?>

AK Parti'nin "dış politikada ortak söylem" toplantılarının ilk turu tamamlandı

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığınca, milletvekillerine yönelik düzenlenen, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Türkiye dış politikasını anlattığı, istişare ve değerlendirme toplantılarının ilk turu tamamlandı.

Siyaset - 16 saat önce

Ankara

AA muhabirinin parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Türk dış politikasının, bakanlık, parlamento ve parti düzeyinde, etkin bir iletişim ve koordinasyon çerçevesinde ilerlemesi ve parlamenter diplomasiyi güçlendirmek için milletvekilleriyle 4 ayrı toplantı düzenlendi.

Marmara, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve son olarak İç Anadolu bölgesi milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dış politikaya ilişkin sunum yaptı.

Bakan Fidan, İsrail'in Gazze'de devam eden katliamları, Suriye'deki yeni yönetim, ikinci Trump döneminde ABD ile ilişkiler, dünya ticaret gündemi, Yemen'deki olaylar, Rusya- Ukrayna savaşı, Avrupa'da yükselen aşırı sağ, Irak'taki güncel durum, Balkanlar'daki gerilim, BRICS, Avrupa Birliği ile ilişkiler, vize muafiyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda tanınması, kültür diplomasisi, Mavi Vatan kapsamında Yunanistan ile ilişkiler, Türk Devletleri Teşkilatı'nın güncel durumu, Türkiye'nin Etiyopya-Somali sorunundaki arabulucu rolü, ülkelerin güvenlik ihtiyacı ve silahlanmanın artışı gibi birçok güncel meseleler hakkında milletvekillerini bilgilendirdi.

Milletvekillerinin sorularını tek tek cevaplandıran Bakan Fidan'ın AK Parti milletvekilleriyle bir araya gelerek, çalışmaları aktarma ve alınan geri bildirimler ile yönlendirme ve tavsiyeler doğrultusunda sağlıklı kararlar almanın büyük önem taşıdığını aktardığı öğrenildi.

Toplantıda, Fidan'ın Türkiye dış politikasının her zaman dinamik bir süreçten geçtiğini ancak son dönemlerde bu dinamizmin daha da derinleştiğini, konuların çeşitlendiğini, katmanlı hale geldiğini ifade ettiği belirtildi.

Fidan'ın, küresel ve bölgesel sorunlara, AK Parti'nin değerlerini esas alarak çözüm üretmek için çalıştıklarını vurguladığı dile getirildi.

Partinin diplomatik süreçleri milletvekilleriyle paylaşıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya da toplantılarda, milletvekillerine, birimin çalışmaları ile AK Parti'nin farklı ülkelerden iktidar partilerinin de aralarında bulunduğu siyasi partilerle imzaladığı mutabakatlara ilişkin bilgi verdi.

Sırakaya, bugüne kadar 16 siyasi partiyle anlaşmalar imzaladıklarını, gelecek dönemde başta Vietnam, Japonya, Güney Kore ve Endonezya iktidar partileri olmak üzere mutabakat metni imzaladıkları ülkeleri genişletme çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hatay'da depremde yıkılan iki caminin yerine yenileri inşa edildi

2025-05-02 17:12 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Almanya'da '3. Avrupa Hafızlık Yarışması' düzenlendi

2025-05-03 22:53 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Turkish Airlines Open 2025'te, 7 Türk golfçü mücadele edecek

2025-05-07 16:27 - Spor

Amasya'da BİLSEM öğrencileri derslerine minik dostlarıyla motive oluyor

2025-05-01 14:03 - Çevre-Hayat

Sağlık Bakanı Memişoğlu 2 bin 239 hekimin atanacağını duyurdu

2025-05-02 19:38 - Sağlık

Kahramanmaraş Stadyumu için yapım sözleşmesi imzalandı

2025-05-05 19:07 - Spor

Ordu'da nakkaş çift sırt sırta vererek cami duvarlarını süslüyor

2025-05-03 14:37 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Yeşilay Genel Başkanı Dinç'ten ebeveynlere 'dijital araçları sağlıklı kullanma' çağrısı

2025-05-01 12:43 - Sağlık

İsrail, Suriye'ye 5 savaş uçağıyla hava saldırıları düzenledi

2025-04-30 18:17 - Dünya

İstanbul'da her gün çocuklara yaklaşık 12 bin doz aşı uygulanıyor

2025-05-02 13:58 - Sağlık

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enerji arz güvenliği her devlet için bir beka meselesine dönüşmüştür

18:18 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile telefonda görüştü

19:42 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani'yi kabul edecek

17:53 - Siyaset

TBMM Genel Kurulunda Sırrı Süreyya Önder için anma töreni düzenlendi

16:18 - Siyaset

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enerji arz güvenliği her devlet için bir beka meselesine dönüşmüştür

15:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD'de bir lisenin önündeki bıçaklı saldırıda 1 öğrenci öldü, 2 öğrenci yaralandı

08:37 - Dünya

Pakistan'da Karaçi, Lahor ve Sialkot havalimanlarında uçuşlar durduruldu

08:32 - Dünya

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlattığını duyurdu

08:17 - Dünya

Trump, 'büyük bir ülke' ile ticaret anlaşması imzalayacaklarını duyurdu

08:12 - Dünya

Bursa'da cip ile otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

08:02 - Asayiş