?>

Almanya'daki Türk taksicilerden Arakanlı Müslümanlara yardım

Almanya'daki Türk taksiciler, Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve fanatik Budistlerin saldırılarının hedefi olan Arakanlı Müslümanlar için topladıkları 7 bin avroyu ihtiyaç sahiplerine gönderdi.

Dünya - 8 yıl önce

KÖLN

Almanya'nın Köln kentindeki Türk taksiciler, Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve fanatik Budistlerin saldırılarının hedefi olan Arakanlı Müslümanlar için topladıkları 7 bin avroyu ihtiyaç sahiplerine gönderdi.

Taksiciler topladıkları yardımı, Ziraat Bankası Köln Şubesinden Türk Kızılayının bağış hesabına yatırdı.

Taksici İlhan Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Arakanlı Müslümanlara yönelik zulme başta Batılı ülkeler olmak üzere tüm dünyanın seyirci kaldığını, sadece Türkiye'nin Arakan'daki mazlumlara sahip çıktığını söyledi.

Kılıç, "Taksiciler olarak bu tür insani durumlara çok duyarlıyız. Daha önce Van depreminde, Soma'daki maden kazasında da taksici esnafı olarak elimizden geldiğince yardımda bulunduk. Herkesten aynı duyarlılığı göstermesini bekliyoruz." dedi.

Arakanlı Müslümanlara yönelik en büyük desteği her zaman olduğu gibi yine Türkiye'nin yaptığını dile getiren Kılıç, "Allah başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere yardımcı olan herkesten razı olsun. Biz de bu yardımlardan ilham aldık, umarız bu yardımlar artarak devam eder. İnsanlar maalesef yeterince duyarlı değil. İnsanların kendilerini oradakilerin yerine koyması lazım. Bu durumda duyarlı olmamak insanlığa yakışmaz. Türk veya Müslüman olsun herkesi elinden geldiğince bu insanlara yardım etmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Köln'de 25 yıldır taksicilik yapan Serdar Duman da 3 hafta içerisinde 160 kişiden yardım topladıklarını söyleyerek, "Yardım kampanyasında bizim de tuzumuz olsun istedik. Kampanyaya katılan herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Mesut Zeyrek

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çin'den Kuzey Kore'ye nükleer program uyarısı

2017-09-22 05:03 - Genel

Ukrayna’dan Ümerov kararına tepki

2017-09-27 19:32 - Dünya

Diyarbakır’da 1 ton 355 kilo esrar ele geçirildi

2017-09-25 16:12 - Asayiş

'Camiamız gereken kişilere gereken cevapları verecektir'

2017-09-24 03:17 - Spor

Oda ve borsa seçimleri ertelendi

2017-09-24 11:52 - Ekonomi

Beşiktaş, PFDK'ya sevk edildi

2017-09-21 01:00 - Spor

Atama kararları

2017-09-23 11:02 - Genel

Türk bisikletinin gururu

2017-09-21 18:33 - Spor

Saman yüklü kamyon sürücülerin canını hiçe saydı

2017-09-22 19:27 - Asayiş

Özel jetin pistten çıkmasına ilişkin soruşturma

2017-09-22 19:57 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısı uluslararası hukuka aykırı

00:08 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'na saldıran İsrail donanma unsurları, gemileri yasadışı şekilde ele geçirmeye başladı

23:12 - Dünya

AB doğu kanadının güvenliğini artırmayı planlıyor

23:58 - Dünya

İtalya'da sendikalar, Küresel Sumud Filosu'na destek için 3 Ekim'de genel greve gidecek

23:53 - Dünya

Beyaz Saray: Hamas'ın Gazze planını kabul etmesini umuyoruz

21:53 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısı uluslararası hukuka aykırı

00:08 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'nda arızalanan teknedeki 7 aktivist TCG Gediz fırkateyniyle tahliye edildi

00:03 - Gündem

AB doğu kanadının güvenliğini artırmayı planlıyor

23:58 - Dünya

İtalya'da sendikalar, Küresel Sumud Filosu'na destek için 3 Ekim'de genel greve gidecek

23:53 - Dünya

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na yönelik saldırısına tepkiler

23:38 - Siyaset