?>

AK Parti'nin "dış politikada ortak söylem" toplantılarının ilk turu tamamlandı

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığınca, milletvekillerine yönelik düzenlenen, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Türkiye dış politikasını anlattığı, istişare ve değerlendirme toplantılarının ilk turu tamamlandı.

Siyaset - 3 ay önce

Ankara

AA muhabirinin parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Türk dış politikasının, bakanlık, parlamento ve parti düzeyinde, etkin bir iletişim ve koordinasyon çerçevesinde ilerlemesi ve parlamenter diplomasiyi güçlendirmek için milletvekilleriyle 4 ayrı toplantı düzenlendi.

Marmara, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve son olarak İç Anadolu bölgesi milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dış politikaya ilişkin sunum yaptı.

Bakan Fidan, İsrail'in Gazze'de devam eden katliamları, Suriye'deki yeni yönetim, ikinci Trump döneminde ABD ile ilişkiler, dünya ticaret gündemi, Yemen'deki olaylar, Rusya- Ukrayna savaşı, Avrupa'da yükselen aşırı sağ, Irak'taki güncel durum, Balkanlar'daki gerilim, BRICS, Avrupa Birliği ile ilişkiler, vize muafiyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda tanınması, kültür diplomasisi, Mavi Vatan kapsamında Yunanistan ile ilişkiler, Türk Devletleri Teşkilatı'nın güncel durumu, Türkiye'nin Etiyopya-Somali sorunundaki arabulucu rolü, ülkelerin güvenlik ihtiyacı ve silahlanmanın artışı gibi birçok güncel meseleler hakkında milletvekillerini bilgilendirdi.

Milletvekillerinin sorularını tek tek cevaplandıran Bakan Fidan'ın AK Parti milletvekilleriyle bir araya gelerek, çalışmaları aktarma ve alınan geri bildirimler ile yönlendirme ve tavsiyeler doğrultusunda sağlıklı kararlar almanın büyük önem taşıdığını aktardığı öğrenildi.

Toplantıda, Fidan'ın Türkiye dış politikasının her zaman dinamik bir süreçten geçtiğini ancak son dönemlerde bu dinamizmin daha da derinleştiğini, konuların çeşitlendiğini, katmanlı hale geldiğini ifade ettiği belirtildi.

Fidan'ın, küresel ve bölgesel sorunlara, AK Parti'nin değerlerini esas alarak çözüm üretmek için çalıştıklarını vurguladığı dile getirildi.

Partinin diplomatik süreçleri milletvekilleriyle paylaşıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya da toplantılarda, milletvekillerine, birimin çalışmaları ile AK Parti'nin farklı ülkelerden iktidar partilerinin de aralarında bulunduğu siyasi partilerle imzaladığı mutabakatlara ilişkin bilgi verdi.

Sırakaya, bugüne kadar 16 siyasi partiyle anlaşmalar imzaladıklarını, gelecek dönemde başta Vietnam, Japonya, Güney Kore ve Endonezya iktidar partileri olmak üzere mutabakat metni imzaladıkları ülkeleri genişletme çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yerli üretimle maliyeti düşen sismik izolatörlerin yaygınlaştırılması çağrısı

2025-05-01 12:12 - Gündem

ABD eski Başkanı Biden, Trump'ın Ukrayna'ya baskı yaparak Putin'i yatıştırmaya çalıştığını söyledi

2025-05-07 16:02 - Dünya

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, Trump'ın ülkesine asker gönderme teklifini kabul etmedi

2025-05-04 08:28 - Dünya

Ukrayna: Rus ordusunun düzenlediği İHA saldırılarında 31 kişi yaralandı

2025-05-02 09:13 - Dünya

Bazı illerde fırtına, hayatı olumsuz etkiledi

2025-05-01 19:13 - Asayiş

Elektronik atıkların geri dönüştürülememesi çevre ve sağlık sorunlarına yol açıyor

2025-05-07 12:32 - Ekonomi

Hakkarili kızlar, Süper Lig'deki ablalarının izinden gitmek istiyor

2025-05-05 11:58 - Spor

Elazığ Hipodromu'ndaki atık kumlar geri dönüşümle tekrar kullanılacak

2025-05-06 10:52 - Çevre-Hayat

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz görevinden ayrılıyor

2025-05-01 18:48 - Dünya

ABD'de mahkeme, Filistinli aktivist Halil'in yargılanmasının New Jersey'de devamına h

2025-05-07 13:38 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'nin kaybedecek zamanı yok, uluslararası toplum harekete geçmek zor

16:03 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Batı Şeria ile Doğu Kudüs'ü ayırmayı amaçlayan yerleşim planına

13:22 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Batı Şeria ile Doğu Kudüs'ü ayırmayı amaçlayan yerleşim planın

09:47 - Siyaset

Bakan Kurum: 6,1’lik depremden etkilenen illerde 675’i konut, 831 yapı ağır hasarlı veya yıkık

01:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, CHP Genel Başkanı Özel'e 1 milyon liralık tazminat davası

19:23 - Siyaset

Günün Manşetleri

Orman yangınlarıyla mücadele eden Portekiz'de 1 kişi öldü, İspanya'da 4 asker yaralandı

21:18 - Dünya

Beyaz Saray, Trump'ın Washington emniyetine yönelik atamasını savundu

21:08 - Dünya

Suriyeli Arap aşiretleri: PKK/YPG'nin Haseke Konferansı Arap aşiretlerini temsil etmiyor

21:03 - Dünya

Next Sosyal'de 1 milyon kullanıcı için geri sayım

20:57 - Ekonomi

İsrail, Batı Şeria'da "geri dönüşün" sembolü olan mülteci kamplarındaki yıkımı sürdür

20:52 - Dünya