?>

'Ali robot, Ayşe kodlama yapsın'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Çocuklarımıza bilimi sevdirmek zorundayız. Okuma fişlerinde ezberlediğimiz şekilde, bundan sonra Ali sadece top oynamasın, Ayşe sadece ip atlamasın. Ali robot yapsın, Ayşe kodlama yapsın." dedi.

Teknoloji - 8 yıl önce

İZMİR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde, bir şehri büyük yapan unsurların katma değer ve hizmet olduğunu söyledi.

İzmir'in Anadolu'nun Batı'ya açılan kapısı olduğunu dile getiren Özlü, 2002 yılında 2 bin 973 olan kentteki ihracatçı sayısının bugün 5 bine yaklaştığını anlattı.

Bakan Özlü, İzmir'in toplam sanayi üretiminin yüzde 10'unu karşıladığına işaret ederek, "Nasıl bir fırsatla karşıya olduğumuzu görelim istiyorum. İzmir, bünyesinde barındırdığı 13 organize sanayi bölgesi, 4 teknoloji geliştirme bölgesi ve 2 serbest bölge ile yatırımcılara ideal bir yatırım olanağı sunuyor. Ama aynı zamanda bu potansiyel, sadece yatırımcılar için değil üniversitelerimiz için de ciddi bir uygulama fırsatı taşıyor." diye konuştu.

İşsizlik sorunu

Üniversite öğrencilerinin "işsizlik" konusunu dile getirdiğini kaydeden Bakan Özlü, "Türkiye'de işsizlik sorunu var. Fakat ne kadar iş bulursak kaç kişiye iş bulursak daha fazla oranda işgücüne katılım oluyor. Dolayısıyla genç nüfusun iş bulması, iş kurması konusunda büyük gayret sarf etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

"Ayşe sadece ip atlamasın"

Dünyanın en değerli şirketlerinin yüzde 80'inin teknoloji şirketi olduğuna değinen Bakan Özlü, yazılıma, bilişime, teknolojiye yatırım yapmanın önemine işaret etti.

Bakan Özlü, gençleri ve çocukları dijital değişime uygun, katma değeri yüksek becerilerle donatmak gerektiğini ifade ederek, "Çocuklarımıza bilimi sevdirmek zorundayız. Okuma fişlerinde ezberlediğimiz şekilde, bundan sonra Ali sadece top oynamasın, Ayşe sadece ip atlamasın. Ali robot yapsın, Ayşe kodlama yapsın." dedi.

DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, bilimsel çalışmalarla Türkiye'de hizmet üretmeyi hedeflediklerini belirtti.

Öğrenciler adına konuşma yapan tarih bölümü öğrencisi Şeyma Yücel ise saygın bir üniversitede eğitim almanın onurunu yaşadığını söyledi.

Konuşmaların ardından Rektör Vekili Çelik, Bakan Özlü'ye öğrenciler tarafından seramikten yapılan tablo hediye etti.

Program, DEÜ Konservatuvarı öğrencilerinin müzik dinletisi ve dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle son buldu.

Muhabir: Efsun Yılmaz

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trafik kazalarında 9 aylık bilanço

2017-10-11 14:52 - Gündem

İki atarca yıldız keşfedildi

2017-10-10 12:27 - Teknoloji

Turkuaz taksi İstanbul yollarında

2017-10-09 16:53 - Genel

Türkiye'den Bosna Hersek Seçim Komisyonu'na destek

2017-10-09 21:12 - Dünya

Cengiz Kurtoğlu’ndan iyi haber

2017-10-07 14:12 - Magazin

Filistinli ve İsrailli kadınlardan 'barış yürüyüşü'

2017-10-08 22:51 - Genel

Dalgın sürücü faciaya neden oluyordu

2017-10-07 15:12 - Asayiş

Barakat cinayetinde şüpheli kişi tutuklandı

2017-10-07 00:37 - Gündem

Antalya'da hortum 200 dekar sera alanına zarar verdi

2017-10-09 19:12 - Gündem

Türkiye finalde

2017-10-09 01:22 - Spor

İlgili Haberler

Türk teknolojisi İskandinav savunmasını güçlendirecek

12:28 - Teknoloji

KEMANKEŞ 1'den karada da tam isabet

12:02 - Teknoloji

F-35 yüksek maliyet ve teknolojik gelişim kıskacında

11:22 - Teknoloji

Yapay zeka, siber saldırı ve savunmada "kılıç-kalkan"a dönüştü

14:03 - Teknoloji

YTÜ'nün "ANKA" isimli SİHA'sı başarıyla uçuruldu

11:47 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Bursa yılın ilk yarısında ihracata 8,5 milyar doları aşan katkı sağladı

12:32 - Ekonomi

Ağrı Dağı'nın güvenlik yolu, üçüncü etabın tamamlanmasıyla "turizm yolu"na dönüşecek

12:28 - Gündem

İmamoğlu'na diplomasının sahte olduğu iddiasıyla 8 yıl 9 aya kadar hapis istemi

12:23 - Gündem

Başkentte seyir halindeki midibüs yandı

12:18 - Gündem

Bright Osayi-Samuel, Birmingham City'e transfer oldu

12:13 - Spor