?>

Almanya'daki Türklerden TL'ye destek

Frankfurt'ta iş yeri bulunan bazı Türkler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk lirasına destek çağrısının ardından avronun yanı sıra Türk lirası da kabul etmeye başladı.

Dünya - 8 yıl önce

Almanya'da iş yeri bulunan bazı gurbetçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk lirasına (TL) destek çağrısı üzerine avronun yanı sıra Türk lirası üzerinden de hizmet vermeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk lirasına destek çağrısı, Almanya'da da yankı buldu. Bazı gurbetçi vatandaşlar döviz birikimlerini Türk lirasına çevirerek Türkiye'deki hesaplarına gönderirken, Türk esnaftan bazıları ise Türk lirası üzerinden hizmet vermeye başladı.

Almanya'nın Frankfurt kentinde Türk esnafın yoğun bulunduğu "Münchener Caddesi"nde kuaför salonu işleten Adem Ayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türk lirası kampanyası başlattıklarını söyledi.

"Avronun yanı sıra Türk lirasını da kabul etmeye başladık"

Yaklaşık 5 yıldır kuaför salonunu işlettiğini dile getiren Ayar, işletmenin camına 2 gün önce "Türk parası geçerlidir" ilanını yapıştırdığını ifade etti.

Bunun üzerine bazı müşterilerin lira üzerinden ödeme yapmaya başladığını belirten Ayar, "Avronun yanı sıra Türk lirasını da kabul etmeye başladık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine böyle bir karar aldık. İki gündür Türk lirası ile de müşteri kabul ediyoruz. İki müşterimiz geldi. Onlarla öyle bir alışverişimiz oldu." diye konuştu.

Ayar, kampanyanın gerekmesi durumunda uzun bir süre daha devam edeceğini sözlerine ekledi.

"Bu bizim milli meselemiz"

Aynı cadde üzerinde balık restoranı işleten Vedat Elmalı da kampanyaya destek verdiklerini belirterek, "Bu kampanyaya Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla başladık. Birisi önder olacak ki vatandaş onun arkasından gitsin. Bizim amacımız da bu." dedi.

Avrupa'daki gurbetçi vatandaşların Türkiye ekonomisine sembolik de olsa katkı sunması gerektiğini vurgulayan Elmalı, "Bu kampanya bizim milli meselemiz. Başka bir açıklaması yok. Keşke elimizden daha fazlası gelse onları da yapsak." diye konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Boş valiz polis ekiplerini alarma geçirdi

2016-12-08 10:27 - Asayiş

Ömrünü yoksullara yardıma adadı

2016-12-06 14:17 - Çevre-Hayat

Gökhan Töre'ye 'gurbet' yaramıyor

2016-12-05 14:08 - Spor

Cerablus'a 'İyilik Merkezi'

2016-12-06 14:32 - Gündem

Galataport Projesi havadan görüntülendi

2016-12-07 16:02 - Gündem

20 ayın en düşüğünü gördü!

2016-12-05 17:42 - Ekonomi

Yoldan geçenler 1 dakikalığına engelli oldu

2016-12-05 18:02 - Çevre-Hayat

Vahşi cinayete müebbet!

2016-12-05 14:02 - Asayiş

Dönerci Ali Usta'nın sahibi FETÖ'den tutuklandı

2016-12-06 11:08 - Asayiş

Almanya'daki Türklerden TL'ye destek

2016-12-12 13:42 - Dünya

İlgili Haberler

ABD'nin New York kentinde göçmenlere destek gösterisinde onlarca protestocu gözaltına alındı

11:57 - Dünya

İsrail'in Kurban Bayramı'nın 3. gününde Gazze'ye saldırılarında 21 Filistinli hayatın

11:33 - Dünya

Hak İnsani Yardım Derneği, Somali'de yaklaşık 260 bin kişiye kurban eti dağıttı

11:28 - Dünya

İsrail'in Kurban Bayramı'nın 3. gününde Gazze'ye saldırılarında 11 Filistinli can verdi

09:38 - Dünya

Trump yönetimi, Los Angeles'taki sınır protestosuna müdahale için Ulusal Muhafızları gönderiyor

08:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Teknolojik gelişmeler ve yeşil dönüşüm geleneksel mesleklerin yok olmasını hızlandırıyor

12:42 - Ekonomi

ESK karantina sebebiyle pazarlara sevk edilemeyen sağlıklı kurbanlıkları da satın alacak

12:37 - Gündem

Melodili yollarda Türk Marşı'ndan sonra sıra Mehter Marşı'nda

12:22 - Gündem

İstanbul’da geçen yıl çiftçilere dağıtılan tohumların yüzde 80’i yerli üretim

12:12 - Ekonomi

IPARD III Programı hibeleriyle 70,3 milyon avroluk yatırım yapıldı

12:08 - Ekonomi