?>

Akıllı ulaşım sistemleriyle trafik güvenliği artıyor

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, "Trafik güvenliğinin ve hareketliliğin artırılması için akıllı ulaşım sistemlerine ihtiyacımız var" dedi

Siyaset - 2 hafta önce

Ankara

Karaismailoğlu, Teknopark Ankara'da düzenlenen Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı'nda (Conf-ITS) sunum yaptı.

Gelişmenin en önemli şartının ulaşım altyapısı olduğuna işaret eden Karaismailoğlu yapılan 1 birimlik ulaştırma yatırımının tarım ve turizm gibi sektörlere 10 kat etki ettiğini söyledi.

Karaismailoğlu, nüfus artışıyla hareketlilik ihtiyacının da arttığına dikkati çekerek, akıllı sistemlerle hareketlilik ihtiyacının daha efektif yönetilebileceğini vurguladı.

AUS'un hayatın ayrılmaz bir parçası olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Araç sahipliği de hızla artıyor. Bu artışa paralel hem yatırımların da yapılması lazım. AUS, artık yaptığımız işlerin ayrılmaz bir parçası. Yaptığımız işlerin konforlu, ekonomik, güvenilir olması için bunları mutlaka AUS ile birleştirmemiz gerekiyor. Trafik güvenliğinin ve hareketliliğin artırılması için akıllı ulaşım sistemlerine ihtiyacımız var.

Çevreye verilen zararın azaltılması AUS ile önemli bir etki sağlıyor. Seyahat sürelerinin azaltılması ve mevcut yol kapasitesinin verimli kullanılması da AUS'un yönlendirmesiyle sağlanıyor. Ayrıca enerjiyi de daha verimli kullanmış oluyorsunuz."

Karaismailoğlu, AUS oluşturulurken haberleşme teknolojilerinden faydalanıldığını belirterek, taksilerin dijitalleşmesi, akıllı otoparklar gibi uygulamalara dikkati çekti.

"Belediyelerin en önemli işi raylı sistemleri geliştirmektir"

Dünyanın en büyük metropollerinden bir tanesinin İstanbul olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"İstanbul'da araç sayısı Türkiye ortalamasından daha hızlı büyüyor. Buna göre ulaşım altyapısını iyi planlamak gerekiyor. Büyük şehirlerin olmazsa olması toplu taşıma. Toplu taşıma daha konforlu olmalı ki özel araçlar bırakılmalı. Bu şekilde şehir daha konforlu olur. İstanbul'da 33 milyonluk bir hareketlilik var, bunun 12 milyonu toplu taşımayla gerçekleşiyor. Bunu artırmak zorundayız. İstanbul'da 1100 kilometre raylı sistem yapılması gerekiyor, şu an 400 kilometre var. Özellikle belediyelerin en önemli işi raylı sistemleri geliştirmektir."

Karaismailoğlu, İstanbul'da trafik sıkışıklığının ülke ekonomisine yıllık zararının 10 milyar dolar olduğunu kaydederek, trafik sayesinde araçların yakıtlarının ve bakım maliyetlerinin arttığını söyledi. Karaismailoğlu, bunun azaltılması için AUS ile çözümler üretilmesi gerektiğini anlattı.

Öte yandan, yapılan büyük kara yolu projelerinin ülkenin önünü açtığına ve ihracatın artmasına katkı sağladığına dikkati çeken Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli ve Osmangazi Köprüsü gibi projelerin ülkeye katkısına değindi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Milli tekvandocular, Avrupa Poomsae Şampiyonası'nda 14 madalya kazandı

2025-04-16 23:08 - Spor

Venezuela: Chevron, ABD'nin kısıtlamaları nedeniyle petrol sevkiyatını iade etti

2025-04-12 09:13 - Dünya

Milli halterci Harun Algül, Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

2025-04-14 15:47 - Spor

Rusya, yabancı şirketlerin geri dönüşüne ilişkin şartlara dair teklifler hazırlıyor

2025-04-16 17:50 - Özel Haber

Rusya, enflasyondaki istikrarlı yavaşlamanın ardından faiz oranını düşürmeye gidebilir

2025-04-11 00:09 - Özel Haber

Trump'ın sağlık raporu: Bilişsel ve fiziksel sağlığı mükemmel

2025-04-13 18:03 - Dünya

Milli halterci Kaan Kahriman, Avrupa şampiyonluğuna ulaştı

2025-04-15 18:22 - Spor

Birçok ilde kar etkili oluyor

2025-04-11 10:58 - Gündem

Filistin Başbakanı ve Mısır Dışişleri Bakanı Antalya'da "Gazze'deki ateşkesi" gö

2025-04-11 15:13 - Gündem

Trump yönetiminin görevdeki ilk yılında 1 milyon göçmeni sınır dışı etmeyi hedeflediği iddia edildi

2025-04-12 23:57 - Dünya

İlgili Haberler

Enerji Bakanı Bayraktar, Irak, Moldova, Nijer, Suriye ve Libya enerji bakanlarıyla görüştü

20:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'nin 61'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı

19:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ülkenin büyükelçisini kabul etti

15:08 - Siyaset

Bakan Uraloğlu: Doğru zamanda doğru finans imkanlarıyla Kanal İstanbul’u yapacağız

14:37 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

11:43 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD Temsilciler Meclisi, California'nın benzinli araç yasağının iptaline dair tasarıyı onayladı

22:07 - Dünya

Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş hastanede enfeksiyon tedavisi görüyor

21:47 - Spor

Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan Sete Belediye Başkanı istifa edecek

21:37 - Dünya

ABD Başkanı Trump, dini özgürlükler komisyonu kuruyor

21:28 - Dünya

Enerji Bakanı Bayraktar, Irak, Moldova, Nijer, Suriye ve Libya enerji bakanlarıyla görüştü

20:57 - Siyaset