?>

AK Parti Kadın Kolları, 81 ilde İsrail'i protesto etti

AK Parti Kadın Kolları üyeleri, 81 ilde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Gündem - 1 yıl önce

Ankara

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve kadın kolları üyeleri, AK Parti Genel Merkezi önünde bir araya geldi.

"Anne katili İsrail", "İsrail katliama son ver", "Ben bir anneyim", "Filistin için tek yüreğiz" yazılı pankartlar taşıyan kadın kolları üyeleri, "Kahrolsun İsrail", "Anne katili İsrail", "Anneler susmayacak", "Çocuklar ölürken sessiz kalınmaz", "İsrail katliama son ver" sloganları attı.

Burada basın açıklaması yapan Keşir, İsrail'in saldırısı altındaki Filistin'deki annelerin yaşadığı zorluklara dikkati çekerek, "Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isimlerini yazıyor." dedi.

Keşir, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında günde yaklaşık 63 kadının öldüğünü ve bunların 37'sinin anne olduğunu söyledi.

Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadın sayısının 2 bini aştığına, Filistin'de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle 60 bin hamile kadının risk altında olduğuna işaret eden Ayşe Keşir, her gün 180 annenin ölümle burun buruna doğum yaptığını da aktardı.

Ayşe Keşir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler kürsüsünden ve uluslararası platformlardan savaşın ahlakına ve hukukuna vurgu yaptığını hatırlatarak, "Sivillerin hedef alındığı saldırıyı haklı gösterecek tek bir neden dahi olamaz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın, çocuk ve kadınlar başta olmak üzere sivilleri korumak için yaptığı pek çok girişimin dünyaya örnek olduğunu söyleyen Keşir, şöyle devam etti:

"Hamas'ın ateşkes masasına oturmayı kabul etmesi gelecek için bir umuttur. Ancak çağrıya rağmen özellikle Gazze ve Refah'ta saldırılar artarak devam ediyor. Biz anneler olarak yine de İsrail'e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, onlardan ateşkes için bir adım bekliyoruz.

Yaşanan tüm zulme, acıya rağmen, eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen, ülkesi için, çocukları için dimdik ayakta duran Filistinli anneler er ya da geç kazanacak.

81 ilde aynı anda yaptığımız bu çağrı, bu haykırış önümüzdeki 2-3 gün boyunca illerimizde devam edecek ve bizler Anneler Günü'ne kadar susmayacağız. Filistinli anneler için susmayacağız. Tüm kadınları, tüm anneleri de bu haykırışa davet ediyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda 16. final peşinde

2024-05-06 11:57 - Spor

Sakarya'dan geçen ay 799 milyon dolarlık ihracat yapıldı

2024-05-07 16:28 - Ekonomi

Güreşte Türkiye şampiyonu Esma Nur, gözünü Avrupa şampiyonluğuna dikti

2024-05-04 12:33 - Spor

Yargıtay Başkanı seçimi 33. turda da sonuçsuz kaldı

2024-05-07 16:03 - Gündem

BM: Refah'tan saat başı yaklaşık 200 ailenin hareket ettiğini görüyoruz

2024-05-07 22:42 - Dünya

Küresel piyasalar Fed'e ilişkin beklentilerle pozitif seyrediyor

2024-05-07 09:08 - Ekonomi

Üniversite öğrencilerinden ABD ve Avrupa'daki Filistin eylemlerine destek

2024-05-03 15:48 - Gündem

Afrika ülkeleri eski sömürgecilerinden tazminat istiyor

2024-05-10 11:23 - Dünya

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu

2024-05-05 22:57 - Dünya

TCMB'nin TL depo alım ihalesine 72 milyar 320 milyon liralık teklif geldi

2024-05-09 14:03 - Ekonomi

İlgili Haberler

Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem

22:02 - Gündem

Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği'ne katıldı

20:28 - Gündem

Arama kurtarma ekipleri tatbikatlarla afet ve krizlere hazırlanıyor

19:53 - Gündem

İstanbul için Afrika sıcakları uyarısı

18:13 - Gündem

Başkentte bir apartmanda çıkan yangında dumandan etkilenen anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı

17:22 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, İsrail ve Suriye'nin ateşkese vardığını duyurdu

02:07 - Dünya

Roma'da tarihi Trevi Çeşmesi'nin ışıkları Gazze için söndürüldü

02:06 - Kültür Sanat

İngiltere, kötü niyetli siber faaliyetleri nedeniyle Rus ajanlara yaptırım kararı aldı

01:03 - Dünya

İskoçya'da 'Palestine Action'a, pankartla destek verdiği iddia edilen kişiye gözaltı

01:01 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: Suriye’deki çatışmalar bir an önce sona erdirilmeli

00:47 - Siyaset