?>

ALİ BABACAN'DAN SEÇİM VAATLERİNE GARANTİ

Ali Babacan, açıkladıkları vaatlerin 2016 Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'sı (GSYİH) yükünün yüzde 1 civarında olduğunu ve 550 milyar liralık bütçe içinde 20 milyarlık bir kısmı kapsadığını belirterek beyannameyi geniş bir ekiple hazırladıklarını redaksiyonda kendisinin de y

Ekonomi - 10 yıl önce

Ali Babacan, açıkladıkları vaatlerin 2016 Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'sı (GSYİH) yükünün yüzde 1 civarında olduğunu ve 550 milyar liralık bütçe içinde 20 milyarlık bir kısmı kapsadığını belirterek beyannameyi geniş bir ekiple hazırladıklarını redaksiyonda kendisinin de yer aldığını söyledi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Ali Babacan, Habertürk/BloombergHT ortak yayınında AK Parti'nin açıklanan seçim vaatleri ve ekonomi politikalarına ilişkin görüşlerini açıkladı. Bu yıl bekledikleri yüzde 3 büyümenin neredeyse tamamı tüketimden geldiğini kaydeden Babacan, 'Bu konjonktüre göre yüzde 3 büyüme fena değil. Bankacılık sisteminde zayıflık ve Merkez Bankası'na güven kaybı durumunda sistem sallanır' dedi.

Ali Babacan, 'Asgari ücret konusuyla ilgili, asgari ücret artışının kamuya doğrudan bir maliyeti yok. Asgari ücret daha çok özel sektörün üretim maliyetiyle ve Türkiye'nin rekabet gücüyle ilgili bir konu. Siyasi partilerden çok farklı rakamlar geldikten sonra iş dünyasından bu konuya fazla bir ilgi alakalı değil. Kendi içimizde yaptığımız değerlendirmelerle bir yandan özel sektörün rekabet gücünü korurken, bir yandan Türkiye'nin sahadaki gerçeklerine, fiili uygulanan ücretlere bakıp, böyle bir asgari ücretin ekonomimiz üzerinde, Türkiye'nin rekabet gücü üzerindeki etkisinin sınırlı olacağı kanaatine vardık. 

Hiç etkisi olmaz demek zor açıkçası, bir etkisi olur ama bu etkinin sınırlı olacağını ve yönetilebilir olduğu kanaatine vardık. Maliyet kaynaklı enflasyon etkisi olabilir ancak burada belli eşikler var. O eşiklere kadar tolere edilebilir. Gerçekten biz eğer ölçüyü kaçırıp gerçek anlamda popülist diyebileceğimiz bir adım atsaydık bunun piyasa tepkileri de çok olumsuz olabilirdi' ifadelerini kullandı. 

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

177 yıl sonra ilk kez !

2015-10-05 02:53 - Dünya

’’Beraberlik maçın hakkıydı’’

2015-10-02 02:19 - Spor

Yılmaz: "Her 100 kişiden 38’i üniversiteye gidiyor"

2015-10-05 17:13 - Asayiş

Lice’de yasak kaldırıldı

2015-10-05 15:48 - Asayiş

Podolski var, Gomez yok

2015-10-02 18:42 - Spor

Alev alev yandı

2015-10-01 23:47 - Asayiş

Trafik kazasında intihar şüphesi

2015-10-03 10:17 - Asayiş

İki terörist daha teslim oldu

2015-10-01 19:28 - Asayiş

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DÜNYAYI ETKİLİYOR

2015-10-05 13:34 - Çevre-Hayat

Fırsatları 1-1 teptiler

2015-10-02 01:00 - Spor

İlgili Haberler

Türkiye'nin 5 yılda en fazla eczacılık ürünü sattığı ülke Güney Kore oldu

15:22 - Ekonomi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Sıfır Atık Projesi'nin 8. yılını kutladı

14:38 - Ekonomi

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 30'un altına indi

13:38 - Ekonomi

Trakya'daki barajların ortalama doluluk oranı yüzde 26'ya geriledi

13:07 - Ekonomi

TAV Havalimanları'ndan sürdürülebilirlik için 3 yılda yaklaşık 2,5 milyar avro yatırım

12:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Polen taneleri ve endemik bitkiler faili meçhul suçların aydınlatılmasında kullanılıyor

16:13 - Gündem

Türkiye'nin 5 yılda en fazla eczacılık ürünü sattığı ülke Güney Kore oldu

15:22 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail durdurulmadan Filistin Devleti için konulan irade eksik kalacaktır

15:13 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkes kayıtsız kalsa dahi coğrafyamızdaki acılara duyarsız kalamayız

15:08 - Gündem

ABD'li komedyen Kimmel'ın programı, ABC'de yayına devam edecek

14:58 - Dünya