?>

AK Parti Sözcüsü Çelik: Teröristbaşının hapisten çıkarılacağını söylemek iftira siyasetidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Teröristbaşının hapisten çıkarılacağını söylemek iftira siyasetidir. Bu yaklaşım her türlü siyasi değerin çiğnenmesi demektir." ifadelerini kullandı.

Siyaset - 4 yıl önce

Ankara

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin grup toplantısındaki ifadelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akşener'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerini kınadıklarını ve bu sözlerin asla kabul edilemeyeceğini belirten Çelik, "Teröristbaşının hapisten çıkarılacağını söylemek iftira siyasetidir. Bu yaklaşım her türlü siyasi değerin çiğnenmesi demektir. Bu şekilde hem Cumhurbaşkanlığı makamına hem de Türk adaletine iftira atmak bir siyaset yapma biçimi değildir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem başbakanlığı döneminde hem de şimdi teröre karşı en güçlü mücadelenin verilmesinin arkasındaki irade olduğuna vurgu yapan Çelik, "İnsanlığın ve milletimizin düşmanı teröre karşı en güçlü ve tavizsiz mücadele Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde sürmektedir. Sayın Akşener'in 'teröristbaşının serbest bırakılacağını' iddia edip, ardından Cumhurbaşkanı'mıza ve Cumhur İttifakı'na saldırması ise siyasi iftiradan başka bir şey değildir. Devletin başına bu şekilde iftira atmak, en temel siyasi ahlak ilkelerine aykırıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Cumhur İttifakı bu konuda tavizsizdir"

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terörle mücadele iradesinin teröre ve teröristbaşlarına geçit vermeyeceğini herkesin bildiğine işaret ederek şunları kaydetti:

"Cumhur İttifakı bu konuda tavizsizdir. Bunun dışında bir şeyi iddia etmek sadece ve sadece siyasi iftiradır. Muhalefet, Türkiye gündemini asılsız iddialarla işgal etmeye son vermeli, terörle mücadele namına bir ciddiyet gösterecekse öncelikle sağını, solunu kontrol etmelidir. İttifaklarında, PKK/PYD/YPG'nin terör örgütü olduğunu kabul etmeyen kaç kişi var, iyi saymalıdırlar. Asılsız iddialar yaymak, olmayan bir şeyden varmış gibi bahsetmek sadece terör örgütünün kara propagandasına malzeme sağlamaya yarar. Bu da terörle mücadele konusunda basiretsizlik göstergesidir. Cumhurbaşkanı'mız her türlü terör örgütüyle tavizsiz mücadele etmeye kararlıdır. Bunu tüm dünya görmüştür. Bu mücadeleyi teröre destek veren ülkeler de iftira siyaseti üretenler de zaafa uğratamayacaktır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kars'ta kar nedeniyle yolda kalan araçlar kurtarıldı

2022-01-19 18:13 - Gündem

Çaykur Rizespor yarın Antalyaspor'u konuk edecek

2022-01-18 13:29 - Spor

Güneydoğu pamuğunu markalaştıran laboratuvar

2022-01-17 11:29 - Ekonomi

Dream Games’in değeri 2,75 milyar dolara ulaştı

2022-01-18 15:56 - Teknoloji

Cem Bölükbaşı sezonu Asya'da açacak

2022-01-20 11:29 - Spor

Doğu Anadolu'da kar yerini soğuk havaya bıraktı

2022-01-20 20:13 - Gündem

Kanada'da son 30 yılın en yüksek enflasyonu kaydedildi

2022-01-19 19:32 - Ekonomi

Altay fikstür avantajına güveniyor

2022-01-20 10:54 - Spor

Fransa'da en yüksek günlük Kovid-19 vaka sayısı kaydedildi

2022-01-18 23:22 - Dünya

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Yılmaz, Libya Meclis Başkanı Salih ile görüştü

2022-01-20 12:42 - Dünya

İlgili Haberler

MHP, "Fetih ve Kök: Ahlat/Malazgirt Çalışmaları Enstitüsü" kurdu

11:38 - Siyaset

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 'yapay et' iddialarına cevap verdi

19:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı için tebrik telefonu

16:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 26'ncı yılına ilişkin mesaj

12:48 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüştü

22:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ankara Keçiörengücü'nde hedef, bütçe disiplininden taviz vermeden Süper Lig'e çıkmak

15:18 - Spor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Bu yıl otomotiv ihracatında 40 milyar doları aşacağız

15:07 - Ekonomi

THY, pilot adayı değerlendirme süreçlerini millileştiren "PACE Projesi"ni hayata geçirdi

15:02 - Gündem

İsrail'in kıtlığa sürüklediği Gazze'de 40 bin bebek ve 250 bin çocuk açlıktan ölüm riski a

14:58 - Dünya

Otomotiv sektörü temsilcileri YEDPA'da bir araya geldi

14:37 - Ekonomi