?>

Alman Rheinmetall şirketi Ukrayna’da tank fabrikası kurmayı planlıyor

Rheinmetall Üst Yöneticisi (CEO) Armin Papperger, Panther tipi tank üretimi için Ukrayna’da fabrika kurmak istediklerini açıkladı.

Dünya - 2 yıl önce

Berlin

Papperger, Rheinische Post gazetesine verdiği röportajda Ukrayna’yı Rusya’nın işgal ettiği toprakları geri alabilmesi için Batı'nın daha fazla desteklemesi gerektiğini belirterek, Ukrayna’nın (savaşı) kazanabilmesi için 600 ila 800 tanka ihtiyaç duyduğunu, bunların yıl sonuna kadar toparlanamayacağını savundu.

Papperger, Ukrayna’nın istediğini alabilmesi için Avrupa ülkelerinin mümkün olduğu kadar çok tank sağlaması, şirketlerin de mümkün olan kısa sürede bunları üretmesi gerektiğini ifade ederek, Almanya’nın elindeki 300 Leopard 2 tankının tamamını Ukrayna'ya teslim etmesi durumunda bile bunun çok az olacağını kaydetti.

Buna çözüm olarak Almanya ve Macaristan'da Rheinmetall'in yeni geliştirdiği Panther tipi ana muharebe tankının seri üretimine 15 ila 18 ay içinde başlayabileceklerini ve daha sonra yılda 400 tank üretebileceklerini belirten Papperger, "Ayrıca Panther (üretimi) için Ukrayna'da bir fabrika kurmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Papperger, fabrikanın kurulmasının tehlikeli olup olmadığına ilişkin soruya "Hayır, uçaksavar savunması zor değil. Yaklaşık 200 milyon avro ile yılda 400 Panther (tipi tank) üretecek bir Rheinmetall fabrikası Ukrayna'da kurulabilir." yanıtını verdi.

Rheinmetall CEO’su Papperger, Ukrayna hükümetiyle yapılan görüşmelerin "umut verici" olduğunu ve iki ay içinde bir karar verilmesini beklediğini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hatay'da 4,4 büyüklüğünde deprem

2023-03-01 10:58 - Gündem

Trabzonspor, yarın Ümraniyespor'u konuk edecek

2023-03-03 11:14 - Spor

Ziya Şengül son yolculuğuna uğurlandı

2023-02-27 18:23 - Spor

Göz Kapağı Ameliyatı Fiyatları

2023-02-27 13:13 - İnsan&Hayat

Düzce'de deprem bölgesi için konteyner üretiliyor

2023-02-25 19:15 - Gündem

ABD, Türkiye-Mısır ilişkilerinin iyileşmesini teşvik ediyor

2023-02-28 02:09 - Dünya

Malatya'da geri dönüşün anahtarı "kayısı"

2023-02-27 11:57 - Ekonomi

Avrupa'dan 3 binin üzerinde arama kurtarma ve sağlık personeli deprem bölgesine geldi

2023-03-04 12:53 - Gündem

Emtia piyasasındaki düşüş eğilimi sürüyor

2023-02-27 11:28 - Ekonomi

Teknopark İstanbul deprem bölgesinde konteyner kent kuruyor

2023-02-28 13:53 - Gündem

İlgili Haberler

Suriye güvenlik güçleri Süveyda şehir merkezine girmeye başladı

10:33 - Dünya

Suriye güvenlik güçleri Süveyda şehir merkezine girecek

10:13 - Dünya

Rusya: Trump’ın Kremlin’e yönelik seyirlik ültimatomunu umursamadık

10:08 - Dünya

Filipinler'de 5,8 büyüklüğünde deprem

09:38 - Dünya

İsrail'de koalisyon ortağı Agudat Israel Partisi üyeleri de hükümetten istifasını duyurdu

03:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Suriye güvenlik güçleri Süveyda şehir merkezine girmeye başladı

10:33 - Dünya

Suriye güvenlik güçleri Süveyda şehir merkezine girecek

10:13 - Dünya

Rusya: Trump’ın Kremlin’e yönelik seyirlik ültimatomunu umursamadık

10:08 - Dünya

Beşiktaş, hazırlık maçında yarın Wolfsberger ile karşılaşacak

09:57 - Spor

TBMM Başkanı Kurtulmuş: 15 Temmuz destanını unutmayacağız, unutturmayacağız

09:53 - Siyaset