?>

AK Parti'nin "dış politikada ortak söylem" toplantılarının ilk turu tamamlandı

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığınca, milletvekillerine yönelik düzenlenen, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Türkiye dış politikasını anlattığı, istişare ve değerlendirme toplantılarının ilk turu tamamlandı.

Siyaset - 2 ay önce

Ankara

AA muhabirinin parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Türk dış politikasının, bakanlık, parlamento ve parti düzeyinde, etkin bir iletişim ve koordinasyon çerçevesinde ilerlemesi ve parlamenter diplomasiyi güçlendirmek için milletvekilleriyle 4 ayrı toplantı düzenlendi.

Marmara, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve son olarak İç Anadolu bölgesi milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dış politikaya ilişkin sunum yaptı.

Bakan Fidan, İsrail'in Gazze'de devam eden katliamları, Suriye'deki yeni yönetim, ikinci Trump döneminde ABD ile ilişkiler, dünya ticaret gündemi, Yemen'deki olaylar, Rusya- Ukrayna savaşı, Avrupa'da yükselen aşırı sağ, Irak'taki güncel durum, Balkanlar'daki gerilim, BRICS, Avrupa Birliği ile ilişkiler, vize muafiyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda tanınması, kültür diplomasisi, Mavi Vatan kapsamında Yunanistan ile ilişkiler, Türk Devletleri Teşkilatı'nın güncel durumu, Türkiye'nin Etiyopya-Somali sorunundaki arabulucu rolü, ülkelerin güvenlik ihtiyacı ve silahlanmanın artışı gibi birçok güncel meseleler hakkında milletvekillerini bilgilendirdi.

Milletvekillerinin sorularını tek tek cevaplandıran Bakan Fidan'ın AK Parti milletvekilleriyle bir araya gelerek, çalışmaları aktarma ve alınan geri bildirimler ile yönlendirme ve tavsiyeler doğrultusunda sağlıklı kararlar almanın büyük önem taşıdığını aktardığı öğrenildi.

Toplantıda, Fidan'ın Türkiye dış politikasının her zaman dinamik bir süreçten geçtiğini ancak son dönemlerde bu dinamizmin daha da derinleştiğini, konuların çeşitlendiğini, katmanlı hale geldiğini ifade ettiği belirtildi.

Fidan'ın, küresel ve bölgesel sorunlara, AK Parti'nin değerlerini esas alarak çözüm üretmek için çalıştıklarını vurguladığı dile getirildi.

Partinin diplomatik süreçleri milletvekilleriyle paylaşıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya da toplantılarda, milletvekillerine, birimin çalışmaları ile AK Parti'nin farklı ülkelerden iktidar partilerinin de aralarında bulunduğu siyasi partilerle imzaladığı mutabakatlara ilişkin bilgi verdi.

Sırakaya, bugüne kadar 16 siyasi partiyle anlaşmalar imzaladıklarını, gelecek dönemde başta Vietnam, Japonya, Güney Kore ve Endonezya iktidar partileri olmak üzere mutabakat metni imzaladıkları ülkeleri genişletme çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş Kulübü, bedelli sermaye artırımından 1 milyar 433 milyon lira gelir elde etti

2025-05-06 16:33 - Spor

AK Parti Sözcüsü Çelik: Kim ne derse desin Ada'da iki egemen devlet var

2025-05-05 20:18 - Siyaset

Ezan okuma yarışması birincisi Emir Kayra'nın hayali Ayasofya'da görev yapmak

2025-05-06 14:23 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Devlet himayesindeki çocukları konu alan diziden etkilenip iki kardeşe yuva oldular

2025-05-07 12:43 - Çevre-Hayat

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Biz, sizlerin Türk milletinin kopmaz ve ayrılmaz bir parçasıyız

2025-05-04 19:12 - Siyaset

Friedrich Merz, Almanya'nın yeni başbakanı oldu

2025-05-06 18:18 - Dünya

Erzurum'un plaka koduna atıfla 5.5.2025’te 25 nikah kıyıldı

2025-05-05 16:37 - Magazin

Türkiye'de hava kargonun yüzde 84'ü İstanbul merkezli seferlerle nakledildi

2025-05-06 17:46 - Gündem

Basketbolda Tosyalı İskenderun, Avrupa Kupası ön eleme turunda A Grubu'nu şampiyon bitirdi

2025-05-06 17:45 - Spor

Üniversite öğrencilerinin çözünebilir balıkçı ağı projesi TEKNOFEST KKTC'de birinci oldu

2025-05-03 20:13 - Teknoloji

İlgili Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli yarın partisinin grup toplantısına katılacak

17:13 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'a yönelik saldırıların daha büyük bir felakete dönüşmemesi için yoğun çaba harcıyoruz

16:44 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'a yönelik saldırıların daha büyük bir felakete dönüşmemesi için yoğun çaba harcıyoruz

15:18 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Nur ile görüştü

15:42 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Şam’daki kilise saldırısı) Menfur terör saldırısını lanetliyorum

09:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

İletişim Başkanı Altun'dan yapımcı Ahmet Selim Tuncer için taziye mesajı

21:08 - Gündem

PFDK Başkanı Celal Nuri Demirtürk görevinden istifa ederken, yerine Başbuğ Pınarbaşı atandı

20:52 - Spor

İran, Katar ve Irak’taki ABD üslerine saldırı başlattı

20:43 - Dünya

Türkiye Futbol Federasyonu, lisanslı kulüp sayısının 32'ye yükseldiğini açıkladı

20:27 - Spor

İran ordusu Katar ve Irak’taki ABD üslerine saldırı başlattı

20:22 - Dünya