?>

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık: Rekaketsiz hiçbir çocuğumuzu vermemiz söz konusu değil

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Herhangi bir yere verecek bir çocuğumuz yok ama insanlar kendi çocuklarını diledikleri yerde bulundurabilirler. İhmal yoksa istismar yoksa şiddet yoksa bizim görevimiz devlet olarak başlamaz." dedi.

Gündem - 2 yıl önce

Osmaniye

Bakan Yanık, Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Yerleşkesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden 11 ilin ve 13,5 milyon vatandaşın doğrudan etkilediğini anımsatan Yanık, depremin yaralarının sarılmasının çok kısa sürede yapılacak bir iş olmadığını söyledi.

Afetin büyüklüğüne rağmen devletin ve milletin ele ele vererek, vatandaşların yaralarını sarmak ve onları normal hayatlarına döndürmek için çalışmaların sürdüğüne işaret eden Yanık, şöyle konuştu:

"Bakanlık olarak, afet ve acil durumlarda iki önemli sorumluluğumuz var. Bunlardan ilki ayni yardımlar, diğeri de psikososyal destek hizmetleri. Bu konuda neler yaptığımızı kamuoyuyla paylaşmıştım. Buna rağmen özellikle çocuk hizmetlerimizle ilgili bazı basın yayın organlarında kasıtlı bir şekilde Bakanlığımızı itham eden ve töhmet altında bırakan birtakım haberler dolaştırılmaya başlandı. Bunlardan bir tanesi, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Menzil köyünde 1100 depremzede çocuğun bulunduğuna ilişkin haberler. Biz, bu tür haberlerin tamamını ihbar kabul edip, gereğini yapıyoruz. Nitekim bu bahsedilen yere de arkadaşlarımız gittiler inceleme yaptılar. İddia edildiği gibi 1100 çocuk olup olmadığı ya da refakatsiz olup olmadıkları, devlet korumasına alınması gerekip gerekmediğiyle ilgili incelemeyi yaptılar. Bahsedilen noktada refakatsiz bir çocuk olmadığı, bulunan çocukların anne ve babalarıyla beraber oldukları, devlet korumasına ihtiyaç duyan depremzede bir çocuğun orada bulunmadığını tespit ettiler."

"Rekaketsiz hiçbir çocuğumuzu vermemiz söz konusu değil"

Depremzede ve refakatsiz durumda olan çocukları hiç kimsenin eline bırakmadıklarını vurgulayan Yanık, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar kurum bakımına alıp da üçüncü şahıslar için koruyucu ailelik sürecini bile başlatmadık, başlatmadığımızı da ısrarla söyledik. Ailelerini tespit ettiğimiz, ailelerine döndürülebileceğini tespit ettiğimiz çocuklarımızı, yaşıyorsa ailelerine, değilse kimliklerinin ispat edilmesi suretiyle aile yakınlarına teslim ediyoruz. Dolayısıyla hiçbir şekilde, rekaketsiz hiçbir çocuğumuzu herhangi bir üçüncü şahsa vermemiz söz konusu değil. Bu haberler ısrarla çıkartılıyor, bu süreçte çıkartılmaya devam edecek. Biz de bıkmadan usanmadan bunların yalan olduğunu, bu haberleri çıkartanların yalan söylediğini vurgulamaya devam edeceğiz."

Bakan Yanık, depremzede refakatsiz çocuklarla ilgili haberlerin 14 Mayıs'a kadar yayımlanmaya devam etmesini beklediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu çocuklar üzerinden istismar siyaseti yürütmeye devam edecekler. Biz de her gün bıkmadan usanmadan bunun cevabını vereceğiz. Bizim Menzil cemaatine ya da x, y, z herhangi bir yere verecek bir çocuğumuz yok ama insanlar kendi çocuklarını diledikleri yerde bulundurabilirler, buna da karışacak halimiz yok. İhmal yoksa istismar yoksa şiddet yoksa bizim görevimiz devlet olarak başlamaz. İnsanların evlerindeki çocuklarına müdahale şansımız bu saydığım sınırların dışında yoktur. Anasının babasının yanında olan bir çocukla ilgili 'niye şu cemaate, bu cemaate' diye hesap sorma hakkına kimse sahip değil. Olmadığını da kamuoyuyla paylaşacağız. Biz, çocuklarımızın istismarına asla müsaade etmeyeceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bingöl'de 4,2 büyüklüğünde deprem

2023-03-06 08:47 - Gündem

Trabzonspor, yarın Ümraniyespor'u konuk edecek

2023-03-03 11:14 - Spor

Fatih Karagümrük, Giresunspor'a konuk olacak

2023-03-09 10:53 - Spor

Kasımpaşa sahasında kazandı

2023-03-06 22:23 - Spor

Beşiktaş Kulübü 120. yaşını kutluyor

2023-03-03 11:43 - Spor

AB ekonomisi 2022'nin son çeyreğinde küçüldü

2023-03-08 13:52 - Ekonomi

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne üst düzey ziyaret

2023-03-04 00:02 - Teknoloji

Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin 12 belediyesi, afetzedeler için seferber oldu

2023-03-05 12:22 - Gündem

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kırklareli ve Edirne'de emlak satışı arttı

2023-03-04 12:33 - Ekonomi

MKE Ankaragücü, Gökhan Töre'yi transfer etti

2023-03-06 15:37 - Spor

İlgili Haberler

Genç KADEM'den Şehzade Camisi bahçesinde aşure ikramı

22:17 - Gündem

İstanbul polisinden "huzur" uygulaması

22:13 - Gündem

Isparta'da otobüs şoförü Heimlich manevrasıyla 2 yaşındaki çocuğun hayatını kurtardı

22:07 - Gündem

Gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı

20:48 - Gündem

Üç ildeki orman yangınlarına müdahale ediliyor

20:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump: New York, komünist bir yönetici seçilirse asla aynı olmayacak

22:32 - Dünya

Genç KADEM'den Şehzade Camisi bahçesinde aşure ikramı

22:17 - Gündem

İstanbul polisinden "huzur" uygulaması

22:13 - Gündem

Isparta'da otobüs şoförü Heimlich manevrasıyla 2 yaşındaki çocuğun hayatını kurtardı

22:07 - Gündem

ABD Başkanı Trump, bakır ithalatına yüzde 50 tarife getireceklerini duyurdu

22:02 - Dünya