?>

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık: Rekaketsiz hiçbir çocuğumuzu vermemiz söz konusu değil

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Herhangi bir yere verecek bir çocuğumuz yok ama insanlar kendi çocuklarını diledikleri yerde bulundurabilirler. İhmal yoksa istismar yoksa şiddet yoksa bizim görevimiz devlet olarak başlamaz." dedi.

Gündem - 3 yıl önce

Osmaniye

Bakan Yanık, Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Yerleşkesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden 11 ilin ve 13,5 milyon vatandaşın doğrudan etkilediğini anımsatan Yanık, depremin yaralarının sarılmasının çok kısa sürede yapılacak bir iş olmadığını söyledi.

Afetin büyüklüğüne rağmen devletin ve milletin ele ele vererek, vatandaşların yaralarını sarmak ve onları normal hayatlarına döndürmek için çalışmaların sürdüğüne işaret eden Yanık, şöyle konuştu:

"Bakanlık olarak, afet ve acil durumlarda iki önemli sorumluluğumuz var. Bunlardan ilki ayni yardımlar, diğeri de psikososyal destek hizmetleri. Bu konuda neler yaptığımızı kamuoyuyla paylaşmıştım. Buna rağmen özellikle çocuk hizmetlerimizle ilgili bazı basın yayın organlarında kasıtlı bir şekilde Bakanlığımızı itham eden ve töhmet altında bırakan birtakım haberler dolaştırılmaya başlandı. Bunlardan bir tanesi, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Menzil köyünde 1100 depremzede çocuğun bulunduğuna ilişkin haberler. Biz, bu tür haberlerin tamamını ihbar kabul edip, gereğini yapıyoruz. Nitekim bu bahsedilen yere de arkadaşlarımız gittiler inceleme yaptılar. İddia edildiği gibi 1100 çocuk olup olmadığı ya da refakatsiz olup olmadıkları, devlet korumasına alınması gerekip gerekmediğiyle ilgili incelemeyi yaptılar. Bahsedilen noktada refakatsiz bir çocuk olmadığı, bulunan çocukların anne ve babalarıyla beraber oldukları, devlet korumasına ihtiyaç duyan depremzede bir çocuğun orada bulunmadığını tespit ettiler."

"Rekaketsiz hiçbir çocuğumuzu vermemiz söz konusu değil"

Depremzede ve refakatsiz durumda olan çocukları hiç kimsenin eline bırakmadıklarını vurgulayan Yanık, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar kurum bakımına alıp da üçüncü şahıslar için koruyucu ailelik sürecini bile başlatmadık, başlatmadığımızı da ısrarla söyledik. Ailelerini tespit ettiğimiz, ailelerine döndürülebileceğini tespit ettiğimiz çocuklarımızı, yaşıyorsa ailelerine, değilse kimliklerinin ispat edilmesi suretiyle aile yakınlarına teslim ediyoruz. Dolayısıyla hiçbir şekilde, rekaketsiz hiçbir çocuğumuzu herhangi bir üçüncü şahsa vermemiz söz konusu değil. Bu haberler ısrarla çıkartılıyor, bu süreçte çıkartılmaya devam edecek. Biz de bıkmadan usanmadan bunların yalan olduğunu, bu haberleri çıkartanların yalan söylediğini vurgulamaya devam edeceğiz."

Bakan Yanık, depremzede refakatsiz çocuklarla ilgili haberlerin 14 Mayıs'a kadar yayımlanmaya devam etmesini beklediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu çocuklar üzerinden istismar siyaseti yürütmeye devam edecekler. Biz de her gün bıkmadan usanmadan bunun cevabını vereceğiz. Bizim Menzil cemaatine ya da x, y, z herhangi bir yere verecek bir çocuğumuz yok ama insanlar kendi çocuklarını diledikleri yerde bulundurabilirler, buna da karışacak halimiz yok. İhmal yoksa istismar yoksa şiddet yoksa bizim görevimiz devlet olarak başlamaz. İnsanların evlerindeki çocuklarına müdahale şansımız bu saydığım sınırların dışında yoktur. Anasının babasının yanında olan bir çocukla ilgili 'niye şu cemaate, bu cemaate' diye hesap sorma hakkına kimse sahip değil. Olmadığını da kamuoyuyla paylaşacağız. Biz, çocuklarımızın istismarına asla müsaade etmeyeceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Depremzedeler Aksaray'da başladıkları iş hayatıyla zorlu günlerden uzaklaşmaya çalışıyor

2023-03-05 12:32 - Çevre-Hayat

Hatay'ın ilk ve tek Cumhurbaşkanı Sökmen'in 21 akrabası depremde hayatını kaybetti

2023-03-09 15:57 - Gündem

Azerbaycan arama kurtarma ekibinin son bölümü Kahramanmaraş'tan ayrıldı

2023-03-08 09:28 - Gündem

İstanbul'da kuaförlerden kadın depremzedeler için özel yardım etkinliği

2023-03-07 18:37 - Magazin

TBMM Karma Komisyonu'ndan Başarır ve Türkkan hakkında karar

2023-03-02 21:27 - Siyaset

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Endonezya'da ikinci oldu

2023-03-04 10:43 - Spor

Malatya'da depremde yıkılan binalardan 238'inin enkazı kaldırıldı

2023-03-05 23:52 - Gündem

Trabzon Köprübaşı Belediyesi Afşin'e 100 ahşap konteyner kuruyor

2023-03-06 16:58 - Gündem

Mardin'in Midyat ilçesinde misafir edilen depremzede çocuklar için sirk gösterisi yapıldı

2023-03-08 17:38 - Gündem

UAEA Başkanı Grossi üst düzey temaslarda bulunmak üzere İran’a gidiyor

2023-03-02 20:09 - Dünya

İlgili Haberler

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı provası nedeniyle bazı cadde ve yollar trafiğe kapatıldı

08:37 - Gündem

Pendik'te seyir halindeki otomobil yandı

07:57 - Gündem

SOLOTÜRK Kayseri'de gösteri uçuşu yaptı

20:03 - Gündem

İstanbul'daki Uluslararası Sıfır Atık Forumu'nda yapay zekanın atık yönetimdeki rolü konuş

19:57 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın 18 Ekim Bağımsızlığının Yeniden Tesisi Günü'nü kutlad

19:22 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı provası nedeniyle bazı cadde ve yollar trafiğe kapatıldı

08:37 - Gündem

KKTC’de halk cumhurbaşkanı seçimi için sandık başında

08:33 - Dünya

KKTC'de cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu için oy kullanma işlemi başladı

08:12 - Dünya

İsrail, işgal altındaki Tubas kentine buldozerlerle baskın düzenleyerek saldırı başlattı

08:03 - Dünya

Pendik'te seyir halindeki otomobil yandı

07:57 - Gündem