?>

'Ağabeyime 1 milyon dolar ve generallik teklif edilmiş'

Kara Havacılık Komutanlığı davasında yargılanan sanık eski albay Hakan Cafer A. hakkında kardeşinin verdiği beyan, dava dosyasına eklendi.

Gündem - 7 yıl önce

ANKARA

Darbe girişimiyle alakalı yargılanan ağabeyi hakkında tanıklık yapan O.A, yengesinden öğrendiğine göre ağabeyine 1 milyon dolar ve generallik teklif edildiğine yönelik beyanda bulundu.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin görülen davanın sanığı eski albay Hakan Cafer A. hakkındaki tanık beyanı dava dosyasına eklendi.

Tanık O.A, sanık Hakan Cafer A'nın öz ağabeyi olduğunu belirttiği beyanında, yengesi N.A'nın, ağabeyi hakkında ifadelerini duyduğunu kaydetti.

Yengesinin, darbe gecesi ağabeyine telefon geldiğini, hemen evden çıktığını, kuleleri gezerek darbe emrini görevli personele imzalatmaya çalıştığını, imzalamayanların zor kullanarak elini kolunu bağladığını anlattığını bildiren O.A, "Darbe gerçekleşmeyince ağabeyim helikoptere binip havaya ateş açarak Akıncı Üssü'ne kaçmış. Bunların hepsini bana yengem söyledi.

Ayrıca yengem bana darbe başarılı olsa idi ağabeyime 1 milyon dolar ve generallik rütbesinin teklif edildiğini söyledi. Ben vatanımı ve milletimi seven birisi olduğum için bana söylenen şeyleri bilirdim" diye beyanda bulundu.

"Aleyhte tanıklar tehdit edilmiş..."

O.A, yengesinin ayrıca "Keşke darbe başarılı olsaydı da eşim içeri girmeseydi", "Eşim hakkında aleyhte tanıklıkta bulunan kişiler tehdit edilmiş" gibi şeyler de söylediğini belirtti. Bunun nasıl yapıldığını sorması üzerine yengesinin, aleyhte tanıklık yapanların ankesörlü telefondan aranarak tehdit edildiklerini anlattığını iddia eden O.A, ağabeyi hakkında ifade verdiğini öğrendikten sonra yengesinin kendisine bir şeyler anlatmayı bıraktığını ve aralarının bozulduğunu kaydetti.

Duruşmalarda bu beyanlar yüzüne karşı okunan ve bir diyeceği olup olmadığı sorulan Hakan Cafer A. ise kardeşinin şizofren olduğunu öne sürerek iddiaları kabul etmedi. Hakan Cafer A, "ABD'de deprem olsa benden bilir. Allah sağlık versin diyorum, başka bir şey demiyorum" dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye, 558. maçına çıkıyor

2018-05-27 17:58 - Spor

Deportivo'da Seedorf dönemi sona erdi

2018-05-23 03:32 - Spor

Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavı için ek süre

2018-05-28 13:25 - Eğitim

Emekli polis dehşet saçtı!

2018-05-22 23:32 - Asayiş

Ünal'dan 'seçim beyannamesi' açıklaması

2018-05-23 17:32 - Siyaset

Su şişelerinde 'kanserde erken tanı' uyarısı

2018-05-24 21:02 - Sağlık

Çukurca'da petrol kuyusu için ilk kazma vuruldu

2018-05-23 19:13 - Politika

Xavi iki yıl daha El Sadd'da

2018-05-25 03:17 - Spor

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan 'sonik saldırı' açıklaması

2018-05-24 02:17 - Genel

Fiat Motor Sporları'ndan "Egea Seni Piste Çağırıyor" etkinliği

2018-05-22 17:29 - Ekonomi

İlgili Haberler

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek hayatını kaybetti

18:03 - Gündem

İstanbul'da bayramın son gününde toplam 79 kişi hastanelere başvurdu

16:52 - Gündem

Gazze'ye insani yardım taşıyan Madleen gemisine İsrail'in saldırısına Türkiye ve dünyadan tepkiler çığ gibi

13:53 - Gündem

İnebolu'dan Kastamonu'ya 95 kilometrelik Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü başladı

13:48 - Gündem

İsrail’in Gazze'ye insani yardım taşıyan Madleen gemisine saldırısına Türkiye ve dünyadan tepki

13:27 - Gündem

Günün Manşetleri

A Milli Futbol Takımı, Meksika karşılaşmasına hazır

04:18 - Spor

Türkiye, savunma sanayisindeki başarısını diğer sektörlere yaymayı hedefliyor

01:48 - Ekonomi

Hindistan: Provoke edilirsek Pakistan'a saldırı düzenlemeye hazırız

00:47 - Dünya

2026 Dünya Kupası elemelerinde Hırvatistan, Çekya'yı 5-1 yendi

00:27 - Spor

Trump, İsrail'den İran ile müzakere seçeneğine yönelmesini istedi

23:37 - Dünya