?>

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu'nda geçekleştiriliyor

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi için partililer, Ankara Spor Salonu'na alındı. Partililer, güvenlik noktalarında detaylı üst aramasından geçirildikten sonra alana girebildi.

Gündem - 5 yıl önce

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi için partililer, Ankara Spor Salonu'na alınmaya başlandı.

Kongre dolayısıyla partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren salonun önünde toplandı. Salon çevresi, bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer, güvenlik noktalarında detaylı üst aramasından geçirildikten sonra alana alınmaya başlandı.

Salona giremeyen partililerin de kongreyi takip edebilmeleri için dışarıya dev ekranlar kuruldu. Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar yer aldı.

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Kongreye katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan partilileri selamladı.

Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Yavuz seçildi

AK Parti Tüzüğü'nün ilgili maddeleri uyarınca, kongreyi yönetmek ve divan başkanlığını yürütmek üzere divan başkanı ve üyelikleri için seçim yapıldı.

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, salonda kongrenin toplanması için gereken delege sayısının tespit edildiğini, yeterli çoğunluğun hazır bulunduğunu, böylelikle kongrenin açıldığını ilan etti.

Kandemir, tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca açık oylamayla divan ve divan kurulunun tek bir liste halinde oylanmasının kabul edildiğini belirtti.

Kongrede, divan başkanı ve divan üyelikleri seçiminin liste yöntemine göre, birlikte ve aynı anda yapılması arz ve teklif edildi.

Teklifin kabul edilmesinin ardından, divan başkanı ve üyeleri belirlendi. Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz seçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kongre salonuna geldi

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kongrenin yapıldığı spor salonu önünde toplanan partililere hitap ettikten sonra kongre salonuna eşi Emine Erdoğan ile girdi.

Erdoğan, ilk olarak Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un, Başkan Yardımcılığını Genel Sekreter Fatih Şahin'in, üyeliklerini AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Siirt İl Başkanı Ekrem Olgaç ve Edirne İl Başkanı Belgin İba'nın yaptığı Kongre Divanı'nı selamladı.

Daha sonra sahneden partilileri ve delegeleri selamlayan Erdoğan çifti, kendileri için ayrılan bölüme geçti.

Erdoğan'ın salona gelişi esnasında merhum sanatçı Kayahan'ın "Seninle her şeye varım ben" şarkısı tribünlerdeki partililer tarafından seslendirildi.

Salona, "Güven ve istikrar içerisinde 2023, 2053 ve 2071'e yürüyoruz", "Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik", "Türkiye için inandığın yolda yürü", "AK Parti bir millet aşkı hikayesidir", "2023, Cumhur İttifakı'nın yeni bir zafer yılı olacaktır", "AK Parti bir iddia değil ispattır", "Cumhur İttifakı bir masa başı ittifakı değil, gönül mutabakatıdır" yazılı pankartlar asıldı.

Konuşmalar, salon dışında kurulan büyük ekrandan da takip edilebilecek.

Kongreye 11 siyasi partinin temsilcileri katıldı

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi, çalışmalarını sürdürüyor.

Kongreye davet edilen siyasi partilerin temsilcileri, salonda bulunan özel bölümden kongreyi takip ediyor.

Kongreye, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ve Genel Başkan Yardımcıları, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mikail Şahin ile Ahmet Yelis, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcıları Hasan Erçelebi, Erdoğan Sincer, Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Mustafa Cihan Paçacı, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ile Eğitim Politikaları Başkanı Şenol Sunat, MHP'den TBMM Başkanvekili Celal Adan, MHP Genel Başkan Yardımcıları Edip Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter, Sadir Durmaz ile Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nevin Taşlıçay, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Tekir ile Hasan Bitmez, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan ile Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri Suat Pamukçu, Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe ile MKYK üyesi Abdülkadir Yılmaz katıldı.

Güvenlik önlemleri

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı.

Çevik kuvvet, güvenlik şube, terör, trafik ve özel harekat ekipleri başta olmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğünün tüm birimlerinden çok sayıda polis, kongre nedeniyle görev yapıyor.

Kongre programı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitabı sonrasında sırasıyla AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin faaliyet raporunu takdim edecek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz gelir-gider ve kesin hesabı aktaracak.

Bütçenin ibra edilmesinin ardından kongrede yapılacak tüzük değişikliği görüşülecek.

Seçimlerin sonrasında ise Erdoğan'ın teşekkür konuşması yapması bekleniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Satılık konut en çok İstanbul ve İzmir'de aranıyor

2021-03-18 17:46 - Gündem

İspanyol golcü Alvaro Negredo: Beşiktaş her zaman kalbimde bir sızı

2021-03-18 17:56 - Spor

MediaMarkt Türkiye'den teknolojik ürünlerini yenilemek isteyenlere indirim

2021-03-23 16:06 - Yerel haber-Şirket Haber

Kore Kültür Merkezi kaligrafi grubu öğrencilerinin eserleri çevrim içi sergiye taşındı

2021-03-21 19:24 - Gündem

Siirt, Cengiz Holding yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkısını artırıyor

2021-03-23 15:57 - Ekonomi

AB yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

2021-03-18 17:41 - Dünya

Tarihçi Mehmet Genç son yolculuğuna uğurlandı

2021-03-19 19:21 - Gündem

Futbolda bu hafta gözler Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde

2021-03-19 16:36 - Spor

İçişleri Bakanlığı: PKK/KCK terör örgütünden kaçan 4 örgüt mensubu güvenlik güçlerine teslim oldu

2021-03-17 23:01 - Gündem

TBMM Başkanı Şentop: Özellikle salgın süreci gösterdi ki güçlü hükümet sistemlerine ihtiyaç var

2021-03-17 23:41 - Siyaset

İlgili Haberler

Kütahya'da 4,9 büyüklüğünde deprem

03:42 - Gündem

Uludağ'da mevsimin ilk kar yağışı etkili oldu

23:28 - Gündem

İsrail'in Özgürlük Filosu Koalisyonu'na saldırısı protesto edildi

22:52 - Gündem

ABB'nin konser harcamalarına ilişkin soruşturmada 14 sanık hakkında iddianame hazırlandı

22:27 - Gündem

Zonguldak'ta sağanak hayatı olumsuz etkiliyor

21:38 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail'in alıkoyduğu 3 Türk milletvekili bugün Türkiye'ye dönebilir

09:37 - Dünya

BM'den kritik mineraller için sorumlu finansman ve yatırım çağrısı

09:32 - Ekonomi

Eylül 2025 dünyada kayıtlardaki üçüncü en sıcak eylül ayı oldu

09:17 - Dünya

İstanbul'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarda 11 şüpheli yakalandı

08:12 - Asayiş

Bir medeniyet hareketi: Ahilik ve Bacıyan-ı Rum (2) -Hikmet Kara yazdı-

07:26 - En Son Yazılar