?>

Almanya Dışişleri Bakanı: Türkiye bizim için anahtar ülke

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye nin kendileri için anahtar ülke olduğunu söyledi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

BERLİN

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Federal Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye de, 15 Temmuz daki Fetullahçı Terör Örgütü nün (FETÖ) darbe girişiminin Almanya tarafından yeterince ciddiye alınmadığı ve dayanışma gösterilmediği yönünde bir izlenimin oluştuğunu belirtti.

Steinmeier, Türkiye de ayrıca, özellikle Almanya da başlangıçta bu darbe girişiminin bir senaryo olarak görüldüğü iddialarının bulunduğunu hatırlattı.

Bratislava'da AB Bakanı Ömer Çelik'le görüşmesinde Almanya'nın tutumunu anlattığını ifade eden Steinmeier, Çelik'e, "Belki, biz gerçekten bu menfur darbe girişiminin demokratik kurumlara bir saldırı olduğunu hakikaten yeterince açık bir şekilde ifade edemedik. Belki, Türk halkının darbeye karşı koymasına büyük saygı duyduğumuzu kamuoyuna anlatmayı başaramadık." dediğini aktardı.

"Bu ihtilafların hiçbiri Türkiye yi bir şekilde masaya almadan çözülemez"

Steinmeier, "Bu açıdan her zaman kesin bir şekilde Türkiye nin yanında olduğumuzu söylemek lazım." dedi.

Ancak Türkiye deki olaylara ve tehlikelere ilişkin "Avrupa dan yöneltilen her eleştiri içeren sorunun kibir ve vurdumduymazlık olarak görülmemesi" gerektiğini ifade eden Steinmeier, elbette söz konusu darbe girişiminin siyasi ve hukuki olarak açıklığa kavuşturulması ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini kaydetti.

Steinmeier, ancak hukuk devleti standartlarının korunması beklentisi içinde olduklarını, bunun uygunsuz bir istek olarak hissedilmemesi gerektiğini belirtti.

"Türkiye bizim için anahtar bir ülke" diyen Steinmeier, bunu sadece Türkiye de bulunan 2,5 milyon sığınmacıdan ve Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında yapılan sığınmacı anlaşmasından dolayı söylemediğini aktardı.

Barış için çaba harcayanların Türkiye ye ihtiyaç duyduğunu belirten Steinmeier, "Kim bu kürsüde konuşmak ve Suriye, Irak ve Libya konusunda bir şey söylemek istiyorsa, bu ihtilafların hiçbirinin Türkiye yi bir şekilde masaya almadan çözülemez olduğunu bilmesi lazım." şeklinde konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

39 bombalı araç, 19 canlı bomba hadisesi engellenmiştir

2016-09-07 22:07 - Gündem

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş AA standını ziyaret etti

2016-09-03 13:52 - Gündem

İstanbul da 91 adliye personeli tutuklandı

2016-09-01 12:52 - Gündem

543 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi

2016-09-01 20:07 - Genel

Kabinede değişiklik

2016-09-01 04:07 - Siyaset

Ziraat Türkiye Kupası'nda 1. tur maçları bugün oynanacak

2016-09-06 03:52 - Spor

FETÖ'nün 'Ablası', Firari SAT komandosunun karısı yakalandı

2016-09-06 14:00 - Genel

Çankırı da ÇTB Başkanı Ak ile FETÖ cü iş adamları tutuklandı

2016-09-06 14:22 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel'i kabul etti

2016-09-04 11:17 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama'nın görüşmesi başladı

2016-09-04 11:35 - Genel

İlgili Haberler

BAE ve Ürdün, bazı Avrupa ülkelerinin desteğiyle kıtlıkla boğuşan Gazze'ye havadan yardım malzemesi indirdi

04:01 - Dünya

Trump, Witkoff'un Gazze ziyaretinin 'kıtlık ve gıda temini' konusuna odaklandığını söyledi

01:36 - Dünya

KDC ve Ruanda barış anlaşmasının uygulanması için ekonomik büyüme konulu iki toplantı düzenlendi

02:48 - Dünya

Kamçatka'da bir saat içinde büyüklükleri 5 ila 6,2 arasında değişen 3 deprem oldu

01:27 - Dünya

Yunanistan-İsrail voleybol maçında Filistin bayrağı açanlara polis müdahalesi

01:23 - Dünya

Günün Manşetleri

'Huzur İstanbul' denetimlerinde 830 kişi gözaltına alındı

10:07 - Asayiş

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik 14 ildeki operasyonlarda 26 şüpheli yakalandı

09:18 - Asayiş

Belediye ‘Konuşanlar’ı, yalanlanan haber ve konuşmuyorlar mı?!. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

07:04 - En Son Yazılar

BAE ve Ürdün, bazı Avrupa ülkelerinin desteğiyle kıtlıkla boğuşan Gazze'ye havadan yardım malzemesi indirdi

04:01 - Dünya

KDC ve Ruanda barış anlaşmasının uygulanması için ekonomik büyüme konulu iki toplantı düzenlendi

02:48 - Dünya