AK Parti, Ramazanda 'gönül sofraları' kuracak, Gazze ve Suriye'yi de unutmayacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Kardeşini Unutma" projesi kapsamında Gazze'de ramazan yemek destekleri yapacaklarını, Suriye'de iftar sofraları kuracaklarını bildirdi

Siyaset - 6 ay önce

Ankara
Kaya, ramazan ayında Teşkilat Başkanlığının koordinasyonunda 86 milyon vatandaşa ulaşmak için adeta bir seferberlik ruhuyla sahada olacaklarını söyledi.
"Gittiğimiz hanelere sayın Cumhurbaşkanımızın selamını götüreceğiz." diyen Kaya, "Gönül Sofraları" ismini verdikleri AK Parti'nin gelenekselleşmiş hale gelen iftar ziyaretlerinin olacağını belirtti.
AK Parti teşkilatlarının önce ev ziyaretleri yaparak, ihtiyaç sahibi hanelere destek olacağını, sonrasında da bir evde iftarını açacağını anlatan Kaya, "Gönül Sofrası dediğimiz 1 milyon hanede iftar yapmayı planlıyoruz." dedi.
Kaya, bakanlar, AK Parti genel başkan yardımcıları, MKYK üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları üyelerinin bu iftarlara katılacağını dile getirdi.

"Bakanlarımızla birlikte 11 deprem ilinde sahada olacağız"

İftar sonrası "Bir fincan muhabbet" adını verdikleri ev ziyaretleri de yapacaklarını aktaran Kaya, bu ziyaretleri teravih sonrasında yapmayı planladıklarını ifade etti.
Bugün itibarıyla "Yeni Evim, İlk İftarım" programlarına başlayacaklarını açıklayan Kaya, şöyle devam etti:
"Bakanlarımızla birlikte 11 deprem ilinde sahada olacağız. Evlerine kavuşan depremzede kardeşlerimizle yeni evlerindeki ilk iftarlarında yanlarında oruç açacağız ve onlarla sohbet edip hemhal olacağız. Tabii çok büyük bir felaketin ardından yeni evleriyle, yeni umutlarla hayata tutunmaya çalışan insanlarımız bunlar. Anahtar teslimlerini yaptığımızda gerçekten büyük bir mutlulukla, umutla yeniden ayağa kalktıklarına şahitlik ettiğimiz insanlar. Ramazan ayında da onları unutmayacağız ve yanlarında olacağız."

"Evlilik kredisi alarak yuvasını kurmuş gençlerimizin de iftar sofralarında konuğu olacağız"

Bu ramazan ayına özel hazırladıkları projeyi de paylaşan Kaya, "Evlilik kredisi alarak devletimizin desteğiyle evlenen, yuva kuran gençlerimizin evlerinde 'Hayırlı Olsun Ziyareti' adını verdiğimiz iftar ziyaretleri yapacağız." dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, 2025 yılının "Aile Yılı", 2026-2035 dönemini "Aile ve Nüfus 10 Yılı" ilan ettiklerini hatırlatarak, "Gençlerin evliliğini teşvik etmek için türlü desteklerimiz var. Bu krediyi alarak yuvasını kurmuş gençlerimizin de iftar sofralarında konuğu olacağız." diye konuştu.
Şehit yakınları ve gazilerin iftar sofralarında yanlarında olacaklarını bildiren Kaya, AK Parti 81 il teşkilatının şehit yakınları ve gaziler için iftar programları düzenleyeceğini, şehit yakınları ve gazileri "Bir fincan muhabbet" ziyaretleri kapsamında da ziyaret edeceklerini aktardı.

