?>

Almanya'daki yasaklar Eker'in vatandaşlarla buluşmasını engelleyemedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Almanya'nın katılacağı etkinliklere yasak getirilmesi ve iptal edilmesinden sonra Braunschweig ve Salzgitter kentlerinde ev ziyaretlerinde bulundu. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

BRAUNSCHWEİG

Aşağı Saksonya'da siyasi faaliyet yapması yasaklanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Hannvor’den Brauchschweig kentine geçerek burada iş adamı Mustafa Öz ve Mardinli El-Zein ailesine misafir oldu.

Ev ziyaretlerinin ardından İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’nın (IGMG) Braunschweig şubesini ziyaret eden Eker, burada eğitim gören çocuklarla sohbet etti.

Eker, Braunschweigh ziyaretininin ardından gittiği Salzgitter kentinde Sülün ailesinin evine konuk oldu.

Mehdi Eker, Salzgitter Belediyesi tarafından iptal edilen etkinliğin düzenleneceği "Ümit Palace" adlı salonun sahibi Erkan Akın'dan da bilgi aldı.

AK Parti Genel başkanı Mehdi Eker burada yaptığı açıklamada, Türkiye Dışişleri Bakanlığının Alman tarafına kendisinin Hannover kentinde konuşma yapacağını bildirildiğini ve bunun dün kedisine tebliğ edilen yazıda da yer aldığını anımsatarak, "Dolaysıyla Hannover bölgesinde benim 15 gün öncesinden buraya geleceğime dair Dışişleri Bakanlığı Alman makamlarını bilgilendiriyor. Kendileri itiraf ediyor. İşte beraberiz. Bizim buluşmamızı, görüşmemizi, birebirimize duyduğumuz muhabbeti kimsenin engellemeye Allah’ın izniyle gücü yetmez. Yani görüşme, buluşma, anlaşma illa resmi salonlarda olacak diye bir şey yok. İşte bakın buradayız, hep beraberiz." dedi.

"Demokratik değerlere ne denli bağlı olduklarını göstermesi açısından ibret verici"

Bugünkü ziyareti kapsamında, bir hemşehrisinin evinde kalabalık vatandaş grubuyla buluştuğuna da işaret eden Eker, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlar bize gerçekten mani olmaz. Fakat onların da hukuk anlayışını, demokrasi anlayışını ve aslında demokratik değerlere ne denli bağlı olduklarını göstermesi açısından da ibret verici. Avrupa’nın değerleri sadece kendileri içindir. Avrupa Birliği’nin üzerine bina edildiği demokrasi, ifade hürriyeti, düşünce özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, çoğulculuk, bu değerlerin hiçbirisini maalesef burada uygulamada biz görmüyoruz."

Sudan bahanelerle programların yapılmasına izin verilmediğini vurgulayan Eker, "Wolfenbüttel camisine gideceğiz. 'Caminin otoparkı yeterli değil, buraya etraftaki diğer toplantılar iptal edildi, dolayısıyla vatandaşlar da buraya gelecekler. Buranın da otoparkı yeterli değil. Bu camiye gelemez' diyor. 'Eğer camiye gelirse biz camiyi ibadete kapatacağız.' Bunu söylüyor resmen." şeklinde konuştu.

Katılacağı etkinliklere getirilen yasaklardan dolayı Aşağı Saksonya programını erkenden tamamlayan Eker, Berlin'e geçerek buradaki vatandaşlarla buluşacak.

Muhabir: Erbil Başay

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Rüzgara yazılan Türkçe' ile kuşdili cebe girdi

2017-03-13 19:12 - Gündem

'Batı Balkan ülkelerinin başbakanları ilk kez Saraybosna'da buluştu'

2017-03-16 22:27 - Dünya

Evinin çatısını silah atölyesine çeviren kişi tutuklandı

2017-03-17 01:47 - Gündem

PYD/PKK, Arap ve Türkmenleri göçe zorluyor

2017-03-15 17:22 - Dünya

Rusya'ya niyet Belarus'a kısmet

2017-03-18 15:07 - Ekonomi

TBF Başkanı Türkoğlu'ndan Fenerbahçe'ye tebrik

2017-03-16 03:52 - Spor

'G20 üyeleri açık pazarlar ilkesine bağlı kalmalı'

2017-03-15 19:07 - Ekonomi

'Nijmegen sınırından Almanya'ya götürülüyorum'

2017-03-12 07:07 - Gündem

LeBron James'in 'triple-double'ı rekor getirdi

2017-03-15 13:42 - Spor

'Hollanda hükümeti suç işlemiştir'

2017-03-13 18:52 - Siyaset

İlgili Haberler

İçişleri Bakanlığından, yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin asayiş ve trafik tedbirleri genelgesi

17:23 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Terörsüz Türkiye" mektubu Siirt'teki şehit ailesine ul

17:18 - Gündem

İzmir'de eğitim uçağının düşme anının görüntüsüne ulaşıldı

16:37 - Gündem

AK Parti, milletvekilleriyle Refah Sınır Kapısı'nı ziyaret edecek

15:52 - Gündem

Denetimli serbestlik yükümlüleri 1534 okulun bakım ve onarımını yaptı

15:33 - Gündem

Günün Manşetleri

İspanya’dan kalkan Küresel Sumud Filosu tekneleri Tunus açıklarına ulaşmaya başladı

17:53 - Dünya

İçişleri Bakanlığından, yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin asayiş ve trafik tedbirleri genelgesi

17:23 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Terörsüz Türkiye" mektubu Siirt'teki şehit ailesine ul

17:18 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik, Kocaeli'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

17:12 - Siyaset

ikas Eyüpspor-Galatasaray maçının tarihi değişti

17:07 - Spor