?>

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar'dan CHP Genel Başkanı Özel'e tepki

Acar, Özel'in dün Malatya'da yaptığı açıklamaya ilişkin, "Onca emeğe, onca yapılan işe rağmen hakkı teslim etmek yerine siyasi cambazlığa devam edenler bilmelidir ki bu millet, samimiyetsizliğe de istismara da asla prim vermez" ifadesini kullandı.

Siyaset - 1 gün önce

Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Faruk Acar, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Özel'in dün Malatya Doğanşehir Belediye Başkanlığını ziyaretinde CHP'li belediyelerin gerçekleştirdiği yardımları anlattığı açıklamaları hatırlattı.

Paylaşımına "Şaka gibi, utanmıyorlar da" diyerek başlayan Acar, birçok ülkeden daha büyük bir coğrafyada, tarihin en ağır imtihanlarından birine karşı yaraları sarmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti.

????

455 bin konutla, 11 şehri neredeyse köyleriyle birlikte yeniden inşa ettiklerinin altını çizen Acar şunları kaydetti:

"Bu olağanüstü süreci tüm dünya hayranlıkla izlerken, emeği, fedakarlığı ve insanüstü gayreti takdir ederken, kilit taşı döşenmiş birkaç sokakla, konulan birkaç çöp konteyneriyle övünebilecek aciz bir zihniyet çıkıp, depremin yıl dönümünde bölgeye teşrif etti. Bu zihniyetin temsilcisi olan şahıs, karşısındaki insanları hafife alarak, bir felaket alanını turist edasıyla dolaşıp günlerdir akıl ve vicdan sınırlarını zorlayan açıklamalar yapıyor. Kaybettiğimiz canlara ve geride bıraktıkları acılı ailelere duyduğumuz saygıdan, edebimizden, 'Bugün siyaset konuşulmaz' diyerek sustuk. Ancak ar damarı çatlamış, aklı pusulasını yitirmiş, gerçekle bağını koparmış bir muhalefet genel başkanıyla karşı karşıyayız. Felaketin ve yıkımın büyüklüğünü sahada gerçek anlamda görmedikleri için, şehirlerimizin nasıl ihya edildiğini, hangi emeklerle ayağa kaldırıldığını da idrak edemediklerinin farkındayız."

Bu tabloyu görmezden gelerek "yalanla, çarpıtmayla ve açık bir acziyetle savrulan" bu siyasetin hükmünü aziz milletin vicdanına havale ettiklerini belirten Acar, "İnsan utanır. Onca emeğe, onca yapılan işe rağmen hakkı teslim etmek yerine siyasi cambazlığa devam edenler bilmelidir ki bu millet, samimiyetsizliğe de istismara da asla prim vermez. Acıyı propaganda malzemesine çeviren bu anlayış, ne milletin hafızasında ne de bu ülkenin siyasi ciddiyetinde bir yer bulur. Bu tavır, çaresizliğin en gürültülü halidir ve milletin nazarında hiçbir karşılık bulamayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

2026 Milano-Cortina Kış Olimpiyatları'nın açılışı 4 noktada düzenlenen törenlerle gerçekleştiri

2026-02-07 02:38 - Spor

Ortam ısıtıcılarına ilişkin tebliğde düzenleme yapıldı

2026-02-07 10:55 - Ekonomi

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Hata ve günahlarımız için Rabbimizden samimiyetle af dilemeliyiz

2026-02-02 10:47 - İslam-Hayat - Şaban 1447

Yetmeyen vekil maaşları!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

2026-02-07 10:11 - En Son Yazılar

Avrupa’nın Türkiye’ye dönüşünün nedenleri enerji, güvenlik ve askerî gerçeklik -Ömür Çelikdönmez yazdı-

2026-02-07 09:58 - En Son Yazılar

Ramazanın müjdecisi Berat Kandili idrak ediliyor

2026-02-02 20:41 - İslam-Hayat - Şaban 1447

IEA: Güçlü büyüyen küresel elektrik talebi için şebeke yatırımları hızla artmalı

2026-02-06 16:29 - Ekonomi

Antalya'da suda yetiştirilen laleler iç piyasada yoğun talep görüyor

2026-02-07 14:00 - Ekonomi

Ukrayna’nın terör politikalarına örnek: Karadeniz saldırıları -Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı Ünver Sel yazdı-

2026-02-06 12:29 - En Son Yazılar

Yarım asrı aşkın süredir traktör tamiri yapıyor

2026-02-07 12:54 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Bakan Göktaş'tan çocukların sosyal medya kullanımına ilişkin paylaşım

22:08 - Siyaset

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP'den istifa etti

20:42 - Siyaset

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda "Sendikalar Buluşması" yapıldı

16:13 - Siyaset

Siyasilerden Mihalgazi Belediye Başkanı Güneş'i hedef alan sosyal medya paylaşımına tepki

13:54 - Siyaset

Meclis, Avrupa ülkelerinin sosyal medya platformlarına yönelik denetimlerini araştırdı

11:19 - Siyaset

Günün Manşetleri

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam'da eski bir binanın çökmesi sonucu 6 kişi öldü

21:39 - Dünya

Usta yazar Bülent Akyürek vefat etti

21:00 - Kültür Sanat

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP'den istifa etti

20:42 - Siyaset

Muğla'da jandarma ekiplerinin devriyesi havadan ve aksiyon kamerasıyla görüntülendi

20:38 - Gündem

Haaretz: İsrail güvenlik kabinesi Batı Şeria'nın ilhakının önünü açacak bir dizi kararı onaylad

20:15 - Dünya