?>

Almanya, UNRWA’ya geçici olarak yeni fonları onaylamayacağını duyurdu

Almanya, İsrailli yetkililerin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) bazı çalışanlarının Hamas'a destek verdiği iddiası üzerine, Gazze'deki UNRWA’ya geçici olarak yeni fonların onaylanmayacağını duyurdu.

Dünya - 2 yıl önce

Berlin

Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, UNRWA'nın rolünün Filistin halkına temel hizmetlerin sağlanması bakımından hayati önem taşıdığı belirtildi.

Açıklamada, bundan dolayı UNRWA’nın çalışanları hakkındaki iddialar karşısında hemen harekete geçmesinin ve UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarin'in derhal önlemler almasının doğru olduğu aktarıldı.

"Almanya, soruşturma bitene kadar diğer donör ülkelerle koordinasyon içinde Gazze'deki UNRWA için geçici olarak yeni fonlar onaylamayacak. Zaten şu an için yeni taahhütlerde bulunmuyor." ifadesi kullanılan açıklamada, insani yardımlara devam edileceği, birkaç gün önce Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ne ve BM Çocuklara Yardım Fonu’na (UNICEF) yapılan desteğin 7 milyon avro arttırıldığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, 7 Ekim'den bu yana UNRWA üzerinden sağlanan insani yardımlarla ve kalkınma işbirliği fonlarıyla Gazze Şeridi'ndeki insanlara ve özellikle güneye kaçan ailelere su, gıda, acil barınma, hijyen gibi temel ihtiyaçlar ile tıbbi malzemelerin finanse edildiği kaydedildi.

Daha önce Finlandiya, Avustralya, İngiltere ve ABD, UNRWA’ya yönelik finansal desteğini durdurma kararı aldıklarını açıklamıştı.

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin ise İsrail’in bazı UNRWA çalışanlarının Hamas’a destek verdiği yönündeki iddialarına rağmen UNRWA’ya destek vermeye devam edeceklerini belirtmişti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail yetkililerinin UNRWA personelinin 7 Ekim saldırılarına karıştığına ilişkin iddialarının acilen soruşturulmasını istemişti.

UNRWA, İsrail'in iddialarının ardından harekete geçerek, bazı çalışanlarını işten çıkarmış ve iddialara yönelik soruşturma başlatmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki depremde 3 kişi öldü

2024-01-23 19:43 - Dünya

Galatasaray, Trabzon'da zirveyle puan farkını kapadı

2024-01-21 21:43 - Spor

Küresel doğal gaz talebinde bu yıl güçlü artış bekleniyor

2024-01-26 14:27 - Ekonomi

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 381 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

2024-01-25 10:58 - Gündem

Beşiktaş, 10 kişi kalan Adana Demirspor ile yenişemedi

2024-01-23 22:18 - Spor

Kürekçiler, 2024 yılında ilk kez suya inecek

2024-01-23 10:03 - Spor

Antalya'da sahile vurmuş 2 ceset daha bulundu

2024-01-22 13:38 - Asayiş

İstanbul'da Refah Sınır Kapısı'nın açılması talebiyle gösteri düzenlendi

2024-01-21 17:07 - Gündem

Marmara ve çevresine 20 tsunami gözlem ve erken uyarı istasyonu kuruluyor

2024-01-26 12:23 - Gündem

Düğün Planlaması Nasıl Yapılır?

2024-01-22 00:02 - İnsan&Hayat

İlgili Haberler

Lübnan: Ateşkesin başlamasından bu yana geçen 1 yılda İsrail saldırılarında 331 kişi öldü

18:02 - Dünya

Gazze'nin merkezi İsrail'in bombalarla gerçekleştirdiği yıkım nedeniyle patlamalarla sarsı

17:38 - Dünya

Avrupa Birliği'nden ABD'nin 28 maddelik Ukrayna planına tepki

17:13 - Dünya

Zelenskiy, "Ukrayna için barış planını" Macron, Starmer ve Merz ile telefonda görüştü

16:48 - Dünya

Media Bias Meter, Batı medyasındaki İsrail yanlısı haberciliği belgeledi

15:52 - Dünya

Günün Manşetleri

Türkiye E-Ticaret Haftası'nda yapay zeka ile e-ticaret konuşuldu

18:42 - Ekonomi

Ankara'da "8 Kasım Karabağ Zaferi Hatıra Ormanı" ağaç dikimi etkinliği düzenlendi

18:33 - Gündem

Kocaeli'de kolonlarında çatlak oluşan 5 katlı bina boşaltıldı

18:23 - Gündem

Konya'da hafif ticari araç ile tırın çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı

18:18 - Gündem

Lübnan: Ateşkesin başlamasından bu yana geçen 1 yılda İsrail saldırılarında 331 kişi öldü

18:02 - Dünya