?>

Akbulut: Güçlü ekonomi ve güçlü devletlerde darbenin yeri yoktur

Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut, yaptığı açıklamada “Güçlü ekonomi ve güçlü devletlerde darbenin yeri yoktur” dedi.

Ekonomi - 9 yıl önce

Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut, 15 Temmuz darbe girişimini kınadı ve “Güçlü ekonomi ve güçlü devletlerde darbenin yeri yoktur” dedi. Akbulut, “15 Temmuz gecesi yaşanan terör olayları siyasi bir hareketle sınırlı olmayıp ülkemizin bütününe, ekonomisine, geleceğine, birlik ve beraberliğine kastedilmiştir. Tüm bu yaşananları nefretle kınıyor bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz. Bu ve benzer olaylar bize gösteriyor ki; Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti olarak, geleceğe güvenle bakabilmek için güçlü bir üretim ekonomisine sahip olmamız şart. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin uluslararası pazarlarda rekabet güçlerinin artırılarak daha dinamik bir yapıya kavuşmaları için Ar-Ge, yenilik veya tasarım projeleri sonucunda ortaya çıkan ürünleri mutlaka tescil ettirip, oluşturulan katma değerle lisans bedelleri üzerinden ülke ekonomisine sürdürülebilir kar sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

“Güçlü ekonomi ve güçlü devletlerde darbenin yeri yoktur”

Akbulut, patent konusunda sektördeki rakiplerinden ileri olan ülkeler ve kurumların, dünya örneklerinde olduğu gibi, rekabet üstünlüğüyle avantaj kazanmakta olduğunu belirterek “Geleceğin lider kurumları bu getirinin farkına varan ve patent konusunda atılım yapanlar olacaktır. Patentte geri kalanlar ise lisans ücretleri ödeyerek maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle ulusal ve uluslararası rekabette gerisinde kalacaklardır. Bu gidişe ‘Dur’ demek ise ‘Patent Tescilli’ yerli ürün sayısını arttırmaktan geçiyor. Amerika’yı patent konusunda tam 100 yıl geriden takip ediyoruz! 1911 yılında 1 milyon patent hedefine ulaşmış olan Amerika’nın 100 yıl gerisinde oluşumuz resmen tarihe geçmiş durumda. Türk sanayisi ve ekonomisi bunu hak etmiyor. Teknolojik gelişim ve ekonomik kalkınma açısından büyük bir önem taşıyan bu eksikliğimize dur demek için yeterince zaman kaybetmedik mi? Yabancı ülkelere, yabancı firmalara daha ne kadar lisans bedelleri ödeyeceğiz?” dedi.

“Buluşlarınızı ülkemizden esirgemeyin”

Ülkesini seven herkesi Türkiye Patent Hareketi’ne davet ettiklerini söyleyen Akbulut, ”Ülke olarak 1 yıl içinde tek başına Samsung firmasının yaptığı kadar bile patent yapamamaktayız. Bu gidişe bir ’Dur’ demek, kendi teknolojisini kendi üretebilen, yaratıcı gücünü sermayeye dönüştürebilen bir ülke olabilmek için belirlediğimiz 2023 yılında “1.000.000 patent” ve “500 milyar dolar ihracat” hedeflerine tüm Sanayicilerin, Üniversitelerin, Devlet kurumlarının, Kobilerin, Küçük esnaf ve Bireysel mucitlerin katılım göstermesi gerekmektedir.

Adres Patent olarak; Bir buluş yap ülken kazansın, Bir buluş yap firman kazansın, Bir buluş yap sen de kazan, sloganı ile teknoloji hedefleri kapsamında patent tescilli ürünlere sahip olmak, ekonomik hedeflere ulaşmak, kalkınmanın ve gelişmenin yanında yer almak için ülkesini seven herkesi Türkiye Patent Hareketi’ne davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

IMF Türkiye'nin 2017 büyüme tahminini düşürdü

2016-07-21 21:17 - Ekonomi

BAUN’da 31 açığa alma, 143 istifa

2016-07-23 00:12 - Asayiş

Aslan’ı transferlerine dair ipuçları verdi

2016-07-21 18:09 - Spor

Erzurum’da FETÖ’cülere linç girişimi

2016-07-19 19:38 - Genel

Askeri üs bölgelerine eş zamanlı saldırı

2016-07-24 14:14 - Asayiş

Erdoğan'dan iki önemli isimle telefon görüşmesi

2016-07-18 21:17 - Siyaset

Binali Yıldırım Aziz milletimize böyle seslendi!

2016-07-19 15:17 - Siyaset

Trabzonspor’un hazırlık maçlarının programı belli oldu

2016-07-22 17:44 - Spor

Kamuda yeni dönem başlıyor!

2016-07-22 20:57 - Ekonomi

Kartal Belediye Meclisi'nden darbeye karşı birlik ve beraberlik çıktı

2016-07-22 21:12 - Gündem

İlgili Haberler

Ekim ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

10:27 - Ekonomi

Altının onsu ilk kez 4 bin doları geçerek rekor kırdı

10:13 - Ekonomi

ABD petrol fiyatı tahminini bu yıl ve gelecek yıl için yükseltti

10:08 - Ekonomi

EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti

09:47 - Ekonomi

BDDK'nin kredi kartı borcu yapılandırmasında son gün 10 Ekim

09:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sağlık Bakanlığının 2 bin 764 sürekli işçi alım ilanı Resmi Gazete'de

10:32 - Gündem

Ekim ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

10:27 - Ekonomi

Altının onsu ilk kez 4 bin doları geçerek rekor kırdı

10:13 - Ekonomi

ABD petrol fiyatı tahminini bu yıl ve gelecek yıl için yükseltti

10:08 - Ekonomi

İstanbul'da ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu

09:57 - Asayiş