?>

AK Parti Sözcüsü Çelik: AP'nin Türkiye kararı bizim açımızdan değersiz bir karar

AK Parti Sözcüsü Çelik, AP'nin Türkiye kararına ilişkin, "Bizim açımızdan değersiz, hükümsüz ve itibarsız bir karar." dedi.

Genel - 6 yıl önce

ANKARA (AA) - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından, AP'nin kararına ilişkin paylaşımda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik, paylaşımında, "Bizim açımızdan değersiz, hükümsüz ve itibarsız bir karar bu. Bu itibarsız karar, AP'nin artık aşırı sağın ideolojik güdümüne girdiğinin ilan edilmesidir. AP demokratik gelişmeye açık ve destekleyici kararlar almaktan uzaklaştı. Aşırı sağın dar penceresinden bakıyor dünyaya." değerlendirmesinde bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Meclis'in bombalandığını anımsatan Çelik, "AP parlamentomuzla dayanışma için ziyarete bile gelmedi. AP Başkanı aylar sonra geldi. Ama darbeci liderlerle çalışmakta hiçbir mahsur görmüyorlar. AB'nin genişlemeden sorumlu komiserinin ırkçılığı, Türkiye raporunu hazırlayan şahsın demokrasiden çok terörü destekleyenlerle yakınlığı herkes tarafından bilinmektedir." ifadelerine yer verdi.

"Bu raporu size aynen iade ediyoruz"

Vatandaşların 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı demokrasiyi korumak için her türlü bedeli ödediğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Bu dünya tarihine geçecek emsalsiz bir duruştur. Bunu anlamaktan uzak AP'nin verdiği kararın zerre kadar itibarı yoktur. Biz demokrasi için bedel ödeyen bir milletiz. Demokrasimiz hak edilmiş bir demokrasidir. Bu uğurda Başbakan Menderes ve bakanlarımız şehit oldu. 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehitlerle ve gazilerle koruduk demokrasimizi. Demokrasimize notu tarih vermiştir, ödenen bedeller vermiştir. Irkçılara teslim olmuş AP'nin verdiği notun hiçbir hükmü yoktur. Salonlarında PKK sergileri açılan AP hangi yüzle demokrasimizi mahkum etmeye kalkıyor.

AP'ye sesleniyoruz. Bu raporu size aynen iade ediyoruz. Kabul ettiğiniz bu raporu, 'Avrupa Irkçılık ve İslam Düşmanlığı Müzesi' kurup kapısına asabilirsiniz. O raporu her gördüğünüzde, Avrupa'yı ırkçılara adım adım bir kere daha nasıl teslim ettiğinizi hatırlarsınız."

Haftanın Öne Çıkanları

2019 gelinlik ve abiye koleksiyonları sergilendi

2019-03-11 23:10 - Kültür Sanat

4 usta oyuncu Diyarbakır’da sevenleriyle buluştu

2019-03-11 14:41 - Magazin

AnadoluJet, Bursa-Gaziantep seferlerine başlayacak

2019-03-13 17:36 - Genel

“Vatandaşın oyunu çantada keklik görüyorlar“

2019-03-11 21:04 - Siyaset

Cedi'den Raptors potasına 19 sayı

2019-03-12 17:38 - Spor

Otobüs kazasında yaralanan yaşlı kadın hayatını kaybetti

2019-03-12 00:37 - Asayiş

Tanzim satışa 14 bin ton meyve ve sebze sağlandı

2019-03-13 17:55 - Ekonomi

İzmir'de gol çıkmadı

2019-03-10 22:43 - Spor

Spor Toto Süper Lig: Beşiktaş: 2 - Atiker Konyaspor: 1 (İlk yarı)

2019-03-10 23:23 - Spor

İngiltere'den anlaşmasız ayrılık senaryosu için gümrük planı

2019-03-13 19:49 - Ekonomi

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor

21:27 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık Türk Devletleri Teşkilatında, İslam İşbirliği Teşkilatında temsil edilen bir KKTC var

21:22 - Siyaset

Beşiktaş'ın Shakhtar Donetsk maçı biletleri yarın satışa çıkacak

20:38 - Spor

Bosna Hersek'teki savaşta 33 yıl önce öldürülen 7 Boşnak sivilin kalıntıları Prijedor'da d

20:32 - Dünya

İran ile Avrupa nükleer görüşmelere başlama konusunda anlaştı

20:13 - Dünya