?>

Alexander Sörloth Süper Lig'e damga vurdu

Almanya'nın Leipzig Kulübüne transfer olan Norveçli oyuncu, geçen sezon forma giydiği 49 resmi maçta kaydettiği 33 golle kariyer rekoru kırarak takımının en fazla skor üreten yabancı futbolcusu unvanını elde etti .

Dünya - 5 yıl önce

Trabzon

Trabzonspor'dan ayrılarak Almanya'nın Leipzig takımına transfer olan Alexander Sörloth, geçen sezona damga vurdu.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Aytemiz Alanyaspor karşısında attığı gol ve verdiği gol pası ile takımının kupayı elde etmesinde büyük pay sahibi olan, ligde de 24 golle gol krallığı unvanını kazanan Sörloth, kariyerinin en parlak sezonunu bordo-mavili takımda geçirdi.

Sezon başında İngiltere'nin Crystal Palace Kulübünden satın alma opsiyonuyla iki sezonluğuna 750 bin avroya kiralanan Norveçli futbolcu, ligde 34 maçta 24, Ziraat Türkiye Kupası'nda 7 karşılaşmada 7, Avrupa kupalarında ise 8 mücadelede 2 gol olmak üzere 49 müsabakada 33 kez fileleri havalandırdı.

Sörloth, bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu olarak da kulüp tarihine geçti.

1995-96 sezonunda ligde 34 maçta 25 gol atarak bordo-mavili takımın tek yabancı gol kralı olan Şota Arveladze, Avrupa'da 4 karşılaşmada 1, Türkiye Kupası'nda ise 3 mücadelede 2 gol atarak toplamda 41 müsabakada 28 kez rakip fileleri havalandırmıştı.

Kariyerinin en parlak dönemi

Sörloth, Trabzonspor'da kariyerinin en golcü dönemini yaşadı.

Norveç Ligi'nde 2014-2015 sezonunda 13 gol kaydeden Sörloth, bordo-mavili takımda 24 golle zirve yaptı.

Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda 7, UEFA Avrupa Ligi'nde de 2 gol olmak üzere tüm resmi maçlarda 33 gol atan Sörloth, 2017-2018 sezonunda Crystal Palace ve Midtjylland formalarıyla resmi maçlarda en fazla 15 gole ulaşabilmişti.

Trabzonspor'un ligdeki 5. gol kralı

Sörloth, Süper Lig'de 2019-2020 sezonunu kaydettiği 24 golle gol kralı olarak tamamladı.

24 yaşındaki Norveçli forvet, Necmi Perekli, Fatih Tekke, Gürcü oyuncu Şota Arveladze ve Burak Yılmaz'dan sonra bordo-mavili takım forması altında gol krallığı başarısı gösteren 5. isim oldu.

Bordo-mavili takımda ikinci kez yabancı bir futbolcu gol krallığı mutluluğu yaşarken, Sörloth ile Karadeniz ekibi, ligde 8 sezon sonra gol kralı çıkardı.

Sörloth, Ziraat Türkiye Kupası'nda da attığı 7 golle ilk sırada yer aldı.

Ligde 42 puanlık katkı

Trabzonspor, Sörloth'un gol attığı 19 lig maçında 12 galibiyet, 6 beraberlik, 1 mağlubiyet yaşadı.

Geçen sezon ligi 65 puanla tamamlayan Karadeniz ekibi, Norveçli oyuncunun gol attığı müsabakalarda 42 puan elde etti.

Sörloth, sezonun ilk yarısındaki Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Gaziantep FK, Medipol Başakşehir, MKE Ankaragücü, Galatasaray, Fraport TAV Antalyaspor ve İttifak Holding Konyaspor maçlarında birer, Hes Kablo Kayserispor karşılaşmasında ise 2 gol kaydetti.

Norveçli santrfor, ikinci yarıda ise Kasımpaşa maçında 3, Beşiktaş ile İttifak Holding Konyaspor müsabakalarında 2'şer, Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor, MKE Ankaragücü, Galatasaray ve Hes Kablo Kayserispor karşılaşmalarında da birer gol attı.

Kupa golleri

Sörloth, kupaya 5. turdan katılan Trabzonspor'un Altay ile oynadığı karşılaşmada rakip fileleri bir kez havalandırdı.

Kupada sadece son 16 turunda Yukatel Denizlispor ile yapılan müsabakalarda gol kaydedemeyen Norveçli oyuncu, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanan çeyrek final ilk maçında 2 gol attı.

