AK Parti Sözcüsü Çelik: Teröristbaşının hapisten çıkarılacağını söylemek iftira siyasetidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Teröristbaşının hapisten çıkarılacağını söylemek iftira siyasetidir. Bu yaklaşım her türlü siyasi değerin çiğnenmesi demektir." ifadelerini kullandı.

Siyaset - 5 yıl önce

Ankara
Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin grup toplantısındaki ifadelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Akşener'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerini kınadıklarını ve bu sözlerin asla kabul edilemeyeceğini belirten Çelik, "Teröristbaşının hapisten çıkarılacağını söylemek iftira siyasetidir. Bu yaklaşım her türlü siyasi değerin çiğnenmesi demektir. Bu şekilde hem Cumhurbaşkanlığı makamına hem de Türk adaletine iftira atmak bir siyaset yapma biçimi değildir." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem başbakanlığı döneminde hem de şimdi teröre karşı en güçlü mücadelenin verilmesinin arkasındaki irade olduğuna vurgu yapan Çelik, "İnsanlığın ve milletimizin düşmanı teröre karşı en güçlü ve tavizsiz mücadele Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde sürmektedir. Sayın Akşener'in 'teröristbaşının serbest bırakılacağını' iddia edip, ardından Cumhurbaşkanı'mıza ve Cumhur İttifakı'na saldırması ise siyasi iftiradan başka bir şey değildir. Devletin başına bu şekilde iftira atmak, en temel siyasi ahlak ilkelerine aykırıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Cumhur İttifakı bu konuda tavizsizdir"

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terörle mücadele iradesinin teröre ve teröristbaşlarına geçit vermeyeceğini herkesin bildiğine işaret ederek şunları kaydetti:
"Cumhur İttifakı bu konuda tavizsizdir. Bunun dışında bir şeyi iddia etmek sadece ve sadece siyasi iftiradır. Muhalefet, Türkiye gündemini asılsız iddialarla işgal etmeye son vermeli, terörle mücadele namına bir ciddiyet gösterecekse öncelikle sağını, solunu kontrol etmelidir. İttifaklarında, PKK/PYD/YPG'nin terör örgütü olduğunu kabul etmeyen kaç kişi var, iyi saymalıdırlar. Asılsız iddialar yaymak, olmayan bir şeyden varmış gibi bahsetmek sadece terör örgütünün kara propagandasına malzeme sağlamaya yarar. Bu da terörle mücadele konusunda basiretsizlik göstergesidir. Cumhurbaşkanı'mız her türlü terör örgütüyle tavizsiz mücadele etmeye kararlıdır. Bunu tüm dünya görmüştür. Bu mücadeleyi teröre destek veren ülkeler de iftira siyaseti üretenler de zaafa uğratamayacaktır."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Filistin'de Omicron varyantı görülenlerin sayısı 699'a yükseldi

2022-01-14 20:27 - Dünya

Devasa buz kütlesinin erimesi sonucu günlük 1,5 milyar ton su okyanusa karışıyor

2022-01-20 12:56 - Dünya

Hanelere doğal gaz yardımı 'ısıl harita'ya göre belirlenecek

2022-01-15 10:02 - Ekonomi

Kütahyalı koleksiyoner tespih kültürüne araştırmalarıyla ışık tutmaya çalışıyor

2022-01-14 12:51 - Çevre-Hayat

Bulutlar ile Karadeniz'in birleştiği anlar görüntülendi

2022-01-19 21:20 - Çevre-Hayat

Türkiye, Iraklılar için Bağdat'ta bir vize merkezi daha açtı

2022-01-18 17:41 - Gündem

DSÖ Kovid-19'un 'Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu' olarak görülmesine devam kara

2022-01-19 22:26 - Sağlık

Emniyet'ten sürücülere 'kış lastiği' uyarısı

2022-01-20 07:32 - Asayiş

'Yıldızların Gecesi-Team Türkiye Tebrik Resepsiyonu' düzenlendi

2022-01-19 00:04 - Magazin

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu tamamen ulaşıma açıldı

2022-01-20 11:18 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uyguladık

10:47 - Siyaset

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Gündem

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Gündem

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları içi

21:42 - Gündem