?>

AK Parti'de genel başkanvekili sayısı 2'ye, MKYK üye sayısı 75'e yükseldi

Parti tüzüğünde yapılan değişiklikle Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı kuruldu, Parti Sözcülüğü kurumsal olarak Genel Başkan Yardımcılığı içinde yer aldı.

Siyaset - 4 yıl önce

Ankara

AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde yapılan tüzük değişikliğiyle Genel Başkanvekilliği 2'ye, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üye sayısı 75'e çıkarıldı.

Ankara Spor Salonu'nda devam eden kongrede, Tüzük Değişikliği Komisyonunca hazırlanan parti tüzüğünün bazı maddelerine ilişkin değişiklik teklifi kabul edilerek yürürlüğe girdi. Buna göre, tüzüğün 68. maddesinin 1. fıkrasına "Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu"ndan sonra gelmek üzere "Siyasi Erdem ve Etik Kurulu" ilave edildi. Böylece Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'nun üye seçimlerinin de Büyük Kongre delegelerince yapılması sağlandı.

Tüzüğün MKYK'nın Oluşumu ve Çalışma Esasları başlıklı 73. maddesinin 1. fıkrasında yer alan 50 sayısı 75, 25 sayısı 35 olarak değiştirildi. Böylece MKYK asıl üye sayısı 75'e, yedek üye sayısı 35'e çıkarıldı.

Tüzüğün Genel Başkanvekili başlıklı 77/a maddesine "İkiden fazla genel başkanvekili atanamaz, aralarındaki iş bölümü genel başkan tarafından belirlenir." fıkrası eklendi. Değişiklik uyarınca AK Parti'de genel başkanvekili sayısı 2'ye çıktı.

Tüzüğün Genel Başkan Yardımcıları başlıklı 81. maddesinin 81/13 fıkrası, "Araştırma, geliştirme ve eğitimden sorumlu" şeklinde düzenlendi. 81/13'ten sonra gelmek üzere "81/14 - Genel Başkan Yardımcısı (Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu)", "81/15- Genel Başkan Yardımcısı (Parti Sözcüsü)" fıkraları eklendi. Böylece Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı kuruldu ve Parti Sözcülüğü kurumsal olarak Genel Başkan Yardımcılığı içinde yer aldı.

Yapılan bir diğer değişiklikle Merkez Disiplin Kurulu'nun 15 asıl, 5 yedek üyeden oluşması sağlandı.

Ayrıca, Siyasi Partiler Kanunu Ek Madde 7'de yapılan değişiklik gereğince, AK Parti Tüzüğü'nün 151.1 maddesine "2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'na göre tutulacak sicil, dosya, defter ve kayıtlar elektronik ortamda da tutulabilir. Ancak form veya sürekli form şeklinde tutulacak defterler, kullanılmaya başlanmadan önce her bir sayfasına numara verilerek ve onaylatılarak kullanılabilir. Onaylı sayfalar kullanıldıktan sonra defter haline getirilerek muhafaza edilir." hükmü eklendi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Almanya'da Müslüman kuruluşların başkanları ırkçılıkla daha etkin mücadele edilmesini istiyor

2021-03-22 16:34 - Gündem

İtalya'da Kovid-19 vaka sayıları artmaya devam ediyor

2021-03-19 02:31 - Dünya

Myanmar cuntası krizi çözmek için bölgedeki 5 ülkeyle iş birliği yaptıklarını açıkladı

2021-03-23 19:41 - Gündem

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesine 100 milyon lira sermaye tahsis edilecek

2021-03-20 12:59 - Gündem

Milli güreşçi Kerem Kamal, Tokyo Olimpiyatları'na kota aldı

2021-03-21 00:03 - Spor

THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes'in konuğu Panathinaikos

2021-03-24 12:58 - Spor

Salgın döneminde “evde ağrı kontrolü“ mümkün

2021-03-24 13:15 - Genel

Trabzonspor Avcı ile skoru koruyamama sorununu çözdü

2021-03-24 15:42 - Spor

Bitci Teknoloji ile McLaren arasında iş birliği anlaşması imzalandı

2021-03-24 16:41 - Spor

İBB'de toplu iş sözleşmesi imzalandı

2021-03-19 18:48 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, canlı yayında soruları cevapladı

00:42 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA 14. Genel Kurulu'na katılmak üzere Kazakistan'a gidecek

16:08 - Siyaset

AK Parti'nin seçim çalışmasındaki silahlı saldırıya ilişkin sanıklar hakim karşısında

13:07 - Siyaset

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, Avrupa'daki 'stratejik körlüğe' işaret etti

23:03 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek için taziye mesajı

18:33 - Siyaset

Günün Manşetleri

Chicago kentinde bir sürücü arabasını düzensiz göçmenleri destekleyen eylemcilerin üzerine sürdü

08:37 - Dünya

Çorum'da devrilen minibüsteki 17 kişi yaralandı

08:27 - Asayiş

Trump yönetimi, California'ya yapılan bazı federal eğitim fonlarını kesmeyi değerlendiriyor

08:03 - Dünya

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Meksika'ya 1-0 mağlup oldu

06:08 - Spor

Çin: ABD ile ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedildi

04:03 - Dünya