?>

'Ağır hastalarımız varken çok yorulduk çok üzüldük'

Beykoz Devlet Hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Dr. Tüysüz, yeni tip koronavirüs ile mücadelede hastaları hayata bağlayabilmek adına özveriyle yürütülen zorlu süreci anlattı.

Genel - 5 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Beykoz Devlet Hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Dr. Hüseyin Atilla Tüysüz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinin başından itibaren aktif olarak görevine devam eden Tüysüz, hastanede geçen zorlu mesai sürecini, AA muhabirine değerlendirdi.

Mayıs ayı içerisinde Beykoz Devlet Hastanesinde Kovid-19 tanısı alan hasta sayısının en üst seviyelere çıktığını ifade eden Tüysüz, o dönemde genç çalışma arkadaşlarının üzüntülerini ağlayarak dile getirdiklerini söyledi.

Yürüyerek gelen hastaların zaman içerisinde yoğun bakımda tedavi görmek zorunda kaldığını dile getiren Tüysüz, "Başka, ek hastalığı olan hastalarımız ayakta geldiler ama zaman içerisinde genel durumları daha da bozuldu, yoğun bakıma aldık. Ağır hastalarımız varken çok yorulduk, çok üzüldük. Yatan hasta sayımız 130'lara ulaşmasına rağmen mayıs-haziran döneminde yoğun bakımımız 9'u geçmedi." diye konuştu.

Hastaneye Kovid-19 belirtileriyle başvuran kişilere uygulanan prosedürü de anlatan Dr. Hüseyin Atilla Tüysüz, ambulansla hastaneye getirilen hastaların direkt olarak müşahede alanına alındığını söyledi.

Tüysüz, tedavi edilerek sağlıklarına kavuşan hastaların da yüzlerini güldürdüğünü aktararak, şöyle devam etti:

"Çok sevindiğim bir hastamız vardı. Bir hemşire arkadaşımızın eşini ilk ben değerlendirdim. Başka hastalığı da vardı. Oksijen saturasyonu dediğimiz oksijeni baya azalmıştı. Ümitsiz bir pozisyondaydı, çok üzülmüştüm. Zaman içerisinde yoğun bakımdan hep iyi haberlerini aldık. Şu anda sağ ve sıhhatli bir şekilde aramızda arkadaşımız. Benim sevindiğim olay oldu."

"İki ay eve gitmedim, öğretmenevinde kaldım"

Pandeminin en yoğun olarak yaşandığı süreçte iki ay evine gidemediğini anlatan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Tüysüz, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Ben iki ay eve gitmedim. Üsküdar Öğretmenevinde kaldım. Biz burada sabah 8 akşam 4, akşam 4 gece 11 vardiyası yaptık Kovid polikliniğinde. Allah'a çok şükür şu anda bizde öyle ağır hastalar yok. Ağır hastalar olduğu dönemde çok yorulduk, çok üzüldük. Çocuğunla eşinle görüşemiyorsun. Arabayla 'merhaba' deyip gidiyorsun. Bu durum insanı gerçekten yoruyor. Gittiğin yerde bir misafirhanede tek başına uyuyorsun. Sabah aynı döngü devam ediyor. Çok üzücü şeyler. İnşallah bir daha olmaz. Bir de tabii maske mesafe ve hijyen, bunları daha da arttırarak, ofislerde, toplantı salonlarında azami dikkati gösterip bu bulaşı yenmeliyiz."

Tüysüz, maske, mesafe ve hijyene daha çok dikkat edilmesi gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

Haftanın Öne Çıkanları

Hes Kablo Kayserispor tek golle kazandı

2020-09-13 22:21 - Spor

Nestlé Purina PetCare, Rusya'da yeni fabrika açıyor

2020-09-10 06:58 - Ekonomi

GollerCepte yeni sezona hazır

2020-09-09 14:36 - Genel

AFAD: Polatlı'da dağıtılan çadırlar geri alınmayacak

2020-09-14 20:36 - Gündem

Okul alışverişinde sepetler değişti

2020-09-13 14:12 - Genel

Yozgat'ta şiddetli rüzgar 2 binanın çatısını uçurdu

2020-09-13 00:51 - Gündem

KPSS adayları için hafta sonu nüfus müdürlükleri açık olacak

2020-09-10 19:22 - Gündem

Kuru incirde kaliteyi artırma çalışmalarına ihracatçı desteği

2020-09-10 14:51 - Ekonomi

Stevie’den Alternatif Bank’a iki ödül

2020-09-14 14:05 - Genel

CHP'li Gökçen: 12 Eylül'ün izlerini silerek Türkiye'yi bu utançtan kurtarmak görevimiz

2020-09-12 18:21 - Siyaset

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Bakan Fidan, Arnavutluk'ta GDAÜ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak

00:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, İngiliz mevkidaşı ile telefonda İran-İsrail arasındaki çatışmayı görüştü

00:18 - Gündem

Netanyahu, İran'da "rejim değişikliğinin mümkün olduğunu" iddia etti

23:32 - Dünya

Peru'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

23:23 - Dünya

Şırnak'ta polis ekipleri bir öğrenciyi LGS sınavına yetiştirdi

22:58 - Gündem