?>

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, MÜSİAD yönetimiyle bir araya geldi

- AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş: - "Bundan sonra da MÜSİAD’ın bir Türkiye markası olarak değil, dünya markası olarak hatta onun da ötesinde medeniyetimizi yeniden ihya etme perspektifine sahip samimi insanlar grubu olarak yoluna başarıyla devam etmesini temenni ediyorum" - MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan: - "Yurt içi ve yurt dışındaki üyelerimizden gelen talep ve şikayetleri belirleyerek acil durum eylem planı ortaya koyduk. Buradan elde ettiğimiz verileri, karar alıcı mercilerle ve ilgili bakanlıklarımızla sürekli bir akış içerisinde paylaşmaya devam ediyoruz"

Ekonomi - 5 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Toplantısı, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtuluş’un katılımlarıyla, online platform üzerinden dün gece gerçekleştirildi.

MÜSİAD’dan yapılan açıklamaya göre, Derneğin 30. Kuruluş Yıl Dönümü vesilesiyle düzenlenen toplantıda, ülke ve dünya gündemine ilişkin konular ele alındı.

MÜSİAD’ın 30. Kuruluş Yıl Dönümü vesilesiyle başlangıçtan bugüne süreçte emeği bulunan herkese teşekkür eden Kurtulmuş, "MÜSİAD ilk toplantılarına katılan biri olarak 30.yılı duyunca çok mütehassis oldum. Erbakan Hoca’nın, Sabahattin Zaim Hoca’nın katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz ilk toplantıları anımsadım. O zamandan bu yana MÜSİAD çok gelişti, büyüdü. Mecidiyeköy’deki o küçük merkezden büyüyerek bu noktalara kadar ilerlerdi." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, MÜSİAD'ın fevkalade bir organizasyon kabiliyeti ve mekanları olan, yurt içi ve yurt dışında 314 farklı noktada hizmet verebilen bir kuruluş haline geldiğini vurgulayarak, "Bundan sonra da MÜSİAD’ın bir Türkiye markası olarak değil, dünya markası olarak hatta onun da ötesinde medeniyetimizi yeniden ihya etme perspektifine sahip samimi insanlar grubu olarak yoluna başarıyla devam etmesini temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Koronavirüs salgınının ekonomik ve toplumsal etkileri itibariyle son 3 asırdaki en büyük olaylardan biri olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, Türkiye’nin sürecin ilk aşamasını büyük bir başarıyla yönettiğini bundan sonraki süreçte de çok daha titiz bir şekilde süreç yönetimin devam ettirileceğini belirtti.

Süreci sağlık, ekonomik ve toplumsal olmak üzere üç ana başlık altında yürüttüklerine işaret eden Kurtulmuş, salgın konusunu hiçbir zaman politik bir mesele olarak görmediklerini, milli seferberlik şuuruyla hareket ettiklerini ve 83 milyon kişinin dayanışmasıyla salgının etkilerini bertaraf ettiklerini vurguladı.

- "Sürecin başından beri aktif rol oynuyoruz"

Toplantıda ilk olarak söz alan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD’ın koranavirüs (Kovid-19) sürecinde gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin detaylı bilgi verdi.

MÜSİAD’ın Türkiye’de vakanın ilk kez görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren yurt içi ve yurt dışındaki tüm teşkilat ağıyla harekete geçtiğini vurgulayan Kaan, özellikle tabandan alınan veriler doğrultusunda sürecin başlangıcından itibaren önemli çalışmalara imza atıldığını kaydetti.

Kaan, MÜSİAD olarak salgının başlamasıyla Korana Kriz Yönetim Merkezi’ni kurduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Burada yurt içi ve yurt dışındaki üyelerimizden gelen talep ve şikayetleri belirleyerek acil durum eylem planı ortaya koyduk. Buradan elde ettiğimiz verileri, karar alıcı mercilerle ve ilgili bakanlıklarımızla sürekli bir akış içerisinde paylaşmaya devam ediyoruz. Buna ek olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ortaya konulan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında çalışmalar yürüttük. Ayrıca yine Cumhurbaşkanımız liderliğinde yürütülen Milli Dayanışma Kampanyasına destek olduk. Buna ek olarak yurt dışındaki teşkilatlarımız üzerinden Dış İlişkileri Bakanlığımız ve Türk Hava Yolları ile ortak hareket ederek, ülke dışındaki vatandaşlarımızın ana yurda dönmelerine yardımcı olduk."

