Alman Korgeneral Alexander Sollfrank TSK'nın NATO'ya çok önemli katkı sunduğunu belirtti

Almanya Federal Ordusunun (Bundeswehr) Harekat, Sevk ve İdare Komutanı Korgeneral Alexander Sollfrank, Türkiye'nin NATO'ya çok önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Dünya - 5 gün önce

Berlin
Önceki gün Almanya'da sona eren NATO Steadfast Dart Tatbikatı'nı Türk gazetecilere değerlendiren Sollfrank, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) NATO’nun caydırıcılığına katkısını övdü.
NATO’nun 32 üyesinin her birinin ittifak için önemli rol oynadığını belirten Alman komutan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin de caydırıcılık ve savunmaya "çok önemli bir katkı" sunduğunu söyledi.
????
Müttefik Tepki Gücü bünyesindeki askeri kapasite ve yetenekleri "etkileyici" olarak nitelendiren Alexander Sollfrank, "TSK, NATO ittifakının caydırıcılığına ve savunmasına çok önemli bir katkı sağlıyor. Etkileyici, güçleri ve yetenekleri gerçekten çok dikkati çekici." dedi.
Korgeneral Sollfrank, NATO tatbikatlarını harika ve büyük bir çaba olarak nitelendirerek bunların, askeri hazırlık açısından vazgeçilmez olduğunu vurguladı.
"Tatbikatı yapılmayan şey işlemez." diyen Sollfrank, farklı ülkelerin bir araya gelerek prosedürleri test etmesinin son derece önemli olduğunu ifade etti.
Korgeneral Sollfrank, söz konusu tatbikatta Almanya’nın rolüne de değinerek görevlerinin, NATO’nun Müttefik Tepki Gücünü (ARF) Almanya’ya ikmal etmek ve yeni bir görev için hazır hale getirmek olduğunu söyledi.
NATO’nun doğu kanadına yönelik tehdidin her zaman bulunduğuna işaret eden Sollfrank, casusluk, sabotaj, siber saldırılar ve bilgi alanındaki operasyonların her gün yaşandığını söyledi.
Alexander Sollfrank, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşa rağmen büyük çapta silahlanmayı sürdürdüğünü belirterek asker sayısının artırıldığını, mühimmat ve askeri malzeme stoklarının büyüdüğünü kaydetti.
Rusya’nın geçmişte komşu ülkelere yönelik işgallerine atıfta bulunan Alman komutan, 2022’de Ukrayna’ya yönelik savaşının da bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Savaşa hazırız

Bundeswehr’in savaşa hazır olup olmadığı sorusuna ise Korgeneral Sollfrank, "Savaşa hazırız, buna ‘Fight Tonight’ diyoruz." cevapını verdi.
Sollfrank, Alman ordusunun her geçen gün daha da güçlendiğini belirterek savunmaya ayrılan bütçenin ve siyasi iradenin arttığını söyledi.
Asker sayısının 460 bine çıkarılacağını aktaran Sollfrank, modern silah sistemleri ve mühimmat yatırımlarına dikkati çekti.
Almanya’da bir takviye ve idame ağı kurulduğunu, Almanya Operasyon Planı’nın hazır olduğunu belirten komutan, "Bir savunma planımız var, bunu yarın uygulayabiliriz. Her şey hazır ve her gün daha da geliştiriyoruz." dedi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakü: Azerbaycan-ABD anlaşması Rusya’nın da yararına

2026-02-18 18:32 - Özel Haber

Moskova Crocus tekstil fuarına çok sayıda Türk firması katıldı

2026-02-18 17:05 - Özel Haber

Atış poligonuna bitkin halde gelen tilki 'Barut' polislerle dost oldu

2026-02-20 14:47 - Magazin

Bakan Bayraktar ile Rusya Başbakan Yardımcısı Novak Rusya ve Türkiye enerji işbirliğini görüştü

2026-02-20 20:56 - Özel Haber

Ankara ve Moskova, Güney Kafkasya’yı görüştü

2026-02-20 17:08 - Özel Haber

İngiltere hükümeti, eski Prens Andrew'u kraliyet tahtı varisliği sırasından çıkarmayı değerlendiriyor

2026-02-21 09:21 - Magazin

Rüya tabiri isteyen de takma dişi kaybolan da 112'yi aradı

2026-02-21 11:28 - Magazin

Belediyenin yapay zeka asistanı ile vatandaşlar arasında gülümseten diyaloglar yaşanıyor

2026-02-21 12:47 - Magazin

WSJ: ABD, Suriye'de kalan tüm askerlerini çekmeye hazırlanıyor

2026-02-19 01:42 - Medya

'Cemre Vakfı Tanıtım Programı' AKM'de yapıldı

2026-02-20 19:13 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kiev'de iftar programına katıldı

00:08 - Dünya

Hollanda'da Cami Meydanı'nda düzenlenen sokak iftarına yaklaşık 1500 kişi katıldı

00:02 - Dünya

Tahran’ın çeşitli noktalarında toplanan halk, ABD ve İsrail saldırılarını protesto etti

23:07 - Dünya

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, BM'nin "giderek daha fazla güç kaybettiğini" belirt

23:03 - Dünya

Lufthansa uçağı kabin ekibi yetersizliği nedeniyle Abu Dabi'den boş döndü

22:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kiev'de iftar programına katıldı

00:08 - Dünya

Hollanda'da Cami Meydanı'nda düzenlenen sokak iftarına yaklaşık 1500 kişi katıldı

00:02 - Dünya

İçişleri Bakanı Çiftçi, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığını ziyaret etti

23:32 - Gündem

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Soylu Edirne'de iftar programında konuştu

23:13 - Gündem

Tahran’ın çeşitli noktalarında toplanan halk, ABD ve İsrail saldırılarını protesto etti

23:07 - Dünya