?>

Airbnb Batı Şeria'daki İsrail evlerini tekrar kullanıma açıyor

Dünyanın en büyük konaklama paylaşım platformlarından Airbnb, Kasım 2018'de duyurduğu, işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşim birimlerini listelerden çıkarma kararından döneceğini açıkladı.

Dünya - 6 yıl önce

New York

ABD merkezli dünyanın en büyük konaklama paylaşım platformlarından Airbnb, Kasım 2018'de aldığı "işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşim birimlerini listelerden çıkarma" kararından döneceğini duyurdu.

Şirketin internet sitesinde yapılan açıklamada, açılan davalar sonucu Batı Şeria'daki İsrailli yerleşimcilerin evlerinin tekrar listeye ekleneceği kaydedildi.

Şirket, davalarda varılan anlaşma şartları gereği, önceki kararın aksine, işgal altındaki İsrail yerleşimlerini internet platformunda paylaşmaya devam edeceklerini ve elde edilen gelirleri de dünyanın değişik yerlerindeki insani yardımlara bağışlanacağını aktardı.

Airbnb açıklamasının, İsrail'de genel seçimlerin yapıldığı gün ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tekrar seçilmesi halinde Batı Şeria'yı ilhak edeceği beyanının tartışıldığı bir zamanda gelmesi dikkati çekti.

İnsan Hakları Örgütü (HRW) Direktörü Arvind Ganesan, şirketin önceki kararından vazgeçmesinin hayal kırıklığı yarattığını ve gelirlerini bağışlamasının yetersiz kalacağını belirterek, "Yerleşim yerlerinde faaliyet göstermeye devam ederek, yerleşimlerin kötüye kullanılmasının tetiklenmesinde suç ortağı oluyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Airbnb'nin vazgeçtiği Batı Şeria kararı

İnternet üzerinden rezervasyon ve konaklama hizmeti sağlayan San Francisco merkezli Airbnb, Kasım 2018'de işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşim birimlerinin "İsrailliler ile Filistinliler arasındaki anlaşmazlığın merkezinde olduğu'' gerekçesiyle listelerden çıkarılacağını duyurmuştu.

İsrail'e ait yerleşim birimlerindeki 200'e yakın ilanın, Airbnb'nin web sitesinden kaldırılacağı aktarılan açıklamada, "Küresel şirketlerin birçoğu insanların yerlerinden edildiği topraklarda iş yapıp kar edilmemesi gerektiğini söylüyor ve biz de İsrailliler ile Filistinliler arasındaki anlaşmazlığın merkezinde yer alan işgal altındaki Batı Şeria'daki İsrail yerleşim birimlerine ait ilanları web sitemizden kaldırma kararı aldık." ifadeleri kullanılmıştı.

Airbnb'nin bu açıklamasının ardından İsrail'in Stratejik İşler Bakanı Gilad Erdan, bu karardan etkilenen ev sahiplerini şirkete karşı dava açmaya teşvik etmişti.

Associated Press, işgal altındaki topraklarda evleri bulunan ABD-İsrail çifte vatandaşı 12 ev sahibinin, karardan dolayı Airbnb aleyhine ABD'de federal mahkemeye dava açtığını yazmıştı.

Birleşmiş Milletler de Batı Şeria'daki İsrail yerleşim birimlerini uluslararası hukukun ihlali olarak tanımlıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Airbnb Batı Şeria'daki İsrail evlerini tekrar kullanıma açıyor

2019-04-11 04:52 - Dünya

Torunları Milli Mücadele kahramanı Mareşal Fevzi Çakmak'ı anlattı

2019-04-10 19:47 - Gündem

Ankara elektronik müziğe doyacak

2019-04-05 14:47 - Kültür Sanat

Belediye başkanlığı koltuğunu öğrencisine devretti

2019-04-06 02:17 - Siyaset

"Bu projeyle tarımda fiyatlar öngörülebilir olacak"

2019-04-09 16:14 - Politika

İran’dan ABD’nin kararına tepki

2019-04-08 22:41 - Asayiş

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, Netanyahu’nun davetini kabul etti

2019-04-04 14:20 - Genel

Prizren halkından Milli Savunma Bakanı Akar'a sevgi seli

2019-04-05 21:32 - Siyaset

24. Langkawi Bisiklet Turunda 3. etabın galibi ABD'li McCabe

2019-04-08 23:07 - Spor

ABD Somali’de iki sivili öldürdüğünü itiraf etti

2019-04-05 20:12 - Dünya

İlgili Haberler

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde çıkan orman yangını sürüyor

22:37 - Dünya

Gazze'deki esirlerin yakınları, Netanyahu hükümetini istifaya davet etti

22:32 - Dünya

New York Times yazarı Friedman: Bu İsrail hükümeti bizim müttefikimiz değil

22:22 - Dünya

Türkiye'den gönderilen yardım malzemeleri Myanmar'daki depremzedelere ulaştı

21:23 - Dünya

Türkiye'den Sudan'a 5 gündür süren yangınların söndürülmesi için malzeme ve ekipman desteğ

21:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde çıkan orman yangını sürüyor

22:37 - Dünya

Gazze'deki esirlerin yakınları, Netanyahu hükümetini istifaya davet etti

22:32 - Dünya

Galatasaray, alacağı 1 puanla Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan edecek

22:27 - Spor

New York Times yazarı Friedman: Bu İsrail hükümeti bizim müttefikimiz değil

22:22 - Dünya

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı'dan üyelere genel kurula katılma çağrısı

22:08 - Spor