?>

Almanya, şirketler için milyarlarca avroluk vergi indirimini onayladı

Almanya'da Bakanlar Kurulu, büyümekte zorlanan ekonominin üzerindeki yükü hafifletmek amacıyla 46 milyar avroluk ilk vergi indirimi paketine onay verdi.

Ekonomi - 2 ay önce

Berlin

Alman hükümetinden yapılan açıklamada, şirketleri desteklemek ve büyümekte zorlanan ekonomiyi canlandırmak amacıyla 2025-2029 döneminde uygulanacak 46 milyar avroluk ilk vergi indirimi paketine Bakanlar Kurulunun onay verdiği bildirildi.

????

Söz konusu vergi paketiyle, işletmelerin vergi yükünü hafifletmek için 3 yıl boyunca yıllık yüzde 30'luk "süper amortisman" gibi avantajlı seçeneklerle öncelikli yatırımların artırılması hedefleniyor.

Kurumlar vergisinde 2028'den itibaren 5 yıl süreyle 1 puanlık indirim yapılması planlanıyor. Ayrıca mobilite ve AR-GE için de vergi teşvikleri artırılacak.

Ekonomi büyümede zorlanıyor

Öte yandan, tarife savaşları ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı açıklamaları küresel ticarete ilişkin endişeleri körüklerken çoğu analist, Trump'ın gümrük vergisi politikasını Alman ekonomisinin büyümesinde "özel risk" olarak görüyor.

Trump'ın agresif gümrük vergisi politikası küresel ekonomik görünümü gölgelerken, bölgedeki diğer ülkelere kıyasla daha büyük oranda imalat sektörüne bağımlı olan Alman ekonomisi, üretimdeki kalıcı zayıflık nedeniyle kırılganlığını koruyor.

Ülke ekonomisi, 2024'te bir önceki yıla göre yüzde 0,2 daraldı. Çin ile artan rekabet ve yapısal sorunların ekonomiyi frenlemesiyle art arda ikinci yıl küçülme yaşandı.

Hükümet, 24 Nisan'da bu yıl için daha önce yüzde 0,3 olarak açıklanan büyüme beklentisini Trump'ın politikalarının ardından küresel ticari gerginliklerin etkisiyle sıfıra düşürmüştü.

Hükümetin son tahmini gerçekleşirse ülke ekonomisi art arda üçüncü yıl büyümemiş olacak.

Hükümete danışmanlık yapan Ekonomi Bilirkişi Kurulu da 21 Mayıs'ta ekonomiye ilişkin 2025 büyüme tahminini yüzde 0,4'ten sıfıra çekmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe'de en fazla süreyi Fred aldı

2025-06-02 11:23 - Spor

İtalya'da şampiyon Napoli'nin teknik direktörü Conte takımda kalacak

2025-05-30 10:27 - Spor

Konya'nın "Orman Dede"si son yolculuğuna uğurlandı

2025-05-30 18:27 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgenin huzurunu bozmaya çalışan girişimlere karşı duracağız

2025-05-28 13:38 - Siyaset

MÜSDAV 'Aile Umresi' projesi başlattı

2025-06-02 16:38 - İslam-Hayat - Safer 1447

Kasımpaşa, Süper Lig'de yarın Göztepe'yi ağırlayacak

2025-05-29 10:02 - Spor

Anadolu Efes, Mersin Spor'u yendi

2025-06-01 20:25 - Spor

Bakan Işıkhan'dan 'İŞKUR Bana Uygun İşler' sistemine ilişkin açıklama

2025-06-01 10:53 - Siyaset

19 il için "sarı" meteorolojik uyarı

2025-05-30 17:13 - Gündem

Fenerbahçe, sezonu yarın taraftarı önünde oynayacağı Konyaspor maçıyla kapatacak

2025-05-30 14:02 - Spor

İlgili Haberler

Gıda satış ve tüketim yerlerinde "karekod" uygulaması yarın itibarıyla zorunlu olacak

12:23 - Ekonomi

Türk savunma sanayisinden 3 ülkeye mühimmat üretim hattı ihracatı

12:13 - Ekonomi

Coğrafi işaretli karpuzu pekmeze dönüştürerek değerini 25 kat artırdılar

12:08 - Ekonomi

AB tescilli Aydın incirinde bunaltıcı sıcakta hasat mesaisi

11:48 - Ekonomi

Emtia piyasaları geçen hafta karışık seyretti

11:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gıda satış ve tüketim yerlerinde "karekod" uygulaması yarın itibarıyla zorunlu olacak

12:23 - Ekonomi

Antalya günlük girişte tüm zamanların rekorunu kırdı

12:17 - Gündem

Türk savunma sanayisinden 3 ülkeye mühimmat üretim hattı ihracatı

12:13 - Ekonomi

Coğrafi işaretli karpuzu pekmeze dönüştürerek değerini 25 kat artırdılar

12:08 - Ekonomi

Orman yangınlarının yüzde 90'ı insan kaynaklı

12:02 - Gündem