?>

Akfen Holding 2017'de yatırım rekoru kıracak

Akfen Holding ve Mersin Uluslararası Limanı (MIP) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Akfen Holding olarak gelecek yıl toplam 6 milyar liralık yatırım yapacaklarını bildirdi. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 9 yıl önce

MERSİN

Akfen Holding'in iştiraki MIP'in dünya limanlarıyla rekabet gücünü artırmak ve mega gemilerin limana uğramasını sağlamak amacıyla inşa edilen "East Med Hub Terminali (Doğu Akdeniz Terminali)" düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Akın, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçmiş yıllarda olduğu gibi istikrarlı bir şekilde büyümesi için yatırımlara durmadan devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Akfen Holding olarak 2017 yılında toplam 6 milyar TL'lik yatırım yapıyoruz. Söz konusu rakamın 3,4 milyar TL'sini sağlık alanında Kamu-Özel İşbirliği (PPP) modeli ile yatırımını üstlendiğimiz Isparta, Eskişehir ve Tekirdağ şehir hastaneleri projeleri oluşturuyor. Şehir hastaneleri projelerimiz 2017 yılı sonunda hizmete açılıyor. Ayrıca, enerji sektöründe 1,8 milyar TL'lik bir yatırım planımız var.

Türkiye'nin hızla artan enerji talebine katkı sağlayabilmek adına HES, GES ve RES projelerimizi çeşitlendirerek yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarımıza devam ediyoruz. Son olarak geçtiğimiz kasım ayı içinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından ihalesi yapılan Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait toplam 178 megavat gücündeki Menzelet ve Kılavuzlu hidroelektrik santralleri için 1 milyar 250 milyon TL ile en yüksek teklifi verdik. İlgili santrallerin grubumuza en kısa sürede devri için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz."

"Projenin ikinci fazına 2017'de başlıyoruz"

Hamdi Akın, liman ve madencilik sektöründeki yatırımlarına devam ettiklerini, MIP bünyesinde hayata geçirdikleri Doğu Akdeniz Terminali'nin devam eden yatırımlarının ilk adımını oluşturduğunu belirterek, 2014'te başladıkları rıhtım genişleme projesinin birinci fazını bugün hizmete açtıklarını bildirdi.

Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Doğu Akdeniz Terminali'nin devreye girmesiyle birlikte limanımızın rıhtım kapasitesi 2,6 milyon TEU'ya ulaştı. Projenin ilk fazı için şu ana kadar yaklaşık 170 milyon dolar yatırım yaptık. Genişleme projesinin ikinci fazına ise 2017 yılında başlıyoruz. 2007 yılında MIP'in imtiyaz hakkını devralmak için 755 milyon dolarlık imtiyaz bedeli ödedik. Yeni hizmete açtığımız terminal ile birlikte MIP için bugüne kadar yaptığımız yatırımların toplam değeri 1 milyar doları aştı. Mevcut durumda maksimum 400 metre uzunluğunda ve 15 metre derinliğinde olan 18 bin TEU kapasiteli gemilerin uğrayabildiği limanda, Doğu Akdeniz Terminali ile mega gemilere hizmet verilmeye başlandı ve böylece aktarmasız direkt seferler yapılabiliyor."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Canikli’den taşeron işçilerini ilgilendiren açıklama

2016-12-09 07:22 - Siyaset

Fransa'da olağanüstü hal beşinci kez uzatıldı

2016-12-14 13:32 - Dünya

FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonundan ziyaret

2016-12-10 01:37 - Gündem

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Muratoğlu'na tutuklama talebi

2016-12-15 17:32 - Gündem

Meteoroloji'den 5 il için buzlanma ve don uyarısı

2016-12-10 11:52 - Gündem

Dişlerin sızlaması, soğuk havalarda artıyor

2016-12-09 17:47 - Sağlık

'Bizi namerde muhtaç etmeyin'

2016-12-09 21:22 - Genel

Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail heyetini kabul etti

2016-12-14 04:17 - Dünya

Beyaz Amerika milliyetçileri Trump ile güç kazanıyor

2016-12-12 14:47 - Dünya

Odalardan İstanbul'daki terör saldırısına tepki

2016-12-11 15:02 - Gündem

İlgili Haberler

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2025 yılını rekorla kapattı

00:52 - Ekonomi

Ford'un ABD'deki satışları geçen yıl yüzde 6 arttı

22:12 - Ekonomi

TCMB, Aralık Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı

20:17 - Ekonomi

Borsa günü 12.000 seviyesini aşarak rekor düzeyde tamamladı

18:48 - Ekonomi

Zırhlı kara aracı üreticisi FNSS'de bayrak değişimi

18:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Filipinler'in Baculin bölgesi açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem

08:07 - Dünya

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 5,2 büyüklüğünde deprem

03:53 - Gündem

Trump, Venezuela'daki geçici yönetimin ABD'ye 30 ila 50 milyon varil petrol vereceğini duy

03:22 - Dünya

Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de, 19 ile yeni vali atandı

01:23 - Gündem

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2025 yılını rekorla kapattı

00:52 - Ekonomi