?>

Alman şirketleri için yurt dışında iş yapmak giderek zorlaşıyor

Jeopolitik riskler, ticari engeller ve küresel ekonomideki yavaşlama şirketlerin yurt dışına yatırımını yavaşlatırken, Alman şirketleri için yurt dışında iş yapmak giderek zorlaşıyor.

Ekonomi - 3 ay önce

Berlin

Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK), 2600 Alman şirketiyle yurt dışında iş yapmalarına ilişkin yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, yurt dışında faaliyet gösteren Alman şirketlerinin yüzde 58'i son 12 ay içinde ek ticari engellerle karşılaştığını belirtti. Bu, 2012'den beri en yüksek ikinci oran olarak kayıtlara geçti. Geçen yıl bu oran yüzde 61 düzeyindeydi.

Alman şirketlerin yüzde 59'u yerel sertifikasyon gerekliliklerinden şikayet ederken, yüzde 45'i de artan güvenlik düzenlemelerinin, şeffaf olmayan mevzuatın, yüksek gümrük tarifelerinin planlamayı zorlaştırdığını ve maliyetleri artırdığını kaydetti.

Ankete katılan Alman şirketlerinin yüzde 70'i ABD'nin ticaret politikasının işlerini olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Şirketlerin yüzde 23'ü bu yıl dış ticaretin zayıflayacağını, yüzde 15'i ise toparlanacağını tahmin ediyor.

"Washington'dan gelen korumacı sinyaller Alman şirketler için büyük endişe oluşturuyor"

DIHK Dış Ticaret Direktörü Volker Treier, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Başkan Donald Trump yönetimindeki ABD'ye işaret ederek, "Artan ticari engeller ve Washington'dan gelen korumacı sinyaller şirketlerimiz için büyük endişe oluşturuyor." ifadesini kullandı.

Şirketlerin lokasyonlar için şiddetli ve haksız bir rekabete girdiğini belirten Treier, "Almanya ve Avrupa'daki düzenlemelerin de uluslararası ticareti nasıl zorlaştırdığını giderek daha fazla görüyoruz." dedi.

Treier, Alman şirketlerin acilen pazar fırsatlarını açan ve uzun vadede güvence altına alan net çerçeve koşullara ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Şirketlerin yurt içinde değer yaratma yükünü hafifletmezsek, uluslararası alanda zemin kaybetmeye devam edeceğiz. Dış ticaretin önündeki engeller bir an önce kaldırılmalıdır. Küresel ortam yeterince zorlu, daha fazla bürokrasiyi kaldıramayız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TJK E-Bayi: Online Bahis Keyfi!

2025-03-26 11:44 - İnsan&Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli muharip uçağımız KAAN seri üretime geçecek

2025-03-26 15:38 - Siyaset

Kaan Ayhan, milli takımın aday kadrosundan çıkarıldı

2025-03-22 13:23 - Spor

Ramazan Bayramı için ek tren seferleri yapılacak

2025-03-23 13:18 - Çevre & Seyahat

Dışişleri Bakanlığı, Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nin İsrail tarafından yıkılmasını kınadı

2025-03-21 19:08 - Siyaset

Türk Basketbol Süper Liginde Alt Sıralardan Yükselen Takımlar Sürprizlerle Dolu Bir Sezon

2025-03-26 13:04 - İnsan&Hayat

ABD'li Senatör Sanders, İsrail'e yönelik askeri desteği durdurmaya çağırdı

2025-03-24 20:37 - Dünya

Trump, Venezuela'dan petrol ve gaz alan ülkelere tarife getirileceğini açıkladı

2025-03-24 18:39 - Dünya

İstanbul Valiliğinden Yenikapı'daki nevruz etkinliğine ilişkin açıklama

2025-03-24 00:42 - Gündem

Bursa'da 3 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

2025-03-21 02:12 - Asayiş

İlgili Haberler

Edirne'de buğday üreticilerinin hasat mesaisi başladı

16:52 - Ekonomi

Rekabet Kurulu, Teknosa'ya uzlaşma sonucu 17 milyon lira ceza verdi

16:47 - Ekonomi

THY'den HAVELSAN'a yeni simülatör siparişi

16:43 - Ekonomi

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de

16:37 - Ekonomi

İsrail-İran gerilimi enflasyon-resesyon ikilemini güçlendiriyor

15:53 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Edirne'de buğday üreticilerinin hasat mesaisi başladı

16:52 - Ekonomi

Rekabet Kurulu, Teknosa'ya uzlaşma sonucu 17 milyon lira ceza verdi

16:47 - Ekonomi

THY'den HAVELSAN'a yeni simülatör siparişi

16:43 - Ekonomi

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de

16:37 - Ekonomi

İngiltere'de sıcak hava dalgası bekleniyor

16:33 - Dünya