?>

Akkuyu Nükleer AŞ: Enerji üretim aşaması yaklaştıkça projenin yatırımcılar için cazibesi artıyor

Akkuyu Nükleer AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dedusenko, NGS projesinin kesintisiz şekilde sürdürüldüğünü belirterek, "Projenin enerji üretim aşamasına yaklaşmasıyla birlikte yatırımcılar açısından cazibesinin arttığının bilincindeyiz." dedi.

Gündem - 3 hafta önce

İstanbul

Akkuyu Nükleer AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Rosatom şirketlerinden Rusatom Energy International Üst Yöneticisi (CEO) Anton Dedusenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesinin kararlılıkla ve kesintisiz şekilde sürdürüldüğünü belirterek, "Projenin enerji üretim aşamasına yaklaşmasıyla birlikte yatırımcılar açısından cazibesinin arttığının bilincindeyiz." dedi.

????

Dedusenko, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının desteğiyle Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) işbirliğinde İstanbul'da düzenlenen, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu 11. Nükleer Santraller Zirvesi kapsamında açıklamalarda bulundu.

Akkuyu NGS'nin hayata geçirilmesi için çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Dedusenko, "Şu anda ilk üniteyi devreye alma çalışmaları üzerinde yoğunlaşmış durumdayız. Bu aşama, ünitenin tüm sistemlerinin kapsamlı kontrol ve testlerden geçirildiği, işletmeye alma öncesi son hazırlık sürecini içermektedir. Projedeki uzman ekibimiz, Türkiye'nin enerji sistemine nükleerden sağlanacak ilk kilovatın mümkün olan en kısa sürede ve en güvenli şekilde entegre edilmesi için tüm gücüyle çalışmaktadır." ifadesini kullandı.

Dedusenko, "Bu süreçle eş zamanlı olarak, projeye yatırım yapabilecek potansiyel ortaklara yönelik değerlendirmelerimiz sürmektedir. Bu konu yeni değil. Akkuyu NGS Projesi'nde yüzde 49'a kadar hisse devri, 2010 yılında Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan hükümetler arası anlaşmayla öngörülmüştür." diye konuştu.

Bu kapsamda, Türk şirketleri de dahil olmak üzere çeşitli potansiyel ortaklarla görüşmelerin devam ettiğini belirten Dedusenko, şunları kaydetti:

"Aynı hükümetler arası anlaşma uyarınca, yatırımcı seçim süreci mutlaka Türk tarafının onayını gerektirmektedir. Bu nedenle, bu süreç büyük bir özen ve titizlikle yürütülmektedir. Ayrıca, projenin enerji üretim aşamasına yaklaşmasıyla birlikte yatırımcılar açısından cazibesinin arttığının da bilincindeyiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Görme engelli çocuklar, İstanbul Üniversitesi'nde radyo tiyatrosu seslendirdi

2025-06-26 18:07 - Magazin

ÇAYKUR'da birinci sürgün yaş çay alımları tamamlandı

2025-06-27 14:13 - Ekonomi

Şile'de atık sular nedeniyle oluşan kirlilik ve kötü koku mahalle sakinlerini rahatsız ediyor

2025-06-30 17:02 - Gündem

İtalya'nın Campi Flegrei bölgesinde 4,6 büyüklüğündeki deprem yerel halkı korkuttu

2025-06-30 17:17 - Dünya

TikTok’tan Para Kazanmanın En Etkili Yolları: Hızlı Gelir İçin Güncel Rehber (2025)

2025-06-30 15:26 - İnsan&Hayat

Türkiye, 2024'te Avrupa'nın hidroelektrikte en fazla kapasite artışı sağlayan ülkesi oldu

2025-06-26 11:22 - Ekonomi

Kripto para borsaları için son tarih 30 Haziran

2025-06-26 12:00 - Ekonomi

Putin, doğal gaz ödemelerinin Gazprombank dışı bankalara yapılabilmesine yönelik izni uzattı

2025-06-25 22:28 - Ekonomi

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda PSG çeyrek finale yükseldi

2025-06-29 21:13 - Spor

Türkiye Offroad Şampiyonası'nın Ankara ayağında birinciler belli oldu

2025-06-29 21:12 - Spor

İlgili Haberler

Hatay'da yüksek ateşten tedaviye alınan temel eğitimdeki 2 asker şehit oldu

10:03 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç: Son 15 gün içerisinde çıkan yangınlarla ilgili 17 kişi tutuklu

01:58 - Gündem

Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı

21:28 - Gündem

Marmara Denizi'nde Kınalıada açıklarında bir teknede yangın çıktı

16:57 - Gündem

Çeşme'de 7 saatlik su kesintileri bu gece başlıyor

16:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Hatay'da yüksek ateşten tedaviye alınan temel eğitimdeki 2 asker şehit oldu

10:03 - Gündem

Antalya'nın Gazipaşa ve Alanya ilçelerindeki orman yangınlarına müdahale sürüyor

09:52 - Asayiş

Gazze'yi açlığa mahkum eden İsrail, İngiltere'de tencere ve tavalarla protesto edildi

09:38 - Dünya

AK Parti CHP’ye çalışıyor!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

08:38 - En Son Yazılar

Mersin'in Silifke ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

08:37 - Asayiş