?>

Albino yüzücü Ceren'in hedefi Avrupa şampiyonluğu

Aydın'da yaşayan 15 yaşındaki albinizmli ve yüzde 85 görme engelli milli yüzücü Ceren Yergezen, 2024'te yapılacak Avrupa Para Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Spor - 2 yıl önce

Aydın

Nazife-Haydar Yergezen çiftinin albinizmli (Halk arasında albino olarak adlandırılan, saçta, deride ve gözlerde rengi belirleyen melanin pigmentinin eksikliğiyle ortaya çıkan genetik farklılığa sahip bireyler) ve görme engelli olarak doğan çocukları Ceren Yergezen, 9 yaşında öğretmenlerinin yönlendirmesiyle yüzme sporuna başladı.

Kendisini geliştiren Ceren, okullar arası yarışlarda elde ettiği derecelerin ardından ulusal müsabakalarda da adından söz ettirmeyi başardı.

Ceren, kulaç attığı yerel ve ulusal yarışmalarda 100'ün üzerinde madalyaya ulaştı.

Son olarak geçen hafta düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda 6 dalda altın madalya kazanan genç yüzücü, 2024 yılında yapılacak Avrupa Para Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek milli takıma seçildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi'nde Kılıçbalığı Yüzme İhtisas Spor Kulübünün sporcusu olarak çalışmalarına devam eden Ceren, Avrupa'daki organizasyon için hazırlık kulacı atıyor.

"Yüzmek benim hayatımın bir parçası"

AA muhabirine açıklama yapan Ceren, yüzme öğrenmek için başladığı sporda bir anda kendisini profesyonel yüzücü olarak bulduğunu söyledi.

Yüzmeyi çok sevdiğine dikkati çeken Ceren, "Yüzmek benim hayatımın bir parçası oldu. Yüzerken kendimi özgür hissediyorum. Türkiye şampiyonlukları aldım, Avrupa 4'üncüsü oldum. Çok gurur verici bir şey hem benim adıma hem ailem adına. Hedefim Avrupa'da başarı almak, oradan da olimpiyatlara gitmek. İsteyince herkes başarabiliyor. İstemeniz ve çalışmanız yeterli." ifadelerini kullandı.

Antrenör Güneş Salık: "Engelleri aşması bizim için çok önemli"

Antrenör Güneş Salık ise Ceren'in bu sporu çok severek yaptığını, onun emeğine ve azmine saygı duyduğunu dile getirdi.

Bu kez Avrupa'ya şampiyonluk için gideceklerini aktaran Salık, "Avrupa'dan iyi bir dereceyle olimpiyat barajlarını geçip olimpiyatlara katılmak ilk hedefimiz. Biz normal görebilirken, bile bazı yapamadığımız şeyler varken engelleri aşıyor Ceren. Engelleri aşması bizim için çok önemli, ülke için çok önemli, diğer çocuklar için ilham kaynağı. Şu anda bütün takım sporcuları Ceren ile gurur duyuyor ona bakarak örnek alıyor 'biz de Ceren abla gibi Türkiye şampiyonu olmak istiyoruz' diyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdü

2023-08-17 09:52 - Dünya

Yurtta sıcak hava etkisini sürdürüyor

2023-08-15 19:18 - Çevre-Hayat

Enerya Enerji, 20. yılında halka arz oldu

2023-08-16 14:08 - Ekonomi

Yenilik Partisi yeni isimlerle yenilendi!

2023-08-13 17:18 - Siyaset

Hükümet, memur ve memur emeklisine 2024 yılı için yüzde 14+9 zam teklif etti

2023-08-14 16:52 - Siyaset

Parti malzemeleri ve doğum günü süsleri

2023-08-17 13:45 - İnsan&Hayat

Emekli öğretmen su kabaklarını sanata dönüştürüyor

2023-08-18 13:32 - Çevre-Hayat

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden, Rus askerinin gemi baskını haberlerine ilişkin açıklama

2023-08-18 10:28 - Gündem

Sıcak hava nedeniyle evden çıkamayanlara egzersiz önerisi

2023-08-18 12:37 - Sağlık

Gündüz'ün Gözüyle Sole Mare Beach Club Saldırısı: Güvenlik Tedbirlerinin Yetersizliği

2023-08-16 16:35 - İnsan&Hayat

İlgili Haberler

Galatasaray, Turkcell Süper Kupa yarı finalinde yarın Trabzonspor ile karşılaşacak

09:43 - Spor

NBA'de Thunder, yıldızlarından yoksun Warriors'ı farklı yendi

10:22 - Spor

Kayaklı koşucular milli takım hayaliyle Dumanlı Tabiat Parkı'nda kampta

12:37 - Spor

Trabzonspor, 792 günlük "büyük maç galibiyeti" özlemini sonlandırmak istiyor

11:33 - Spor

2026 Avrupa Takımlar Badminton Şampiyonası İstanbul'da yapılacak

10:58 - Spor

Günün Manşetleri

Galatasaray, Turkcell Süper Kupa yarı finalinde yarın Trabzonspor ile karşılaşacak

09:43 - Spor

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlattığını duyurdu

09:18 - Dünya

Ölene kadar Başkan / Reis -Selim Çoraklı yazdı-

01:45 - En Son Yazılar

ABD basını: Maduro ve eşini taşıyan uçak New York'a indi

01:23 - Medya

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Rodriguez, hiçbir ülkenin kolonisi olmayacaklarını belirtti

00:37 - Dünya