?>

Almanya’da Müslüman gençlerden Kovid-19 nedeniyle dışarı çıkamayan yaşlılara yardım

Almanya’da Müslüman gençler, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden dışarı çıkamayan ve Medine Camisi’nden yardım talep eden yaşlılara yardım ediyor.

Genel - 6 yıl önce

BERLİN (AA) - Almanya’da Müslüman gençler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle evlerinden dışarı çıkamayan yaşlılara yardım ediyor.

Almanya'nın başkenti Berlin’deki Reinickendorf ilçesinde bulunan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatına bağlı Medine Camisi Derneğinde görev yapan gençler bağışıklık sistemi zayıf olan veya 60 yaş üstündeki yaşlıların market alışverişini yaparak evlerine teslim ediyor.

Salgın kapsamında alınan tedbirlere uyarak virüsü kapmamak için evlerinden çıkmayan yaşlılar, Medine Camisi’ne elektronik posta veya telefonla ulaşarak gıda ve ilaç gibi ihtiyaçları için yardım talep ediyor.

Gönüllü faaliyetlerde bulunan Müslüman gençler de siparişleri aldıktan sonra alışveriş yaparak bu talepleri yerine getiriyor.

"Camia olarak sosyal hayatın kopmaması adına zayıflara el uzatmak için bu kampanyayı başlattık"

IGMG Berlin Bölge Başkanı Said Jurnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirlerden dolayı paniğe kapılmamak gerektiğini belirterek “Resmi mercilerin talimat ve tavsiyelerine uymakla beraber toplumsal hayatı sıfıra indirmek mümkün değil. Tedbirlere rağmen camia olarak sosyal hayatın kopmaması adına zayıflara el uzatmak için bu kampanyayı başlattık." dedi.

Evlerinden çıkamayan yardıma muhtaç yaşlılara yardımda bulunulduğunu söyleyen Jurnal, bu kapsamda onların alışveriş ihtiyaçlarını giderdiklerini ve doktora gidemiyorlarsa doktora da götürdüklerini kaydetti.

Gönüllü gençlere teşekkür eden Jurnal, “Camilerin (koronavirüs salgını sebebiyle) kapandığı, cuma namazlarının kılınmadığı, sohbetlerin camilerde yapılmadığı bir dönemde çalışmalar bitmiyor. Toplumsal sorumluluğumuzu bu şekilde göstermiş oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Jurnal, bu kampanyanın şimdilik Berlin’de Medine Camisi’nde başladığını ancak diğer şubelere de yansıyacağını vurguladı.

Gençlerin alışverişlerini evine götürdüğü 62 yaşındaki Turan Özcan, evden dışarıya çıkmaya çekindiğini belirterek "Gençlere telefon ettik. İhtiyaçlarımızı aldılar getirdiler. Allah razı olsun. Kendimizi korumaya çalışıyoruz." dedi.

Medine Camisi Başkanı Dursun Yaşat da Avrupa’da yaşayan Müslümanlar olarak koronavirüsten dolayı alınan tedbirlerden kaynaklanan ve toplumun geçtiği bu zorlu süreçte faydalı olmak istediklerini belirterek "Yaşlılarımız evlerinden çıkamıyorlar. Aalen kentinde bir cemiyetimiz bu çalışmayı yaptı. Biz de Berlin bölgesi olarak bu çalışmayı örnek alıp faydalı olmak istedik." ifadelerini kullandı.

"Gençlerimiz koşturuyorlar. Bu faaliyeti yaparken hijyen kurallarına da uyuyoruz"

Yaşat, Hasene Yardım Derneği tarafından desteklenen bu faaliyetin ilgi gördüğünü belirterek “Gençlerimiz koşturuyorlar. Bu faaliyeti yaparken hijyen kurallarına da uyuyoruz. 7/24 bizi arayabilirler. Bizi aramalarından memnun oluruz." şeklinde konuştu.

Almanya’da Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek için sıkı önlemler alındı.

Okullar, kreşler, müzeler, kütüphaneler, sinemalar, barlar, eğlence yerleri kapatıldı. Süpermarketler ise faaliyetlerini sürdürüyor.

Yetkililer, insanların birbirlerine temas etmemesini isterken, özellikle en riskli 60 yaş üstü grupta bulunanların kendilerine çok dikkat etmeleri, evde kalmaları, hatta torunlarıyla temasa geçmemeleri çağrısında bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Laodikya Antik Kenti'nde 1750 yıllık freskli travertenler ayağa kaldırıldı

2020-03-17 15:02 - Kültür Sanat

Kolonya üreticileri gece gündüz çalışarak talebi karşılamaya çalışıyor

2020-03-13 17:22 - Genel

Filistin'de koronavirüs vakası sayısı 38'e yükseldi

2020-03-14 19:12 - Dünya

Irak'ta hükümeti kurma görevi eski Necef Valisi Zurfi'ye verildi

2020-03-17 15:47 - Dünya

İletişim uzmanı emniyet müdüründen 'Terör ve Algı Yönetimi' kitabı

2020-03-13 16:27 - Çevre-Hayat

Kimlik, pasaport ve sürücü belgesi başvuruları randevusuz alınmayacak

2020-03-17 20:32 - Gündem

Engelli sporcunun azmi

2020-03-14 15:22 - Çevre-Hayat

İstanbul'da nikah törenlerine 'koronavirüs' düzenlemesi

2020-03-18 19:37 - Gündem

Koronavirüs selamlaşma şeklini değiştirdi

2020-03-19 17:37 - Çevre-Hayat

SOCAR MARİNE, uluslararası denizcilik yakıtlarında pazar lideri oldu

2020-03-17 13:54 - Ekonomi

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan, Katar'da İslam Eserleri Müzesi'ni ziyaret etti

14:58 - Gündem

İzlanda'da rekor sıcaklıkların ardından ilk kez sivrisinekler görüldü

14:53 - Dünya

İsrail parlamentosunda Trump'ı protesto eden Milletvekili Avde: Kral çıplak, dedik

14:47 - Dünya

Süper Lig'den 10 kulüp PFDK'ye sevk edildi

14:42 - Spor

Van Gölü'nde kıyıya yakın bazı noktalarda yosun tabakası oluştu

14:37 - Gündem