?>

AK Parti'den Bahçeli-Davutoğlu polemiğine ilişkin açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan polemiğe işaret ederek, “Siyasette nezaket çok önemli ve kıymetlidir. Tabii ki siyasetçi düşüncelerini ifade edecektir ama düş

Siyaset - 8 yıl önce

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezinin önünde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bugün parti genel merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan Ünal, “Bildiğiniz üzere bugün Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın onurlandıracağı milletvekillerimizle birlikte partimizde bir toplantı gerçekleştireceğiz. Pazartesi günü kararlaştırılan ve Meclis Grup Başkanlığımızın Salı günü milletvekillerimize duyurduğu bu toplantıda Meclis’in tatile girmesiyle birlikte özellikle yaz çalışma programında milletvekillerimizin seçim bölgelerinde yapacağı çalışmalara dönük bir karşılıklı değerlendirme yapılacak. Aynı şekilde biliyorsunuz AK Parti kongre süreci de başlıyor. Yine kongre sürecine dönük milletvekillerimizin kendi seçim bölgelerindeki çalışmalara dönük bazı değerlendirmeler ve müzakereler gerçekleştirilecek. Bu çerçevede Meclisimizin önümüzdeki hafta çalışmayacak olması ve grup toplantımızın da önümüzdeki hafta yapılmayacak olması dolayısıyla bu toplantıya gerek görülmüştür” şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan polemiğin sorulması üzerine Ünal, “Bu konuda herhangi bir şekilde yeni açıklamalar yapmaya gerek yok. Çünkü Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu durum, aynı şekilde Türkiye bir taraftan 4 tane terör örgütüyle mücadele ederken bu konuda tekrar açıklama yapıp yeniden tartışma başlatmak gibi bir amacımız söz konusu değil. Dünkü yaptığımız basın açıklamasında partimizin meseleye bakış açısını, özellikle Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu pozitif gündeme dönük temennimizi de ifade ettik. Türkiye’nin içinden geçtiği bir kritik süreç var. Burada herhangi bir şekilde kişisel tartışmaların ya da geçmişe dönük birtakım açıklamaların ve geçmişte olmuş ya da olduğu düşünülen bazı hususların tekrardan konuşulmasının şu anda ne vakti ne de zamanı. Bizim tekrar tekrar söylediğimiz bir şey var, siyasette nezaket çok önemli ve kıymetlidir. Tabii ki siyasetçi düşüncelerini ifade edecektir ama düşüncelerini açıklarken siyasetin nezaketi çerçevesinde bunların yapılması gerektiğini tekrardan altını çizerek ifade ettik” dedi.

Enise Vural

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Derin toplardamar tıkanıklığına dikkat

2017-07-22 14:26 - Genel

Başkent'te Gülmen ve Özakça eyleminde 20 kişi daha gözaltına alındı

2017-07-23 22:42 - Asayiş

Suudi Arabistan'da Al Jazeera ve diğer Katar siteleri erişime açıldı

2017-07-24 13:41 - Genel

Bir haftada 346 yabancı uyruklu yakalandı

2017-07-22 18:23 - Genel

Manisa'da cinayet !

2017-07-21 00:07 - Asayiş

Erkek Milli Voleybol Takımı İtalya'yı yendi

2017-07-22 02:17 - Spor

Tatilin son gününde evlat acısı yaşadı

2017-07-22 17:42 - Asayiş

EPDK'dan 13 akaryakıt şirketine 3,3 milyon lira ceza

2017-07-21 12:12 - Ekonomi

Konuşarak kumanda edilen beyaz eşyalar yolda

2017-07-21 15:15 - Ekonomi

Trump ve kabinesi bu sefer ürpertecek

2017-07-22 15:07 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Yumaklı: 28'i ormanlık alanda, 48'i kırsal alanda olmak üzere 76 yangınla mücadele ettik

20:58 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul'da Balkan ülkelerinden mevkidaşlarıyla görüştü

16:28 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur: Birliğimizi yazıyla değil, yaşanmışlıkla mühürlüyoruz

15:13 - Siyaset

Bakan Kurum: Bugün deprem bölgesinde günde 550, saatte 23 konut inşa eden bir devletimiz var

14:48 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Kos'u kabul etti

23:58 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve gıdaya erişimi engellemesi İstanbul'da protesto edi

00:28 - Gündem

Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisine İsrail müdahale ediyor

23:58 - Dünya

Yüksek sıcaklıklar Yunanistan ve Kosova'da yangınlara neden oldu

23:52 - Dünya

Tüm zamanların sıcaklık rekoru 25 Temmuz'da 50,5 dereceyle Silopi'de kırıldı

23:38 - Gündem

Hava sıcaklığı 27 ilde 40 derecenin üzerine çıktı

23:23 - Gündem