?>

Almanya, Doğu Akdeniz'de 'diyalog' çağrısını yineledi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Ben, gerilimin artmaması için çaba sarf ettim. Bu bazen sadece her iki tarafın tekrar tekrar konuşmasıyla mümkündür" dedi.

Dünya - 5 yıl önce

Berlin

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelere ilişkin Yunanistan'ın haklarını ve söylediklerini ciddiye alma ve haklı oldukları yerde destekleme görevleri bulunduğunu söyledi.

Merkel, geleneksel yaz mevsimi basın toplantısında yaptığı açıklamada, "AB üye ülkeleri olarak hepimizin, Yunan dostlarımızın haklarını ve söylediklerini ciddiye alma ve haklı oldukları yerde destekleme görevimiz var. Ancak ben gerilimin artmaması için çaba sarf ettim.

Bu bazen sadece her iki tarafın tekrar tekrar konuşmasıyla mümkündür. Ekonomik bölgelerin pay edilmesine ilişkin oradaki tartışmalar ancak birlikte yürütülebilir. Almanya, bunun için çaba sarf ediyor.” ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yoğun olarak Türkiye ilişkilerini ele aldığını aktaran Merkel, "Bu ilişkiler çok yönlü. Türkiye, NATO müttefikidir. İhtilaf, iki NATO üyesi arasında. Bu bizi kayıtsız bırakamaz.

Bu nedenle bile ittifak içindeki bu şeyleri açıklığa kavuşturmak lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Merkel, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün bir görüşme öngörülmediğini belirterek, "Ancak onunla çok sık konuşuyoruz. Her zaman olduğu gibi bir görüşme olduğunda ivedilikle sizi bilgilendireceğiz." dedi.

"Pandemiyle yaşam, gelecek aylarda daha zor olacak"

Alman Şansölye, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) konusunda ise gelecek ayların şu an ki zamandan daha zor geçeceğini vurguladı.

Pandeminin ciddiyetine işaret eden Merkel, "Kışın durumun daha zor olduğunu beklememiz lazım. Enfeksiyon sayılarını düşük tutmak önemli olacaktır." diye konuştu.

Merkel, salgının başlangıcından beri vatandaşların korunması, sağlık sisteminin ayakta kalması ve ekonominin işlemesi için yoğun çaba sarf ettiğini kaydetti.

Hükümetin gelecek aylarda 3 ana hedef belirlediğini aktaran Merkel, "Çocukların salgının kaybedenleri olmamasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Merkel, pandemi döneminde ekonomiyi ayakta tutmak ve toplumsal birlikteliği güçlendirmeyi hedeflediklerinin de altını çizdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Vodafone'dan “RedBox“ ile her eve fiber hızında internet

2020-08-26 14:12 - Genel

MSB, Giresun'daki selde şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı

2020-08-24 21:21 - Gündem

MHP'li Bülbül: Doğal gaz rezervi keşfi Türkiye'nin elini çok daha güçlendirecek

2020-08-22 19:24 - Siyaset

Dağıstan Cumhuriyeti, Türkiye'de Temsilcilik açmayı planlıyor

2020-08-25 07:15 - Özel Haber

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Karadeniz'de keşif ve sondaj çalışmaları aynı anda devam edecek

2020-08-25 00:36 - Siyaset

Logo Yazılım, “Bilişim 500“de 3 kategoride birincilik ödülü aldı

2020-08-27 13:27 - Genel

Başkurtistan’dan Türk iş dünyasına çağrı: Bekliyoruz, iyi koşullar sunabiliriz!

2020-08-24 22:58 - Özel Haber

CHP heyeti, Türkiye Kasaplar Federasyonu'nu ziyaret etti

2020-08-27 23:26 - Siyaset

Bakan Soylu: Giresun'da 3 kişinin cansız bedenine ulaştık

2020-08-23 12:58 - Asayiş

Bakan Karaismailoğlu: Giresun'da en kısa sürede bütün yaraları saracağız

2020-08-26 19:46 - Ekonomi

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı'ndan ülke basınına "komşu ülkelerin liderlerine hakaret edilmemesi" uyarısı

21:31 - Dünya

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam'da eski bir binanın çökmesi sonucu 6 kişi öldü

21:39 - Dünya

Haaretz: İsrail güvenlik kabinesi Batı Şeria'nın ilhakının önünü açacak bir dizi kararı onaylad

20:15 - Dünya

Suriye'nin İdlib ilinde bir hastane sel nedeniyle kullanılamaz hale geldi

20:08 - Dünya

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Afrika Birliği misyonu kapsamında Somali'ye asker konuşlandırma mesajı

19:05 - Dünya

Günün Manşetleri

Beşiktaş ile Corendon Alanyaspor berabere kaldı

22:24 - Spor

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam'da eski bir binanın çökmesi sonucu 6 kişi öldü

21:39 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı'ndan ülke basınına "komşu ülkelerin liderlerine hakaret edilmemesi" uyarısı

21:31 - Dünya

Usta yazar Bülent Akyürek vefat etti

21:00 - Kültür Sanat

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP'den istifa etti

20:42 - Siyaset