- "Üretimin aksamaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

MÜSİAD’ın hazırladığı raporlara ilişkin bilgi veren Kaan, "Ekonomi alanında da Korona krizinin sektörel etkileri başlığında ara raporlar hazırlamaya devam ediyoruz. Bu bağlamda ilk raporumuzu 'Genel Durum Kriz Sürecinde Alınan Tedbirler Sektörel Durum ve Normalleşme Adına Alınabilecek Tedbirler' başlığı altında geçtiğimiz günlerde yayınladık." ifadelerini kullandı.

Ayrıca turizm sektörüne yönelik Uluslararası Helal Turizm Derneği iş birliğinde kapsamlı bir rapor hazırladıklarını belirten Kaan, "Salgının etkilerinin giderilmesi, olası yeni salgın ve afetler karşısında üretim ve ticaret sisteminin sekteye uğramaması, tedarik ve yatırım hatlarının güçlendirilmesi ve sürdürülebilir bir sistemin kurulabilmesi amacıyla 'MÜSİAD Üretim ve Yatırım Üsleri' projesini hayata geçirdik. MÜSİAD olarak bir yandan salgını en az hasarla atlatmaya çalışırken bir yandan da üretimin aksamaması adına devletimizle omuz omuza vererek çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Soma şehitleri facianın 6'ncı yılında dualarla anılacak

2020-05-12 15:41 - Genel

Toyota’nın en büyük hibrit SUV’u Highlander Avrupa’ya geliyor

2020-05-11 14:13 - Genel

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye üretime başlıyor

2020-05-08 20:21 - Ekonomi

Küresel piyasalar veri odaklı seyrediyor

2020-05-07 12:32 - Ekonomi

Berber ve kuaförler randevulu çalışacak

2020-05-05 18:29 - Ekonomi

ABD'nin biyometrik veritabanını Amazon muhafaza edecek

2020-05-08 02:12 - Dünya

Anneler Günü'nü evlatlarından ayrı geçirecekler

2020-05-09 15:57 - Çevre-Hayat

Bakan Varank: 11 Mayıs itibarıyla tüm otomotiv ana fabrikaları faaliyetlerine başlamış olacak

2020-05-05 19:16 - Ekonomi

Savunma sanayisindeki millileşmede önemli adım

2020-05-08 21:32 - Gündem

İstanbul'da ücretli maske satışı başladı

2020-05-08 17:49 - Genel

İlgili Haberler

Teknolojik gelişmeler ve yeşil dönüşüm geleneksel mesleklerin yok olmasını hızlandırıyor

12:42 - Ekonomi

İstanbul’da geçen yıl çiftçilere dağıtılan tohumların yüzde 80’i yerli üretim

12:12 - Ekonomi

IPARD III Programı hibeleriyle 70,3 milyon avroluk yatırım yapıldı

12:08 - Ekonomi

MultiPOS ile geleneksel POS cihazı ihtiyacı rafa kalktı

11:53 - Ekonomi

Güven kültürü inşa eden şirketlerin çalışan başına gelirleri 8,5 kat daha fazla

11:47 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Samsunspor, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak istiyor

13:13 - Spor

İtalyan halkı, vatandaşlık yasasında değişiklik talebine dair referandumda sandık başında

12:47 - Dünya

Teknolojik gelişmeler ve yeşil dönüşüm geleneksel mesleklerin yok olmasını hızlandırıyor

12:42 - Ekonomi

ESK karantina sebebiyle pazarlara sevk edilemeyen sağlıklı kurbanlıkları da satın alacak

12:37 - Gündem

Melodili yollarda Türk Marşı'ndan sonra sıra Mehter Marşı'nda

12:22 - Gündem