Sörloth, yarı finalde Fenerbahçe ile yapılan iki karşılaşmada 3 gol atarak takımının finale çıkmasında etkili oldu.

Alexander Sörloth, Aytemiz Alanyaspor ile oynanan finalde de bir gol atarak kupada takımına önemli katkı sağladı.

Sörloth'un transfer bedeli

Anlaşmaya göre Leipzig'in, Trabzonspor ve oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Crystal Palace'a yarı yarıya paylaşılmak üzere şu şekilde ödeme yapacağı açıklandı:

"Sözleşme fesih bedeli olarak 20 milyon avro ödenecektir. Futbolcunun maç oynama sayısına göre toplamda 2 milyon avro bonus ödenecektir.

Futbolcunun başka bir kulübe transferi halinde, bu transfer dolayısıyla katlanılan maliyetler sonrası kalan transfer karının yüzde 20'si kulübümüze ödenecektir.

Futbolcunun ileriki dönemlerde Türkiye'ye transferi söz konusu olması durumunda kulübümüz öncelikle alma hakkına sahip olacaktır.

Bu transfer dolayısı ile elde edilecek gelirler, Alexander Sörloth'un bonservisini elinde bulunduran Crystal Palace Kulübü ile yarı yarıya paylaşılacaktır."

Alexander Sörloth, Trabzonspor'a veda mesajında "Kalbim biraz buruk şekilde bu tercihi yapsam da kariyerimi düşünmek zorundaydım ve ayrıca aldığım karar Trabzonspor'dan ayrılmak değil, kariyerim için bir sonraki adımı atmak.

Umuyorum herkes de bunu anlayacaktır." ifadesini kullanırken, bordo-mavili kulübün teşekkür mesajında "Alexander Sörloth'a bulunduğu süre içerisinde takımımıza verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarı diliyoruz." denildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'den kaçırılan Lidya dönemine ait kefaret yazıtı İtalya'da teslim alındı

2020-09-20 00:16 - Kültür Sanat

Boston Scientific, Türkiye'deki Mükemmeliyet ve Eğitim Merkezi'ni seçti

2020-09-18 13:16 - Genel

Rusya'ya dost ülkeler sıralamasında Türkiye 14. sırada

2020-09-18 07:52 - Özel Haber

DİKA'dan Dara Antik Kenti'ne 4 milyon liralık destek

2020-09-22 13:46 - Kültür Sanat

Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Avrupa'da 80. sınavında

2020-09-23 15:30 - Spor

Firmaların Ar-Ge harcamaları 10 yılda 63 milyar lirayı aştı

2020-09-17 14:16 - Ekonomi

Rus gazeteci Palajçenko: Türkiye'de böyle “sivil Atatürk köşeleri” ile tanışmak çok güzel!

2020-09-17 00:33 - Medya

BAE ve Bahreyn’in barıştığı Netanyahu döneminde 3 bin 500’e yakın Filistinli katledildi

2020-09-16 18:22 - Genel

BM Genel Sekreteri Guterres: Bir kutuplaşma ve bölünme salgınıyla karşı karşıyayız

2020-09-17 17:26 - Gündem

Meteorolojiden sağanak uyarısı

2020-09-19 16:44 - Gündem

İlgili Haberler

Lübnan’dan 2025’te yarım milyondan fazla Suriyeli mülteci ülkelerine döndü

19:52 - Dünya

İsviçre'de 40 kişinin yangında öldüğü barın işletmecisi gözaltına alındı

19:32 - Dünya

ABD, Karayipler'de bir petrol tankerine daha el koyduğunu açıkladı

19:27 - Dünya

Endonezya Savunma Bakanı: Türkiye ile savunma alanındaki işbirliğimizi bir anlaşmayla taçlandırmış olacağız

18:27 - Dünya

AB, Suriye ile ilişkilerde yeni sayfa açmak istiyor

17:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco: Takım olarak Galatasaray maçı için sabırsızlanıyoruz

20:43 - Spor

ABD'den bölgesel istikrarın sağlanması amacıyla Tayland ve Kamboçya'ya 45 milyon dolarlık

20:28 - Ekonomi

Tokat'ta Yeşilırmak'ta çok sayıda balık kıyıya vurdu

20:08 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, UNRWA Genel Komiseri Lazzarini'yi kabul etti

20:03 - Siyaset

Lübnan’dan 2025’te yarım milyondan fazla Suriyeli mülteci ülkelerine döndü

19:52 - Dünya