Almanya'da trende bilet kontrolü yapan Türk kondüktör uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti

Almanya'da trende biletsiz bir yolcu tarafından saldırıya uğrayan 36 yaşındaki Türk kondüktör Serkan C, pazartesi akşamından bu yana yaşam mücadelesi verdiği hastanede hayatını kaybetti.

Dünya - 6 ay önce

Berlin
Alman ulusal basınında yer alan haberlere göre, 2 Şubat Pazartesi akşamı Rheinland-Pfalz eyaletindeki Landstuhl şehrinden hareket eden trende 20-30 yaşlarındaki 4 kişilik bir grubun bilet kontrolünü yapan Serkan C, biletsiz olduğu öne sürülen 26 yaşındaki bir Yunan vatandaşı tarafından darbedildi.
????
Aldığı şiddetli darbeler nedeniyle yere yığılan kondüktör Serkan C'ye, 10 dakika sonra olay yerine gelen polis memurları suni teneffüs uyguladı, ardından sağlık ekipleri müdahale etti.
Saldırgan olay yerinde polisler tarafından kelepçelenerek gözaltına alınırken ağır yaralanan 2 çocuk babası Serkan C, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Polis sözcüsü, şüphelinin Almanya'da ikametgahı bulunmayan 26 yaşında bir Yunan vatandaşı olduğunu belirtti.
Saldırgan hakkında kasten adam öldürmek suçundan işlem başlatıldı.

"Trenler ve istasyonlar güvenli olmalı"

Almanya Federal İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, yaptığı yazılı açıklamada, trende görevi başındayken biletsiz yolcunun saldırısı sonucu ölen Serkan C'nin ailesine başsağlığı diledi.
Dobrindt, Serkan C'nin ölümüyle derinden sarsıldığını belirterek "Kamu sektörü çalışanlarına ve demir yolu çalışanları gibi diğer hizmet sağlayıcılara yönelik artan şiddet, kararlı bir eylem gerektiriyor. Failin bu vahşi eylemi nedeniyle kanunun tam kapsamıyla cezalandırılmasını bekliyorum. Demir yolu gibi hizmet şirketlerinin çalışanları için yasal korumalar önemli ölçüde güçlendirilmelidir. Cezaların kapsamı genişletilmeli ve saldırılar için asgari cezalar önemli ölçüde artırılmalıdır." ifadelerini kullandı.
Federal Ulaştırma Bakanı Patrick Schnieder ise yaptığı açıklamada, trenlerde ve istasyonlarda güvenliğe daha fazla önem verilmesi çağrısında bulundu.
Schnieder, "Çalışanlarımızı korumak için birlikte daha fazlasını yapmalıyız. Trenler ve istasyonlar güvenli olmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Berlin Ana Tren Garı'nda Serkan C. için düzenlenen saygı duruşuna Bakan Schnieder de katıldı

Öte yandan saldırıda hayatını kaybeden Serkan C. için ülke genelindeki tren garlarında saygı duruşunda bulunuldu.
Berlin Ana Tren Garı'nda (Berlin Hauptbahnhof) düzenlenen saygı duruşuna Ulaştırma Bakanı Patrick Schnieder ve Deutsche Bahn (Alman Demiryolları) çalışanları katıldı.
Schnieder, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bugünün yas günü olduğunu belirtti.
Serkan C'nin görev yaptığı sırada sebepsiz bir şekilde saldırıya uğradığını ve aldığı yaralar sonucu hayatını kaybettiğini aktaran Schnieder, “Bu gerçekten tüm demir yolları ailesi için kara bir gündür." dedi.
Schnieder demir yolu şirketiyle birlikte, hem personel hem de genel olarak trenlerdeki güvenliğin artırılması gerektiğini kaydetti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Büyük Menderes Deltası, sulak alanlarıyla yaban hayatına can veriyor

2026-02-01 11:48 - Çevre-Hayat

Boksla 10 yaşında tanıştı 12 yaşında kürsüye çıktı

2026-02-03 12:49 - Spor

BIST 100 endeksi 1997'den beri en iyi ocak ayı performansını sergiledi

2026-02-01 11:58 - Ekonomi

Türkiye ve Umman iş dünyasını bir araya getiren "OMNEX 2026" etkinliği başladı

2026-02-02 15:48 - Ekonomi

Mezarlıkta küçük çocuğu öldüren kağıt toplayıcısına verilen cezalar hukuka uygun bulundu

2026-02-04 16:06 - Gündem

TBMM Başkanlığından Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun raporuna ilişkin açıklama

2026-02-04 17:09 - Siyaset

Antalyaspor, Süper Lig'de yarın Trabzonspor'u ağırlayacak

2026-01-29 10:00 - Spor

Doğuda soğuk hava ve kar etkisini sürdürüyor

2026-02-04 14:45 - Çevre-Hayat

ABD'de ICE karşıtı protestolarda gözaltılar sürüyor

2026-01-29 10:04 - Dünya

Uludağ'da arızalanan telesiyejde mahsur kalanlar için kurtarma çalışması başlatıldı

2026-01-31 13:48 - Gündem

İlgili Haberler

Pentagon'un raporunda, Yemen'deki hava saldırılarında 153 sivilin öldürüldüğü bildirildi

09:43 - Dünya

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalmayacak" bir suç

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Pentagon'un raporunda, Yemen'deki hava saldırılarında 153 sivilin öldürüldüğü bildirildi

09:43 - Dünya

Dış ticaret mevzuatına aykırı davranan firmalara yönelik 7 ayda 8,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza

09:27 - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı kontrolüne tabi bazı ürünlerin ülkeye girişine ilişkin düzenleme yapıldı

09:07 - Ekonomi

Ümmü’l-Mü’minin Hazreti Hatice: İmanın, vefanın ve fedakârlığın sembolü -Hülya Ayhan yazdı-

08:34 - En Son Yazılar

ABD, Hürmüz Boğazı'ndaki aksaklıkların sürmesi nedeniyle petrol fiyatı tahminini yükseltti

08:23 - Ekonomi