?>

Almanya Başbakanı Scholz: AB'nin aşırı kuralları Alman ekonomisinin en önemi sorunlarından biri

Almanya Başbakanı Scholz, AB regülasyonlarını, Alman ekonomisinin en önemli sorunlarından biri olarak nitelendirerek, resesyona doğru ilerleyen ülke ekonomisinin büyümesini artırmak için bürokrasiyi azaltma ve sanayiyle birlikte çalışma sözü verdi.

Dünya - 9 ay önce

Berlin

Scholz, Almanya İşverenler Federasyonunun Berlin'de düzenlediği "İşverenler Günü" etkinliğinde yaptığı konuşmada, AB regülasyonlarını Alman ekonomisinin en önemli sorunlarından biri olarak nitelendirdi.

AB'nin aşırı regülasyonlarıyla bürokraside "hayret verici" uygulamalar ortaya çıkardığını anlatan Scholz, "AB'de bürokrasiyi büyük ölçüde azaltmamız gerekiyor." dedi.

Alman ekonomisinin jeopolitik çatışmalardan olumsuz etkilendiğini belirten Scholz, işverenlere ekonomiyi bürokrasiden kurtarma sözünü verdi.

Olaf Scholz, "Enflasyondan, artan faiz oranlarından, jeopolitik çatışmalardan ve gergin tedarik zincirlerinden, sanayileşmiş ve ihracat odaklı bir ülke olarak diğerlerinden daha fazla etkilendik." diye konuştu.

Scholz, şirketleri tedarik zincirlerinde insan hakları ve çevre koruma standartlarına uymaya zorlayan Avrupa'nın yeni Tedarik Zinciri Yasası'na atıfta bulunarak, "Bunu söyledik, ortadan kaldırılacak." ifadesini kullandı.

Hükümet olarak ekonominin büyümesini sağlamak için bürokrasiyi azaltmak, yatırımları artırmak ve rekabetçi enerji fiyatı oluşturmak için çalıştıklarını vurgulayan Scholz, daha fazla büyümeye ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Scholz, ülkenin daha fazla vasıflı işçiye ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekledi.

Alman ekonomisi yeniden resesyona girme riskiyle karşı karşıya

Öte yandan Alman ekonomisi, artan faiz oranları, konjonktürel rüzgarlar ve yapısal değişiklikler gibi nedenlerle büyümede zorluk yaşıyor. Ekonomi, yılın ikinci çeyreğinde azalan yatırımlar nedeniyle yüzde 0,1 küçüldü.

Almanya Merkez Bankası 3. çeyrekte daha düşük büyüme beklerken, Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) de 3. çeyrekte GSYH'de daha fazla düşüşün mümkün olduğunu değerlendiriyor.

Alman ekonomisi, 3. çeyrekte küçülme olması halinde teknik resesyona girmiş olacak. Teknik resesyon, "üst üste 2 çeyrek GSYH'de küçülme yaşanması" olarak ifade ediliyor.

Almanya, 10 yıllık ekonomik büyümenin ardından salgının ilk yılı olan 2020'de, 2009'dan beri ilk kez resesyon yaşamıştı.

Ifo, 5 Eylül'de, ülkenin 2024 ve gelecek yıla ilişkin büyüme tahminini, zayıf yatırım ve sipariş durumu nedeniyle yüzde 0,4'ten sıfıra düşürmüştü.

Alman ekonomisi geçen yıl da alışılmışın dışında yüksek düzeydeki enflasyonun satın alma gücünü etkilemesi, yüksek enerji fiyatları, düşen yatırımlar, zayıf dış talep ve faiz oranlarının yüksekliği gibi nedenlerle bir önceki yıla göre yüzde 0,3 daralmıştı.

Ülke böylece, G7 ülkeleri içinde küçülen tek ülke olmuştu. Almanya, bu yıl da küçülürse, 2023'te olduğu gibi G7 ekonomileri arasında daralan tek ülke olacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zonguldak'ta denizde hortum oluştu

2024-10-16 12:57 - Gündem

Yandex, Türkiye'ye 400 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor

2024-10-17 16:08 - Medya

"Yenidoğan çetesi"nin 197 suç eylemi, 30 klasörlük denetim raporunda yer aldı

2024-10-19 13:17 - Gündem

SAHA EXPO 2024 kapılarını ziyaretçilere açtı

2024-10-22 10:33 - Teknoloji

Emine Erdoğan, Uluslararası Farkındalık Zirvesi'nde "kadın" vurgusu yaptı

2024-10-19 20:23 - Gündem

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünden bir bebeğin ölümünde ihmal olduğu iddialarına ilişkin açıklama

2024-10-20 20:53 - Sağlık

Orta ve Batı Afrika'da seller nedeniyle 10 milyon çocuk okula gidemiyor

2024-10-17 08:38 - Dünya

İngiliz müzik grubu One Direction üyesi Liam Payne, balkondan düşerek öldü

2024-10-17 03:57 - Magazin

İkinci şampiyonluğunu bekleyen Toprak Razgatlıoğlu, son yarışa hazır hissediyor

2024-10-18 20:03 - Spor

ABD'de Temsilciler Meclisi üyelerinden, Gazze'de "medyaya engelsiz erişim" çağrı

2024-10-22 09:52 - Dünya

İlgili Haberler

Avusturya'da yüzlerce Filistin destekçisi, İsrail'in yaptığı soykırımı protesto etti

22:58 - Dünya

Filistinli 13 yaşındaki Tamir Şuhaybir Gazze'de annesinin kollarında açlıktan öldü

21:22 - Dünya

BM: İsrail, işgale ilişkin UAD'nin tedbir kararına uymalı ve daha fazla işgalden kaçınmalı

21:03 - Dünya

İsrail Genelkurmay Başkanı, Gazze'ye saldırılara ilişkin planları Netanyahu'ya sundu

20:48 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Çin ile ticaret anlaşmasına "çok yaklaştıklarını" söyledi

20:03 - Dünya

Günün Manşetleri

Hava sıcaklıkları 24 kentte 40 derecenin üzerini gösterdi

23:18 - Gündem

Avusturya'da yüzlerce Filistin destekçisi, İsrail'in yaptığı soykırımı protesto etti

22:58 - Dünya

Bordo-mavililerin prensipte anlaşmaya vardığı Kazeem Olaigbe, Trabzon'a geldi

22:53 - Spor

Karabük'te çıkan orman yangını kontrol altına alındı

22:47 - Gündem

İstanbul'da Hukukçular Derneğinden "Terörsüz Türkiye ve Hukuk" paneli

21:48 - Gündem