?>

Almanya: ABD ile Çin arasında varılan anlaşma Avrupa’nın zararına değil

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ABD ile Çin arasında nadir toprak elementlerine ilişkin varılan anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını ve bunun Avrupa’nın zararına olmadığını söyledi.

Dünya - 3 gün önce

Berlin

Merz, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile Berlin’de yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

ABD ile Çin arasında nadir toprak elementlerin ihracat kısıtlamalarının hafifletilmesi konusunda varılan anlaşmayı değerlendiren Merz, “Amerika ile Çin arasında nadir toprak elementlerine ilişkin anlaşmayı memnuniyetle karşılıyorum. Bu, Avrupa’nın zararına değil, aksine ortadan kaldırılmış başka bir ihtilaftır.” dedi.

????

Merz, Avrupa Birliği (AB) ile ABD arasındaki ticari anlaşmazlıkların giderilmesini de isteyerek, “Amerikalılarla aramızdaki ticari anlaşmazlıkları da benzer şekilde azaltmayı ve mümkün olduğunda ortadan kaldırmayı başaracağımızı ümit ediyorum.” diye konuştu.

Açık pazarların, serbest ticaretin ve hammaddeye erişimin herkes için en iyi çözüm olduğunu ve buna katkı sağlamak istediklerini vurgulayan Merz, “Yakın gelecekte Amerika ile gümrük vergileri gibi konularda da bir anlaşmaya varabileceğimizi umuyorum.” ifadesini kullandı.

Los Angeles'taki olaylar

ABD'deki Los Angeles’ta çıkan olaylarla ilgili bir soruya ilişkin de Merz, ABD’deki iç siyasi olayları buradan değerlendirmek istemediğini söyledi.

Merz, Los Angeles’tan gelen görüntülerin rahatsız edici olduğunu belirterek, “Ancak umarım hızlı bir çözüm bulunur ve bu çatışmalar da hızlı şekilde sona erer.” değerlendirmesinde bulundu.

AB'nin Rusya'ya karşı hazırladığı yaptırım paketi

AB'nin Rusya’ya yönelik hazırlayacağı 18. yaptırım paketi konusunda birlik ülkelerinin anlaşmaya varacağına inandığını belirten Merz, AB’deki daimi temsilciler kurulunun bu paketi gelecek hafta ilk kez gündeme alacağını belirtti.

Merz, “Bu konuyu Avrupa Liderler Zirvesi’nde tekrar görüşmemiz gerekebilir. Ancak belki de önümüzdeki hafta da bu konuda bir anlaşmaya varılabilir.” ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Kilo ölçümlerinde 2 milyon insana ulaştık

2025-06-05 11:58 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından Kurban Bayramı'nda beslenme uyarısı

2025-06-05 15:03 - Sağlık

Kalbi 6 kez duran genç hasta 6 gün sonra "ikinci hayatı"na uyandı

2025-06-07 13:22 - Sağlık

İran'ın güneyindeki Keşm Adası'nda develeri 'denizde yıkama' geleneği asırlardır sürüyor

2025-06-10 12:42 - Magazin

Dışişleri Bakanı Fidan'ın, NATO Genel Sekreteri ile görüşmesi Rus medyasında geniş yer aldı

2025-06-09 07:32 - Özel Haber

Muğla'daki Saklıkent Kanyonu'nda bayram tatili yoğunluğu

2025-06-08 14:58 - Magazin

Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerileri

2025-06-06 12:08 - Sağlık

Siyasi partilerde bayramlaşma ziyaretleri

2025-06-07 12:47 - Siyaset

TBMM Başkanlığına yeniden seçilen Kurtulmuş’a Moskova’dan tebrik

2025-06-06 15:18 - Özel Haber

Uşak'ta sağlık çalışanları her ay 2 bin hastanın evine misafir oluyor

2025-06-08 12:23 - Sağlık

İlgili Haberler

Dünyadan İsrail-İran gerilimine tepkiler

10:57 - Dünya

AB'nin vizesiz seyahat bölgesi Şengen 40 yaşında

09:58 - Dünya

Gazze’ye ilerleyen Mağrib Direniş Konvoyu’nun 2 gündür Libya’nın doğusuna girişine izin verilmiyor

09:37 - Dünya

İran'ın BM Temsilcisi İrevani, İsrail'in saldırılarının ABD desteğiyle gerçekleştiğini iddia etti

02:12 - Dünya

BMGK'de Rusya, İran'a saldıran İsrail'i şiddetle kınarken, ABD Tel Aviv yönetimini savundu

00:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Dünyadan İsrail-İran gerilimine tepkiler

10:57 - Dünya

Yabancı çoban istihdamının, sektöre nefes aldırması bekleniyor

10:52 - Ekonomi

Fenerbahçe'nin yeni sezon hazırlık programı belli oldu

10:47 - Spor

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Jandarma Teşkilatımızın 186. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun

10:27 - Gündem

Bir medeniyet hareketi: Ahîlik 2 -Hikmet Kara yazdı-

10:01 - En Son Yazılar