?>

Almanya Başbakanı Merkel’den 'aşı olun' çağrısı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni tip koronavirüs aşısının “güvenli” ve “işe yaradığını” belirterek, vatandaşlara aşı olma çağrısı yaptı.

Genel - 4 yıl önce

BERLİN (AA) - Merkel, 26 Eylül’deki genel seçimler öncesi Federal Mecliste yaptığı son konuşmasında, Kovid-19 aşısı ve seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kovid-19 aşılarının güvenliğine ve yararına vurgu yapan Merkel, Almanya'daki aşıların, gerekli tüm klinik testlerden ve onay prosedürlerinden geçtiğini belirtti.

Merkel, “Aşı işe yarıyor. Kendinizi ve sevdiklerinizi koruyorsunuz. Aşılama bize özgürlüğü geri getiriyor.” diyerek, vatandaşlara aşılanma çağrısı yaptı.

“Seçim ülkemizin en zor zamanlardaki yönünü belirleyecek”

Almanya’da 26 Eylül’de yapılacak genel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Merkel, “Bu seçim özellikle önemli. Çünkü ülkemizin en zor zamanlardaki yönünü belirleyecek.” dedi.

Şu andaki koalisyon ortağı olan SPD’yi eleştiren Merkel, Sosyal Demokratların radikal görüşleriyle bilinen Sol Parti ile koalisyon kurmama konusunda söz veremediğini söyledi.

Merkel seçimlerden sonra Almanya’da ya Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin liderliğindeki istikrarlı, güvenilir bir koalisyon hükümeti kurulacağını ya da SPD’nin liderliğinde sol eğilimli bir koalisyonun gündeme geleceğini, bu ikinci olasılığın Almanya için iyi olmayacağını ifade etti.

Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin başbakan adayının Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Armin Laschet olduğuna vurgu yapan Merkel, “Ülkemiz için en iyi seçim, Şansölye olarak Armin Laschet ile CDU/CSU liderliğindeki bir hükümettir.” ifadesini kullandı.

Merkel, yerel ve eyalet düzeyinde yapılan seçimlerde, CDU'nun oy kaybetmesi üzerine Ekim 2018'de sürpriz bir şekilde başbakanlık için yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

Öte yandan, Almanya’da hükümet daha önce de sık sık normalleşmeye dönüşün tek yolunun aşılama olduğunu açıklamıştı. Ancak ilkbaharda hızlanan aşılamalar son dönemde yavaşlamaya başladı.

Almanya’da devam eden aşı kampanyasında ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 65,9’u en az bir doz, yüzde 61,4’üde 2 doz aşı oldu.

Haftanın Öne Çıkanları

'1.Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda Kadın Kahramanlar Sergisi' açıldı

2021-09-03 17:56 - Kültür Sanat

Salda Gölü'nün su altı zenginliği bilimsel çalışmalar için görüntülendi

2021-09-01 17:06 - Çevre-Hayat

Çeltikte daha az suyla daha fazla alanda üretim yapılabilecek

2021-09-04 17:52 - Ekonomi

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Omurilik Felçlileri Günü'ne dikkati çekmek için ışıklandırıldı

2021-09-06 03:46 - Çevre-Hayat

Türk mutfağı asırlık tariflerle dünyaya açılıyor

2021-09-01 17:02 - Kültür Sanat

Türkiye genelinde müze sayısı, 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 5,8 artarak 494'e ulaştı

2021-09-07 13:41 - Kültür Sanat

17. TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları başladı

2021-09-04 15:26 - Teknoloji

AK Parti Sözcüsü Çelik: Yüzde 7 seçim barajı netleşmiştir

2021-09-02 23:51 - Siyaset

Yurt dışında yerleşikler geçen hafta 43,1 milyon dolarlık hisse senedi aldı

2021-09-03 18:02 - Ekonomi

Borsa günü düşüşle tamamladı

2021-09-03 21:25 - Ekonomi

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir yerde Türkiye'siz bir denklem kurulamıyor

16:22 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün barış, huzur, istikrar denince akla ilk Türkiye geliyor

15:57 - Gündem

Yüzyılın Konut Projesi'nde Ankara'daki örnek konutlar görüntülendi

15:53 - Gündem

Bilecik'te şiddetli yağış nedeniyle oluşan sel ulaşımı aksattı

15:37 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç: Türkiye'de hukuk alanındaki dijitalleşmeyi derinleştirmekte kararlıyız

14:43 - Siyaset