimlerinde insanlar evlerinden tahliye edildi.

Dünya - 1 yıl önce

Berlin

Ülke basınında yer alan haberlere göre son günlerde etkili olan şiddetli yağışların sebep olduğu su baskınları ve nehirlerdeki su seviyesinin artması hayatı olumsuz etkiledi.

Aşağı Saksonya'nın Rinteln kentinde su baskınlarından dolayı 100'den fazla kişi, Thüringen eyaletinin Windehausen beldesinde ise yaklaşık 400 kişi evlerinden tahliye edildi.

Heringen Belediye Başkanı Matthias Marquart yaptığı açıklamada, bölgedeki durumun tehlikeli olduğunu ifade ederek Windehausen beldesinde elektriğin kesildiğini, beldeye girilemediğini ve sabit telefon hatlarının da çalışmadığını aktardı.

Tuvaletlerin de kulmlanılamadığını belirten Marquart, halka bölgeden ayrılma çağrısında bulundu.

Marquart, Windehausen'de yaşayan 500 kişiden 400'ünün yapılan çağrıya uyarak evlerinden ayrıldığını, 280 kişinin kriz masasına evlerinden ayrıldıklarını ve yakınlarının yanında kalacaklarını bildirdiğini kaydetti.

Heringen Belediyesinden yapılan açıklamada da Windehausen beldesine girişlerin yasaklandığı, sadece kurtarma ekiplerinin bölgeye girebileceği duyuruldu.

Aşağı Saksonya eyaletinin Goslar bölgesinde de Okertal barajında suyun en yüksek seviye ulaştığı belirtildi. Oker Nehri'nin taşma ihtimaline karşı da Braunschweig kentinde nehir yatağına yakın bazı yolların kapatıldığı aktarıldı.

Rinteln kentinde ise 108 kişinin tahliye edildiği, burada çok sayıda evin bodrum katını su bastığı, itfaiyenin kum torbalarıyla set oluşturarak su baskınlarına karşı mücadele ettiği kaydedildi.

Celle kentinde de yoğun yağışlar sebebiyle bölgedeki nehirlerdeki su seviyesinin arttığı ve bazı evlerin bodrum katlarının su altında kaldığı, bölgenin insansız hava araçlarıyla izlendiği belirtildi.

Oldenburg, Northeim ve Leer gibi birçok bölgede de itfaiye ekipleri ve gönüllülerin su baskınlarına ve nehirlerdeki su seviyesinin artmasına karşı mücadele ettiği aktarıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Engelleri Aşmak: Sporda Kadınların Yükselişi ve Devam Eden Eşitlik Arayışı

2023-12-22 14:46 - İnsan&Hayat

Yeni asgari ücrette sona doğru

2023-12-22 15:14 - Gündem

Sosyal koruma harcaması 2022'de yıllık yüzde 59,6 artarak 1,3 trilyon TL'ye çıktı

2023-12-21 10:52 - Ekonomi

Siber güvenlik uzmanından "sosyal medyada kişisel bilgi paylaşmayın" uyarısı

2023-12-22 12:02 - Teknoloji

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan şehit askerler için taziye mesajı

2023-12-23 19:52 - Gündem

Erzurum ve Ardahan'da kar yağışı etkili oluyor

2023-12-23 16:12 - Çevre-Hayat

Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikası için arazi tahsisi yapıldı

2023-12-23 19:02 - Ekonomi

Tüketici uyuşmazlıklarında arabuluculuğun dava şartı olması Anayasa'ya uygun bulundu

2023-12-22 12:33 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç'tan şehitler ve ailelerine yönelik paylaşımlara ilişkin açıklama

2023-12-24 12:33 - Gündem

ABD'ye gitmek üzere Meksika'dan 10 bin kişilik göçmen konvoyu yola çıktı

2023-12-26 10:28 - Dünya

İlgili Haberler

ABD'de yargıçtan, Trump yönetiminin "Radio Free Europe"a 12 milyon dolar ödemesi kara

03:48 - Dünya

ABD Başkanı Trump, otomobil tarifelerinin etkisini hafifletmeye yönelik kararnameyi imzaladı

01:52 - Dünya

BM: Ukrayna'da barış müzakereleri umut ışığı sunsa da saldırılar sürüyor

01:02 - Dünya

Fransa'da başörtüsü nedeniyle saldırıya uğrayan kadın suç duyurusunda bulundu

00:02 - Dünya

Trump yönetimine, görevdeki ilk 100 günde ülke genelinde 220'den fazla dava açıldı

23:52 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD'de yargıçtan, Trump yönetiminin "Radio Free Europe"a 12 milyon dolar ödemesi kara

03:48 - Dünya

ABD Başkanı Trump, otomobil tarifelerinin etkisini hafifletmeye yönelik kararnameyi imzaladı

01:52 - Dünya

BM: Ukrayna'da barış müzakereleri umut ışığı sunsa da saldırılar sürüyor

01:02 - Dünya

TBMM heyeti, İsrail'in UNRWA'yı yasaklamasına ilişkin UAD'de yapılacak sunum için Lahey'de

00:57 - Siyaset

Devler Ligi'nde PSG deplasmanda Arsenal'i mağlup etti

00:52 - Spor