?>

Akşener, İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "(Pandemiyle mücadele) Toplu işten çıkarmaları engellemek için bir yıl süreyle vergi ve sigorta teşviki sağlanmalıdır. Yani tüm işletmelere bir yıllık toparlanma ve nefes alma süresi verilmelidir." dedi.

Siyaset - 4 yıl önce

TBMM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hükümetin Kovid-19 salgını sürecini yönetemediğini, bu nedenle de toplumun ağır bedeller ödediğini ileri sürdü.

Meral Akşener, aşı tedarikinin bu sürecin en ağır fiyaskosu olduğunu, bir türlü alternatifli bir aşı sepetinin oluşturamadığını öne sürdü.

Kovid-19 aşısını bulan Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci'in insanlığa çok büyük bir hizmette bulunduğunu vurgulayan Akşener, "İYİ Parti grubu olarak TBMM'den, Türklerin gururu olan bu iki bilim insanımızı insanlığa ve bilim dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı Nobel'e aday göstermesini talep edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erken seçim çağrısında bulunan Akşener, "Sen sandığı getireceksin, millet yetkiyi verecek, biz de gereğini yapacağız. Sen gölge etmeyeceksin biz de memleketi düze çıkartacağız." ifadelerini kullandı.

"Kısa çalışma ödeneği süresi uzatılsın"

Çalışan ve işverenlerin zor durumda olduğunu öne süren Akşener, kısa çalışma ödeneğinin ay sonunda biteceğini, 1 milyon 300 bin çalışanın bu imkandan faydalandığını, kısa çalışma ödeneği sonlandırılması durumunda bu insanlardan önemli bir bölümünün işsiz kalma riskiyle karşı karşıya olacağını kaydetti.

Kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılmasını isteyen Akşener, yaz aylarında havaların ısınması ve aşılamanın artmasıyla hayatın normale dönmesinin beklendiğini ancak hayatın normale dönmesinin borca batmış olan işletmelerin de normale döneceği anlamına gelmediğini belirtti.

Pandeminin etkisiyle sıkışan tüm işletmelerin kapsamlı bir rehabilitasyon programına ihtiyacı olduğunu dile getiren Akşener, "Bu rehabilitasyon programı kapsamında mutlaka kredi borçları yapılandırılmalı, bir yıl ödemesiz olmak üzere 5 yıla yayılmalıdır. Vergi borçları yapılandırılmalı, bir yıl ödemesiz olmak üzere 5 yıla yayılmalıdır. Toplu işten çıkarmaları engellemek için bir yıl süreyle vergi ve sigorta teşviki sağlanmalıdır. Yani tüm işletmelere bir yıllık toparlanma ve nefes alma süresi verilmelidir." önerisinde bulundu.

"Toplam yumurta ihracatında yüzde 60 düzeyinde bir düşüş oldu"

Türkiye'de etkisini sürdüren kuraklık tehlikesine dikkati çeken Akşener, bu sürecin iyi yönetilmemesi durumunda çiğ sütün 5-6 liraya, kırmızı et ve karkasın da 50 liraya alınmak zorunda kalınacağı uyarısında bulundu.

Akşener, derhal Et ve Süt Kurumunun sahaya inmesini, piyasada işlem gören ve sanayiye giden günlük 25-30 bin ton çiğ sütün en az 5-6 bin tonunun en az 4 liradan satın alınmasını önerdi.

Tavukçuluk sektörünün durumuna değinen Akşener, izlenen yanlış politikalar nedeniyle ihracat pazarında kayıplar yaşandığını iddia etti. Akşener, 2018 yılında yaklaşık 6 milyar adet ve 361 bin ton olarak gerçekleşen yumurta ihracatının, 2020 yılında 3 buçuk milyar adete ve 218 bin tona düştüğünü, toplam yumurta ihracatında yüzde 60 düzeyinde bir düşüş olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Azerbaycan, EURO 2020 maçlarına hazır

2021-06-10 15:17 - Spor

A Milli Futbol Takımı, İtalya'da

2021-06-10 00:46 - Spor

Bitlis'te 'hobi kovanı' projesiyle vatandaşlar kendi balını üretebilecek

2021-06-15 15:31 - Ekonomi

Milli savaş uçağı için teknolojik seferberlik

2021-06-11 17:19 - Teknoloji

Diyarbakır annelerinden evlatlarına 'teslim ol' çağrısı

2021-06-12 20:04 - Çevre-Hayat

Özel araçlarıyla tatile gideceklere 'yaz lastiği' uyarısı

2021-06-13 14:21 - Gündem

İstanbul'da salgın döneminin en yüksek aşı uygulaması dün gerçekleştirildi

2021-06-16 13:42 - Gündem

Sığındığı okul yuvası olan 'Cengo' kademeli normalleşme sonrası öğrencilerle buluştu

2021-06-12 15:37 - Çevre-Hayat

Mahkeme salonunda vefatının 2. yılında Muhammed Mursi

2021-06-16 15:46 - Dünya

İdlibli küçük İbrahim ağabeyiyle taş kırarak ailesini geçindirmeye çalışıyor

2021-06-11 15:06 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu AK Parti Adalar İlçe Başkanlığı'nda konuştu

17:17 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, vefatının 13. yılında sanatçı Neşet Ertaş'ı andı

15:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'a geldi

02:37 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin New York şehrinden ayrıldı

01:42 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vietnam Devlet Başkanı Luong Cuong ile görüştü

23:33 - Siyaset

Günün Manşetleri

Karşıyaka'da işçiler 4'üncü gününde eylemlerini sürdürüyor

18:13 - Ekonomi

Lazkiye'deki orman yangınlarının büyük bölümü kontrol altına alındı

18:08 - Dünya

Alman Bosch, zorlu otomotiv pazarında maliyetleri düşürmek için 13 bin kişiyi işten çıkaracak

18:03 - Ekonomi

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'nin Halep kırsalındaki saldırısında 2 asker öldü

17:58 - Dünya

Küresel borç ikinci çeyrekte yaklaşık 338 trilyon dolarlık rekor seviyeye ulaştı

17:47 - Ekonomi