"Ramazan Komşularımızla Güzel" projesi

Engelli ailelerle iftarda buluşacaklarını anlatan Kaya, şunları kaydetti:
"Bu sene, özellikle 'Ramazan Komşularımızla Güzel' dediğimiz AK Parti teşkilatlarının komşularını iftara davet ettiği, komşularımızla iftar yapacağımız da bir sene olacak. Çocuklarımızı ramazanın o manevi iklimini yaşamaları için ilk oruçlarını tutmaya başlayacakları tekne orucunda iftar sofralarında buluşturacağız. Onlara hediyeler vereceğiz. Çocuklarımızı da mutlu edeceğiz. Yine aslında her ramazan yaptığımız bayrama yakın bayramlık hediyeleriyle 81 ilde çocuklarımızı sevindirmeyi hedefliyoruz. 'Arife Çiçekleri' adını verdiğimiz bir projeyle 81 ilde çocuklarımıza bayramlık hediyeleriyle onların yüzünü güldüreceğiz. 'Çocuk gülerse dünya güler' diyoruz. Onun için özellikle bayramlık alma imkanı olmayacak çocuklarımıza bayramlık hediye etmeyi hedefliyoruz."
Gazze ve Suriye'de de ramazan programları düzenleyeceklerine işaret eden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Kardeşini Unutma' dedik bu ramazan da. Gazze'de çok zor şartlarda ramazanı karşılayan Müslüman kardeşlerimiz için ramazan yemek destekleri yapacağız. Bunun için de bir çalışmamız var. İftar sofraları kuruluyor orada. Sivil toplum kuruluşlarımız yapıyor. Biz de AK Parti olarak o sivil toplum kuruluşlarımıza destek olarak ramazanda Gazzeli kardeşlerimizin yanında olacağız inşallah. Bir de özel bir iftar programımız var bu sene; Suriye'de de iftar sofralarında oradaki Kürt, Türkmen, Arap kardeşlerimizle iftar sofralarında da bir araya geleceğiz. Ve oradaki çocukların da bayrama yakın bayramlık hediyeleriyle yüzlerini güldürmeyi amaçlıyoruz."
Ramazanın, 86 milyonun kardeşliğinin, birliğinin, dayanışmasının arttığı bir ay olduğunu vurgulayan Kaya, "Biz de AK Parti teşkilatları olarak bu ayda seferberlik ruhuyla Sayın Cumhurbaşkanımızın selamını her bir haneye ulaştırmayı hedefliyoruz. Girilmedik ev, dokunulmadık gönül bırakmamayı hedefliyoruz. İnşallah ramazanın bereketiyle birlikte tüm hanelerin huzurla dolduğu, bereketle dolduğu bir ayı yaşarız hep birlikte." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fatih Camisi gül suyu ile temizlenip Ramazana hazırlandı

2026-02-17 14:48 - İslam-Hayat - Safer 1448

Tarihin, doğal güzelliklerin ve kış turizminin buluşma noktası Isparta, gezginlerin yeni rotası

2026-02-14 12:38 - Çevre-Hayat

Fransa'da 2025'te Müslüman karşıtı vakalar yüzde 88 arttı

2026-02-13 21:08 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 200'ü aşkın firmamızın 20 bin Etiyopyalının istihdamına destek olması kıvanç vesilesidir

2026-02-17 19:12 - Siyaset

E Devlet Üzerinden Nasıl Sağlık Raporu Alınır?

2026-02-16 15:36 - İnsan-Hayat

Deprem bölgesinde 2025 yılı 4. dönem geçici vergi beyannamelerinin verilme süresi 9 Mart'a uzat

2026-02-16 16:32 - Ekonomi

Bilişim Vadisi, TEKNOFEST 2026 için gençleri geleceğin teknolojilerini geliştirmeye davet ediyor

2026-02-16 12:28 - Teknoloji

Emlak Katılım'dan 2025'te 13,9 milyar lira net kar

2026-02-14 18:26 - Ekonomi

Tarımsal girdi fiyat endeksi Aralık 2025'te yıllık bazda yüzde 33,15, aylık yüzde 1,3 arttı

2026-02-20 10:43 - Ekonomi

2026 Milano-Cortina Kış Olimpiyatları'nda madalyalar sahiplerini buldu

2026-02-15 01:39 - Spor

İlgili Haberler

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

COP31 Danışma Kurulu, Bakan Kurum başkanlığında toplandı

19:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset