?>

Ahmet dede ve Raziye nine ömürlerinin 66 yılını hayvancılığa verdi

Trabzon'da 10 büyükbaş ve 18 tavukla yılın 6 ayını Tonya ilçesine bağlı 1300 rakımlı Kadıralak Yaylası'nda geçiren 93 yaşındaki Ahmet ile 85 yaşındaki Raziye Baki çifti, ilerleyen yaşlarına rağmen hayvancılıktan vazgeçmiyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Trabzon

Trabzonlu Ahmet ve Raziye Baki çifti, meşakkatli bir iş olan hayvancılığı ilerleyen yaşlarına rağmen severek yapıyor.

Tonya ilçesinde "Ahmet Ağa" lakabıyla tanınan 93 yaşındaki Ahmet Baki ile 85 yaşındaki eşi Raziye Baki, hayvanlarına verimli otlaklar bulmak için yılın 6 ayını 1300 rakımlı Kadıralak Yaylası'nda geçiriyor.

Kızlarının da desteğiyle 10 büyükbaş ve 18 tavuğa bakan Baki çifti, yaklaşık 66 yıldır hayvanlarının başından ayrılmıyor.

Kar sonrasında süsledikleri hayvanlarıyla ilçe merkezindeki evlerine göç eden Ahmet Baki, AA muhabirine, bu yaşına kadar hep dağlarda, yaylalarda yaşadığını söyledi.

Geçimini Tonya'da, gurbete çıkmadan, çeşitli sektörlerde çalışıp hayvancılıkla uğraşarak sürdürdüğünü anlatan Baki, "Bu ömrü burada aldım. Dağların şifası çok. Her şeyimiz doğal, katkı maddemiz yok. Allah bırakanlardan, alanlardan razı olsun. Gani gani rahmet eylesin." ifadesini kullandı.

"Hayvancılığı ölene kadar sürdürmek istiyorum"

Baki, hayvancılığı severek yaptıklarını vurgulayarak, "10 çocuk, 12 nüfus var. Yaşantımdan, geçimimden çok memnunum. Yaptığım hizmetlerden iftihar duyarım. Yeniden dünyaya gelsem, aynı işi yaparım." dedi.

Hayvanlarının fazla olduğunu ifade eden Baki, "Hayvanlara bakmak sevaptır. Vücudumuzun sıhhati de hayvanlarımızın sütünden, yağından, yoğurdundan beslendiğimiz içindir. Onun için hayvancılığı ölene kadar sürdürmek istiyorum. Hiç bu işten caymam." diye konuştu.

Baki, kar yağana kadar yaylada kaldıklarını, sonrasında ilçe merkezine geldiklerini aktararak, kızlarının desteğiyle tarla bahçe işleri yaptıklarını kaydetti.

"Hayvanlarımı seviyorum. Sevmeyen insan saklayamaz"

Raziye Baki de hayvanlarından vazgeçemediklerini belirterek, bu yönde kızlarının kendilerine destek olduğunu söyledi.

Ahıra kızları gitse de kendisinin de başlarında olduğunu anlatan Baki, "Hayvanlarımı seviyorum. Sevmeyen insan saklayamaz." dedi.

Baki, yaylada yaşamanın güzel olduğunu dile getirerek, "Mutluyuz. Çok şükür. Allah bu günümüzü aratmasın." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk somonu ihracatı 2023'te 396,3 milyon dolara ulaştı

2024-01-06 12:09 - Ekonomi

Çorum'da 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

2024-01-10 00:58 - Gündem

SEC Başkanı Gensler, kripto para yatırımcılarını uyardı

2024-01-09 00:22 - Ekonomi

İşletmeniz için En Uygun Sanal POS Sağlayıcısı

2024-01-08 12:32 - İnsan&Hayat

İki "Muhammed" tek bedende buluştu

2024-01-08 12:03 - Sağlık

Depremde kaybettiği babasının gazetesini çıkarıyor

2024-01-10 12:12 - Çevre-Hayat

Pamukkale'de hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor

2024-01-07 09:32 - Çevre-Hayat

İsrail Genelkurmay Başkanı: "Kuzeyde çok güçlü bir hazırlık durumundayız"

2024-01-05 12:12 - Dünya

İstanbul'da geçen yıl 1 milyar 117 milyon 64 bin 116 metreküp su kullanıldı

2024-01-10 13:33 - Çevre-Hayat

İran’ın Kirman eyaletindeki terör saldırısında ölü sayısı 89’a yükseldi

2024-01-05 12:22 - Dünya

İlgili Haberler

Tokat'ta yaralı bulunan yılan kartalı Samsun'da tedavi ediliyor

14:22 - Çevre-Hayat

Edirne'de köye kurulan tesiste bitkisel ve hayvansal atıklar elektriğe dönüşüyor

12:22 - Çevre-Hayat

Elazığ'da yükümlüler işbirliği protokolüyle özel sektörde istihdam ediliyor

12:18 - Çevre-Hayat

Hocalı'dan göç eden aileler Karabağ Zaferi sonrası ata yurtlarına dönüyor

12:07 - Çevre-Hayat

Gurbetçi ailenin profesör çocuğu Almanya'daki başarılarıyla tıp dünyasında adından söz ettiriyo

12:03 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

IC Enterra Yenilenebilir Enerji yatırımlarını 2030'a kadar 3 katına çıkaracak

14:23 - Ekonomi

Bakan Kurum'dan deprem bölgesinde yapımı tamamlanan 350 bininci konuta ilişkin paylaşım

14:17 - Gündem

Kağıthane'de apartmandaki patlamanın ardından çıkan yangına ilişkin yeni görüntü

14:12 - Gündem

BM: İsrail'in Lübnan'daki ateşkes ihlalleri sonucu 114 sivil öldürüldü

14:07 - Dünya

Uluslararası Enerji Ajansı, küresel petrol talebi artış öngörüsünü yükseltti

14:02 - Ekonomi