Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Srebrenitsa Soykırımı'nı unutturmayacaklarını söyledi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Srebrenitsa Soykırımı'nın 31'inci yılını anma töreni dolayısıyla bulunduğu Potoçari'de, "Buradaki acıyı asla unutturmamak ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını iletmek üzere buradayız" dedi

Siyaset - 1 ay önce

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Srebrenitsa yakınlarında bulunan Potoçari'deki akü fabrikasında düzenlenen anma törene katıldı.
Göktaş, 31 yıl önce 8 bin 372 Müslümanın Srebrenitsa'da katledildiğini belirterek, tüm dünyanın gözü önünde soykırım yaşandığını söyledi.
Buraya her gelişlerinde o güne dair aynı hüznü hissettiklerini aktaran Göktaş, şöyle devam etti:
"31 yıl sonra hala tespit edilmeye çalışılan, maalesef kaybedilen Müslümanlar var. Burada da hem annelerin acılarını paylaşıyor hem de hayatını kaybeden tüm Boşnak kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 31 yıl geçti ama nereden baksanız çok yakın tarihimizde yaşanan çok büyük bir acı ve Avrupa'nın ortasında, dünyanın gözü önünde gerçekleşen çok büyük bir soykırım. 'Asla olmaz' dediğimizin maalesef dünyanın gözü önünde olduğunu gördük. Aliya İzetbegoviç'in de meşhur sözü var: 'Ne olursa olsun soykırımı asla unutturmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.' Buradaki acıyı asla unutturmamak ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını iletmek üzere buradayız."
Organizasyon komitesinin ve buradaki annelerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini sunduğunu dile getiren Göktaş, soykırımın unutulmaması için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Göktaş, soykırımın işlendiği yerde yapılan müzenin, Türkiye tarafından hayata geçirildiğini söyledi.
Dünyada yaşanan acıların devam ettiğini vurgulayan Bakan Göktaş, şunları kaydetti:
"Maalesef bu acı tarihten de yeterince ders çıkarılmadığını düşünüyoruz. Gözümüzün önünde bugün Gazze'de maalesef 72 bin Müslüman kardeşimiz, Gazzeli kardeşimiz hayatını kaybetti. Oradaki soykırım da devam ediyor. Dolayısıyla 'asla olmaz' dediğimiz maalesef gözümüzün önünde, dünyanın göz önünde olmaya devam ediyor. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti olarak bu acıyı asla unutturmayacağız. Adaletin tecellisi için her zaman mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Onların sesini sadece bir gün değil, olduğumuz her platformda da iletmeye devam edeceğiz. NATO Zirvesi'nde de Cumhurbaşkanımız, Gazze'deki soykırıma tekrardan dikkati çeken lider oldu."
Türkiye'nin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı aracılığıyla eski akü fabrikasına yaptığı müze hakkında da konuşan Göktaş, "Müze acıyı unutturmamak için var. Biliyoruz ki, burayı silmek ve unutturmak adına çok yoğun bir gayret de var. Biz bunu unutturmayacağız ve bu kalıcı eserin burada olması, burayı ziyaret edenlere soykırımda ne olduğunu hatırlatmak için var."
Bakan Göktaş, daha sonra beraberindeki heyetle müzeyi ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı. Göktaş, müzede yer alan hatıra defterini de imzaladı.
Bakan Göktaş'a, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Emin Akseki, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, TİKA Başkan Yardımcısı Yahya Coşkun ve AK Parti MKYK Üyesi Fatma Ataseven de eşlik etti.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ankara’da atılan imzalar, Moskova’da alınan nefes: NATO Zirvesi kimin lehine sonuçlandı? -Erhan Kuadzba, Moskova’dan yazdı-

2026-07-11 06:04 - En Son Yazılar

Filistin’de 20 yıl sonra yapılacak seçimlerde yeni meşruiyet arayışı çekinceler ve zorluklarla karşı karşıya

2026-07-10 18:02 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

TRT Sinema ortak yapımı "On Kere Daha" kısa filmi 15 Temmuz'da izleyiciyle buluşacak

2026-07-11 12:38 - Kültür Sanat

PTT'den '2026 NATO Zirvesi' konulu anma pulu ve ilk gün zarfı

2026-07-07 09:22 - Kültür Sanat

İnsan sadece bir frekans -Dr. Erdem Ulaş yazdı-

2026-07-05 12:12 - En Son Yazılar

Sebebler yerini bilir... -Arzu Leyal yazdı-

2026-07-05 06:32 - En Son Yazılar

Bakan Yumaklı: Türkiye 2025 yılında yaptığı su ürünleri ihracatıyla yaklaşık 2,3 milyar dolarlık rak

2026-07-07 16:22 - Ekonomi

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb'tan zirveye ev sahipliği yapan Türkiye'ye teşekkür

2026-07-07 14:57 - Gündem

Konya savunma ve havacılık sanayisi ihracatını yılın ilk yarısında yüzde 13,5 artırdı

2026-07-09 12:08 - Ekonomi

CANLI-Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-35 konusunda Liderler Zirvesi'nden hayırlı bir karar çıkacağına

2026-07-07 16:33 - Gündem

İlgili Haberler

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

COP31 Danışma Kurulu, Bakan Kurum başkanlığında toplandı

19:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset