?>

AK Parti'yi işgal girişimi sanıkları hakim karşısına çıkıyor

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal etmeye çalışan ve haklarında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 74 şüphelinin yargılanmasına yarın başlanacak. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

İSTANBUL - Murat Paksoy

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal etmeye çalışan ve haklarında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan 14'ü tutuklu, 74 şüpheli askerin yargılanmasına yarın Silivri'de başlanacak.

AK Parti'yi işgal girişimi sanıklarına ilişkin iddianame onaylandı

Darbeci askerler şubatta hakim karşısına çıkacak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Orhan Aydın'ın yürüttüğü, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasını işgal etmek isteyen şüpheli askerlere yönelik hazırlanan 236 sayfalık iddianame kapsamında açılan davada, biri binbaşı, ikisi yüzbaşı olmak üzere tutuklu 14 rütbeli askerle tutuksuz 60 şüpheli er hakim karşısına çıkacak.

Dava Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında yapılan binadaki duruşma salonunda yarın başlayacak. Darbe girişimine katılan askerlerin İstanbul'da yargılandığı bu ikinci dava İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince görülecek.

İstenen cezalar

İddianamede, 74 asker hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar"ı içeren "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek" hükmünü içeren 309, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" hükmünü düzenleyen 311. ve "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" cezasını içeren 312. maddeleri uyarınca ayrı ayrı üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Ayrıca bazı şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, bir kısım şüpheliler hakkında ise "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

DBP’li Belediye Başkanı Serhat Çiçek gözaltına alındı

2017-02-01 17:52 - Kültür Sanat

Bir haftada 422 yabancı uyruklu yakalandı

2017-02-04 16:57 - Gündem

Trump şokunu atlatan Avrupa sert tepkiler vermeye başladı

2017-02-02 16:07 - Dünya

İİT'den İsrail'in yeni yerleşim yeri kararına kınama

2017-01-30 19:02 - Dünya

Paraguay'a Dışişleri Bakanı düzeyinde ilk resmi ziyaret

2017-01-31 19:52 - Dünya

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Diyarbakır’da tutuklandı

2017-01-31 17:37 - Asayiş

Adana hakim ve savcılarının 'imamı' tutuklandı

2017-02-01 15:07 - Asayiş

'Ukrayna'daki çatışmalar ateşkesin açıkça ihlalidir'

2017-01-31 20:07 - Dünya

Edirne'de sığınmacıları taşıyan bot battı

2017-02-01 17:47 - Gündem

Bodrum’da otomobil sokak ortasında alev alev yandı

2017-01-31 10:47 - Asayiş

İlgili Haberler

İzmir'de 6 yıl önce yanan ormanlık alana dikilen fidanlar 2 metreye ulaştı

10:52 - Gündem

Bakan Kurum, İskenderun sahilindeki düzenleme ve yenileme çalışmalarını inceledi

10:33 - Gündem

Adana'da eğitim uçağı düştü, 2 kişi yaralandı

22:23 - Gündem

Kartal'da iş yerinde yangın

21:03 - Gündem

Orman yangınlarında ağır hasar gören İzmir ve Bilecik'te 350 konut yapılacak

16:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Avrupa Birliği'nin ABD'den enerji ithalatı, imzalanan yeni anlaşmayla 2,5 kat artacak

11:18 - Ekonomi

İzmir'de 6 yıl önce yanan ormanlık alana dikilen fidanlar 2 metreye ulaştı

10:52 - Gündem

Gazze Şeridi'nde bir çocuk daha İsrail’in dayattığı açlık nedeniyle hayatını kaybetti

10:47 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda 12 Filistinli hayatını kaybetti

10:43 - Dünya

Bakan Kurum, İskenderun sahilindeki düzenleme ve yenileme çalışmalarını inceledi

10:33 - Gündem