?>

Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile MİLGEM korvetinin inşa çalışmalarını inceledi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile Türkiye tarafından Pakistan'a ihraç edilen MİLGEM korvetinin İstanbul Tersane Komutanlığında devam eden inşa çalışmalarını inceledi.

Gündem - 4 yıl önce

Ankara

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile İstanbul Tersane Komutanlığına geldi.

Faaliyetlere ilişkin bilgi alan, talimatlar veren, ASFAT'ı ziyaret eden Akar, Türkiye tarafından Pakistan’a ihraç edilen MİLGEM korvetlerinin inşa çalışmalarını yerinde inceledi.

Yerli savunma sanayinin gerçekleştirdiği en büyük ihracat atılımı olan proje kapsamında ana yükleniciliğini Milli Savunma Bakanlığına bağlı ASFAT'ın yaptığı 4 MİLGEM korvetinden ikisinin İstanbul Tersane Komutanlığında, diğer ikisinin de Karaçi Tersanesinde inşasına devam ediliyor.

Çalışmaların yeni tip koronavirüs salgınına rağmen planlandığı şekilde, takvime uygun sürdüğü kaydedildi.

Kalender Kasrı

İstanbul Tersane Komutanlığında hizmet veren gemi havuzunda da incelemelerde bulunan Akar ve komutanlar, daha sonra restorasyonu tamamlanan Kalender Kasrı’nın hizmete açılış törenine geçti.

Milli Savunma Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasındaki protokol kapsamında yapının onarımı yapıldı, zemin, kolon, duvar ve kirişleri güçlendirildi.

Kalender Kasrı’nın tarihi yapısını koruyarak restorasyonunun gerçekleştirildiğini vurgulayan Akar, "Bu eserleri orijinal şekline uygun olarak yenilemek ve günümüze kazandırmak çok önemli.

Buradaki çalışmalar sayesinde övünçle yerli ve yabancı misafirlerimize gösterebileceğimiz tarihimizden bize gelen bir esinti niteliğindeki bu eser ortaya çıktı. Var olan bir eser yeniden hayat kazandı. Emeği geçen herkese en içten duygularla teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Akar ve komutanlar kurdele keserek, yeniden hizmete aldıkları tarihi 1605 yılına uzanan yapıda incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rusya'ya en çok turist Türkiye'den geldi

2021-05-18 08:04 - Özel Haber

Arzum'a iki yeni bağımsız yönetim kurulu üyesi

2021-05-21 14:16 - Yerel haber-Şirket Haber

ABD'li Senatör Sanders Senato'ya Filistin'de ateşkes çağrısı için karar tasarısı sunacak

2021-05-20 02:36 - Dünya

Unkapanı Kavşağı Köprüsünün yıkılması trafik yoğunluğuna yol açtı

2021-05-17 19:51 - Gündem

Öğretmenlerin okul bahçesinde beslediği 9 tavşan yavrusu özel öğrencilerin maskotu oldu

2021-05-21 16:37 - Çevre-Hayat

TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan: Destekler esnafımıza can suyu sağlayacak nitelikte

2021-05-18 01:06 - Ekonomi

FLO'dan Loafer Ayakkabı Koleksiyonu

2021-05-17 13:35 - Yerel haber-Şirket Haber

Çin'den ABD'ye İsrail-Filistin sorununun çözümü için BM Güvenlik Konseyine destek vermesi çağrısı

2021-05-16 22:11 - Dünya

Filistin'den Uluslararası Ceza Mahkemesine İsrail'in 'savaş suçlarını' soruşturma

2021-05-19 01:31 - Dünya

İSTESOB Başkanı Yılmaz: Bugüne kadar verilmiş en geniş kapsamlı destek paketi açıklandı

2021-05-18 16:31 - Ekonomi

İlgili Haberler

"NEXT 2025" İstanbul'da başladı

14:13 - Gündem

Meteorolojiden Marmara'nın güneyi ve doğusu için kuvvetli sağanak uyarısı

13:57 - Gündem

Enkazda sesiyle hayata tutunduğu oğluna hem annelik hem babalık yapıyor

13:47 - Gündem

Bakan Fidan, Ukrayna konusundaki "Gönüllüler Koalisyonu" toplantısına katıldı

13:13 - Gündem

Bakan Göktaş: Bu uygulamayla çocuğun dijital ortamdaki davranışları izlenebilecek

13:08 - Gündem

Günün Manşetleri

TCMB Başkanı Karahan: Sıkı para politikası duruşumuzu sürdüreceğiz

14:28 - Ekonomi

Gaziantep FK'de teknik direktör Selçuk İnan ile yollar ayrıldı

14:17 - Spor

"NEXT 2025" İstanbul'da başladı

14:13 - Gündem

NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı 14-15 Mayıs'ta Antalya'da gerçekleştirilece

14:08 - Siyaset

Bakan Kacır: Sanayimizi güçlendirecek yapısal adımları hızla hayata geçireceğiz

14:03 - Ekonomi