?>

AK Parti'de yeni reform dönemi için hazırlıklar başladı

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, "AK Parti, Ankara kriterlerini baz alarak ikinci bir reform dalgasına hazırlanıyor." dedi.

Siyaset - 1 yıl önce

Ankara

Ala, parti genel merkezinde gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

AK Parti iktidarlarının, aksayan politikalarını her zaman gözden geçirdiğini, değişim gereken konularda tereddüt etmeden gereğini yaptığını ifade eden Ala, seçimlerin ardından da aksama gördükleri noktalarda çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Partideki tüm birimlerin, reform alanlarının belirlenmesi için çalışmaya başladığını, bakanlıklardan görüş alındığını ifade eden Ala, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir taraftan da AK Parti, CİMER ve Ombudsmanlık gelen şikayetleri topluyor, sorunlu alanlar belirleniyor. Cumhurbaşkanımız geçmişte, 'Kopenhag kriterlerini gerekirse Ankara kriterleri yapar, yine yolumuza devam ederiz' demişti. AK Parti, Ankara kriterlerini baz alarak ikinci bir reform dalgasına hazırlanıyor. Önümüzdeki yılları altın yıllar olarak görüyoruz. Altın yıllar, üst gelir grubuna sıçramak, yapısal dönüşümü sağlayacak reformları hayata geçirmek için bir fırsat penceresi. Bu yılları dolu dolu geçirip mesafe katedeceğiz. Ekonomide öngörülebilirliği, adalete güveni artıracak reformları gündemimize aldık. Önümüzdeki bir yıl içinde hızlı bir reform süreci göreceksiniz. Ekonomide, orta gelir tuzağına düşmemek için bir sıçrama yapacağız."

"Eş zamanlı, çok alanlı, ince işçilik gerektiren reformlar"

Avrupa Birliği müktesebatında olan ve Türkiye'nin yararına reformların da hayata geçirileceğini vurgulayan Ala, şunları kaydetti:

"Reformlar birçok alanda yapılacak. Eş zamanlı, çok alanlı, ince işçilik gerektiren reformlar olacak. Örneğin Ekonomi Koordinasyon Kurulunda tarımda hangi reformları gerçekleştireceğimizi konuştuk. Malların serbest dolaşımı, iş kurma hakkı ve serbestisi, sermayenin serbest dolaşımı, şirketler hukuku, mülkiyet hukuku, rekabet politikası, mali hizmetler, imar kanunu, tüketici korunması, tüketicinin sağlığının korunması, rekabetçilik ve kapsayıcılık, dijital dönüşüm ve medya, ekonomik ve parasal politika, sosyal politika, istihdam, işletme ve sermaye politikası, bilim, araştırma, eğitim, kültür, gümrük birliği, tarım ve kırsal kalkınma, gıda güvenliği, bitki sağlığı, balıkçılık, bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu çalışma yapılan alanlar."

Sahipsiz hayvanlar

Efkan Ala, sahipsiz hayvanlara yönelik yasal düzenleme çalışmalarına değinirken "sokakta başıboş köpek olamayacağını" belirtti.

Bu konuda dünyadaki örnek uygulamaları takip ettiklerini, toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini dikkate aldıklarını vurgulayan Ala, şu ifadeleri kullandı:

"Devletin, belediyelerin işi sokakta güvenliği sağlamak. İnsanları parçalıyorlar, buna seyirci kalamayız. Yurt dışındaki turizm şirketleri Türkiye turlarında 'kuduz tehlikesi' uyarısı yapıyor. Bu tablo Türkiye'ye yakışmıyor. Bu sorun etkili bir şekilde çözülecek. Muhtemelen, Meclis tatile girmeden yeni yasayı göreceğiz. İktidarı ve muhalefetiyle sorun alanı olarak görülen sokak hayvanları meselesinde irademiz tamdır."

Yeni anayasa çalışmaları

Ala, Türkiye'nin bir an önce şeffaf, katılımcı, demokratik, sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin millet iradesini tam yansıtan, temel hak ve özgürlükleri garanti altına alan bir anayasa yaparak tüm tartışmaları geride bırakması gerektiğini belirten Ala, "Anasaya tartışmalarını geride bırakarak her alanda güçlü bir ülke inşa edebiliriz. Bu tartışmaların olduğu ülkeye yatırımcı, sermaye gelmez. Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri yapacak bir anayasa yapalım." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Brezilya'daki sel felaketinde ölenlerin sayısı 169'a yükseldi

2024-05-29 08:08 - Dünya

'Türk lirası bazlı mevduatın payı yüzde 45'e yükseldi'

2024-05-24 14:28 - Ekonomi

İstanbul, UEFA finallerinin vazgeçilmez adresi oldu

2024-05-22 16:37 - Spor

ABD'de konut fiyatları martta yükseldi

2024-05-28 16:43 - Ekonomi

Konya için kuvvetli sağanak uyarısı

2024-05-26 16:12 - Asayiş

"Uluslararası Futbol ve Bilim Kongresi" İstanbul'da başladı

2024-05-28 16:02 - Spor

Eski tip ehliyetler yıl sonunda geçersiz hale gelecek

2024-05-25 14:37 - Gündem

Beşiktaş kupa için Trabzonspor'un karşısında

2024-05-22 11:23 - Spor

Dallas'ın "dijital haritası"nda Türk imzası

2024-05-25 13:28 - Teknoloji

Galatasaray'da Dursun Özbek yeniden başkan seçildi

2024-05-25 20:57 - Spor

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarım sektörüne müjdeler

15:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 Temmuz'da başlatacağımız tarım sayımı ile tüm verileri güncelleyeceğiz

15:23 - Siyaset

Bilgilendirme hattıyla TBMM Dijital Mecralar Komisyonuna ulaşılabilecek

14:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kalkınma Yolu'yla jeopolitik imkanlarımızı kapsamlı bir ekonomik avantaja dönüştüreceğiz

15:54 - Siyaset

Bakan Fidan: Uluslararası ticarette öngörülebilirlik sağlamak için alternatif girişimler üzerinde çalışmamız gerekiyor

19:33 - Siyaset

Günün Manşetleri

İletişim Başkanlığından orman yangınlarına ilişkin paylaşım

16:57 - Gündem

Bakan Şimşek: Son bir yıldır kesintisiz devam eden dezenflasyon süreci söz konusu

16:48 - Ekonomi

Bakan Şimşek: Son bir yıldır kesintisiz şekilde devam eden dezenflasyon süreci söz konusu

16:43 - Ekonomi

Milan, Kyle Walker'ın sözleşmesindeki opsiyonun kullanılmadığını açıkladı

16:23 - Spor

KARDEMİR'den katma değerli üretim ve yeni ürün hamlesi

16:18 - Ekonomi