?>

AK Parti Genel Başkanvekili Ala: Özgür Özel siyasi sınırları ve haddini aşmıştır

AK Parti Genel Başkanvekili Ala, "Özgür Özel siyasi sınırları ve haddini aşmıştır. Türkiye'nin devlet başkanına kimse cunta başkanı diyemez. Otokrat ve cuntacı arıyorsanız siyasi tarihinize bakınız, kolaylıkla bulacaksınız." ifadelerini kullandı.

Siyaset - 4 ay önce

Ankara

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, "Özgür Özel siyasi sınırları ve haddini aşmıştır. Türkiye'nin devlet başkanına kimse cunta başkanı diyemez. Otokrat ve cuntacı arıyorsanız siyasi tarihinize bakınız, kolaylıkla bulacaksınız." ifadelerini kullandı.

Ala, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, partisinin 21. Olağanüstü Kurultayı'nda dile getirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Ala, "Yolsuzluk iddialarına cevap veremeyenler, birbirlerinden koltuk kaçırma telaşıyla alelacele kurultay düzenleyenler, halkı ve basını salonlara almaktan korkanlar; geçtiğimiz şubat ayında milletimizin büyük teveccühüyle, salonlara sığmayan ve dışarıda 60 bin vatandaşımızın coşkuyla takip ettiği kongremizde, halkımızın, delegelerimizin, basın mensuplarının ve her kesimden insanımızın katılımıyla tıklım tıklım dolu salonda konuşan, aziz milletimizin büyük çoğunluğunun oyuyla seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımıza saldırıyor, O'na siyaset dersi vermeye kalkışıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Genel Başkanvekili Ala, şöyle devam etti:

"Siz önce bir önceki genel başkanınız, sırtından hançerlediğiniz kişinin iddialarına cevap verin, sonra defalarca bu milletin takdirine mazhar olmuş Sayın Cumhurbaşkanımıza laf yetiştirmeye uğraşın. Türkiye'nin, CHP'nin tek parti rejiminden çıkıp çok partili hayata adım attığında otokrasiden demokrasiye geçtiği izahtan varestedir. Özgür Özel siyasi sınırları ve haddini aşmıştır. Türkiye'nin devlet başkanına kimse cunta başkanı diyemez. Otokrat ve cuntacı arıyorsanız siyasi tarihinize bakınız, kolaylıkla bulacaksınız. Cuntalarla, darbecilerle işbirliği konusunda tescilli markasınız."

Türkiye'nin ana muhalefet partisi Genel Başkanı Özel'in, eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun gölgesinde siyaset yapmaması gerektiğini, bunun Türkiye'ye haksızlık olduğunu ve CHP içinde kalıcı hasar bırakacağını vurgulayan Ala, Türkiye-AB tam üyelik müzakerelerini başlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, AB konusunda laf etmenin ise lakırdıdan öteye bir anlam ifade etmediğini belirtti.

CHP'ye mensup Belediye Başkanı hakkında Türk yargısı tarafından yolsuzluk iddiasıyla soruşturma başlatıldığını anımsatan Ala, şunları kaydetti:

"Konu bundan ibarettir. Yolsuzluk iddialarının çözüm yeri mahkemelerdir. Yargının işini siyasi alana taşımaya çalışmak asıl sorunu gözlerden kaçırmaya yönelik siyasi hokkabazlıktır. Partinizin içindeki hançer savaşlarını örtbas etmek için panik halinde, Türkiye'nin istikrarına, ekonomisine ve Sayın Cumhurbaşkanımıza saldırmayı bırakın. Parti içine odaklanın da sizi de hançerlemesinler."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail ordusu, bayram günü Gazze'nin güneyindeki Filistinlileri göçe zorluyor

2025-03-31 23:53 - Dünya

Bakan Göktaş'tan Berlin'deki ilk kuşak Türk ailelerine ziyaret

2025-04-03 23:56 - Siyaset

Ahlatcı Çorum FK, Esenler Erokspor maçının hazırlıklarını sürdürdü

2025-04-03 18:27 - Spor

Ankaralı genç, iki elle aynı anda farklı resimler yapıyor

2025-03-31 13:28 - Kültür Sanat

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Dünya parlamentolarını adil bir siyasal mimarinin kurulması için çalışmaya davet ediyorum

2025-04-06 16:23 - Siyaset

Bakan Bayraktar, Avrupa'nın arz güvenliği için TANAP boru hattının önemine dikkati çekti

2025-04-02 17:18 - Ekonomi

Çanakkale sahillerinde müsilaj görüldü

2025-04-02 14:42 - Çevre-Hayat

Milli güreşçiler Elvira ve Tuba, Avrupa'ya altın için gidiyor

2025-04-06 12:53 - Spor

Göle Ovası'ndaki menderesler karın erimeye başlamasıyla taştı

2025-04-01 12:18 - Gündem

Filistin destekçisi öğrenci güvenlik endişesiyle ABD'den ayrılıyor

2025-04-01 11:48 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Bayraktar: Diyarbakır, Gabar ve Batman'da yaklaşık 4 milyar dolarlık petrol rezervi tespit edildi

15:05 - Siyaset

MGK bildirisi: Terör prangasının sökülüp atılmasıyla milletimizin kardeşliği daha da pekişecek

21:12 - Siyaset

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi

20:28 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Dünya Parlamentolar Birliği Toplantısı İstanbul'da yapılacak

19:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Chobani firmasının kurucusu ve CEO'su Ulukaya'yı kabul etti

15:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Dünyada temmuz ayında birçok sıra dışı ve tuhaf olay basına yansıdı

13:28 - Dünya

Beykoz'da servis aracının çarptığı motosikletli öldü

13:22 - Gündem

Türk tekstil sektöründen yılın ilk yarısında 4,7 milyar dolarlık ihracat

13:17 - Ekonomi

Tunca Nehri'nde su akışı durdu

13:12 - Gündem

Tekirdağ'da su kesintileri vatandaşın tepkisine neden oluyor

13:07 - Gündem