?>

Aile ve Gençlik Fonu'ndan 4 bine yakın yeni evlenecek çift yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca evlenen gençlerin desteklenmesi hedefiyle mayısta ilk ödemelerine başlanan Aile ve Gençlik Fonu kapsamında eylül sonu itibarıyla 3 bin 963 yeni evlenecek çift yararlandı.

Gündem - 8 ay önce

Ankara

AA muhabirinin "2025 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"ndan yaptığı derlemeye göre, ailenin desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla kurulan ve yeni evlenecek çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz kredi desteği sunulan fondan eylül sonu itibarıyla 3 bin 963 çifte 150'şer bin lira destek verildi.

Bunun yanı sıra çiftlere, evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sağlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinasyonunda, aileye yönelik hizmetlerin ilgili kurum ve kuruluşlarla eşgüdümlü şekilde hayata geçirilmesini sağlayacak 2024-2028 yıllarını kapsayan Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Eylem Planı hazırlandı. Planın etkin bir şekilde izlenmesi için koordinasyon kurulu da oluşturuldu.

Aile Eğitim Programı ile 483 bin 223 kişiye ulaşıldı

Ailelerin eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili yararlanmalarına, yaşam kalitelerinin artmasına, sahip olduğu her türlü kaynağı etkili şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlayan Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında da temmuz sonu itibarıyla 483 bin 223 kişiye ulaşıldı.

Ayrıca, Evlilik Öncesi Eğitimleri ile 219 bin 741 kişiye, Aile Danışmanlığı ve Boşanma Süreci Danışmanlığı ile 9 bin 162 kişiye, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri kapsamında ise 121 bin 516 kişiye hizmet verildi.

Bakanlık, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerinin planlanması ve gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlandırılmasının sağlanması amacıyla rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini kapsayan Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP) üzerinden de çalışmalarını sürdürdü.

Bu kapsamda, söz konusu program ile temmuz sonu itibarıyla ulaşılan hane sayısı 7,7 milyona yükseldi. Ziyaretlerle, ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunuldu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Başarılı spor bahisleri için 5 strateji

2024-10-24 10:56 - İnsan&Hayat

Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü hafta maçları tamamlandı

2024-10-24 00:24 - Spor

Avrupa şampiyonu milli halterciler, Polonya'da rekorlarla gelen madalyaları değerlendirdi

2024-10-27 13:18 - Spor

Vatandaşlar, Cumhuriyet'in 101. yıl dönümünde 101 metrelik Türk bayrağı ile yürüdü

2024-10-28 21:08 - Çevre-Hayat

Avrupa şampiyonu milli boksör Emrah Yaşar, yeni başarılar için hazırlanıyor

2024-10-26 12:58 - Spor

Terkos Gölü'ndeki doğanın renkleri dronla görüntülendi

2024-10-27 16:57 - Çevre-Hayat

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Serkan Nazlier'i etkisiz hale getirdi

2024-10-24 15:38 - Gündem

Rize ve Giresun'da kar etkili oldu

2024-10-23 13:32 - Çevre-Hayat

2025 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

2024-10-30 10:43 - Siyaset

CANiK, 2025 ihracatında yaklaşık yüzde 35 artış öngörüyor

2024-10-25 12:13 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bakan Fidan, Kosova Cumhurbaşkanı Osmani ile Tiran'da görüştü

22:33 - Gündem

TEKNOFEST İstanbul, 17-21 Eylül'de düzenlenecek

22:17 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı Al Nahyan ile telefonda görüştü

20:37 - Gündem

Bakan Fidan, Tiran'da düzenlenen GDAÜ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katıldı

19:58 - Gündem

Şanlıurfa'da sulama kanalında akıntıya kapılan 2 kişiden birinin cesedi bulundu

18:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, İsrail-İran gerilimi nedeniyle Kanada'daki G7 Zirvesi'nden erken dönüyor

02:58 - Dünya

Chelsea, Kulüpler Dünya Kupası'nda Los Angeles'i yendi

02:33 - Spor

ABD Başkanı Trump: Tahran'daki herkes derhal tahliye edilmeli

02:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump, İngiltere ile ticaret anlaşmalarının uygulanmasına yönelik kararnameyi imzaladı

01:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le görüşmesi Rus medyasında geniş yer aldı

01:03 - Özel Haber